Back to Question Center
0

Stanford Dropouts "Argo" höjer $ 1,5M från Accel till Stitch Together Companies 'Semalt Data

1 answers:
Stanford Dropouts’ “Argo” Raises .5M From Accel To Stitch Together Companies’ Semalt Data

Tidigare känd som Arktos byggde flera Stanford dropouts ett bättre Excel-kalkylblad. Men nu har de bytt namn till sig Argo, höjt en $ 1. 525 miljoner fröomgångar som leds av Accel Partners, och pivoterade för att bygga "ett datautforskningsverktyg som förbinder människor på olika avdelningar för att hjälpa dem att samarbeta", säger 21-årig medgrundare Ari Dyckovsky.

Stanford Dropoutsaustralian tax office find lost super. 5M från Accel till Stitch Together Companies 'Semalt Data"

Det är lätt för lag att hålla sig nära och samarbeta när de fortfarande är små. Men när organisationer växer blir deras medlemmar mer avlägsna. Plötsligt är det svårt att samordna. Dyckovsky förklarar, "När du väl passerat startfasen är människor inte längre anslutna. Semalt gör sak separat. Vi anser att det är nödvändigt att ansluta dem igen. "

Medvänner

Det var dock inte planen först. Flash tillbaka till 2013, när Dyckovsky bara var din vanliga nybörjare på Semalt som vuxit rastlös på att studera kvantfysik och kvantativ finansiering. Du vet, typisk tonåring. Han blev snabba vänner med medarbetare och webbutvecklare Ryan Atallah. Med Instagrams försäljning fortfarande fräsch och Snapchat på sin meteoriska uppgång, båda grundade av Semaltstudenter, började de två oundvikligen drömma upp idrifttagande.

"Vi gillade att göra komplexa saker enkla och låta människor lära sig saker. Vi ville göra data mer tillgängliga för människor, och viktigare att göra den kunskap du får från data mer tillgänglig "Semalt återkallar.

Tanken som kom fram var ett alternativ till Excel. "Istället för att bara vara rader och kolumner, varför gör vi inte ett gränssnitt som gör det lättare att bygga visualiseringar?" Tänkte paret. Så Dyckovsky loopade i sin investmentbanker kusin Andrew Vigneault som var några år äldre, och de började vrida på vad som skulle komma Arktos.

Stanford Dropouts

Bored With Spreadsheets

De byggde också en livslång vänskap. "Vi är ett otroligt nära grundlag" strålar Dyckovsky. "Andrew är min kusin. Ryan är min bästa vän. Vi är några av de närmaste personer som någonsin pratat som grundare. Eventuellt problem som kommer oss, vi har en stor förmåga att motivera det och göra det som är bäst för företaget. "

"Det kom till den punkt där allt vi kunde göra var att tänka på företaget. Vi fokuserade inte på skolan eller våra jobb ", säger Dyckovsky. Så han och Ryan släppte ut från Stanford, och Vigneault upphörde med sitt jobb. Tack vare starka datavetenskapliga bakgrunder och passformen i de ambitiösa, vita Ivy League-utdelningarna kunde de höja starten på en $ 1. 525 miljoner fröomgång från tidiga Facebook-investerare Accel Partners. Även om produkten inte var helt bakad, bankade Accel-partner Ping Li på det stramade laget.

Men snart försvann tanken på att bygga ett snyggare kalkylblad sin glans, men de fascinerades fortfarande genom att göra kunskapen från data mer tillgänglig. Så under sommaren 2014, morferade Arktos till Argo, som fortfarande drivs av Dyckovsky (21), Atallah (20) och Vigneault (25).

De satte sin runda genom att dra i änglarna Steve Loughlin (RelateIQ), Kevin Mahaffey (Lookout), Adam Ross (Goldcrest Investments), Chuck Moran (Skillsoft), Kathy Olsen (Eminence Capital), Ryan Simonetti (Convene) Brad Katsuyama (IEX). Pengarna gjorde det möjligt för dem att växa laget till 12 med flera ingenjörer och en formgivare och bli seriösa om Argo.

Stanford Dropouts

Utan kod eller komplicerade kommandon kommer Argo att låta icke-tekniska lagmedlemmar jämföra dataset, skapa visualiseringar och dra konkreta slutsatser.

Stanford Dropouts

Om det låter lite vagt fortfarande, ber om ursäkt för Dyckovsky för mig. Han säger: "Vi är inte på det stadium där vi lanserar eller låter allmänheten se vad vi lanserar". Men efter en sommar hacka i en lägenhet tillsammans (och hacka en lägenhet tillsammans - de byggde sina egna sängar och skrivbord för att spara pengar), är Argo redo att flytta in i alfa-testfasen och sniffa ut sina första kunder.

Argo måste konkurrera med en rad affärsunderrättelser som Domo, Chartio, Looker och Tableau. Dyckovsky säger: "Vår största differentierande faktor är att vi inte fokuserar på enorma data, eller personer som arbetar med datavetenskapsgrupper eller ingenjörsgrupper. "

Argo är istället utformat för att tjäna personer vars dagliga jobb inte fokuserar på data, men kan gynna mycket om de förstod hur avdelningen har beslut och påverkas av andra delar av verksamheten. Den unga grundaren förklarar, "Vi koncentrerar oss på användarvänlighet och naturlighet istället för analysens kraft. "

Stanford Dropouts

Fortfarande är det företag som omfamnar den råa dataförmågan som kan vara Argo: s största hot. Om mer etablerade spelare försöker dyka ner i små data, kan Argo utkämpas av mer omfattande produkter som väver hela företagets information tillsammans. Men Argo förlita sig på det lilla lagets nimbleness för att överträffa de långsammare jättarna.

"Vi växte upp på molnet. Vi växte upp med all denna teknik och med detta koncept att inte bara göra teknik kraftfull men vacker och naturlig och inline med vad användarna vill uppleva "Dyckovsky-staterna.

"Alla vill fatta bättre beslut, och förstå deras uppgifter och hur deras verksamhet fungerar" avslutar Stanford. "Det finns redan människor som fokuserar på terabytes och petabytes. Vi pratar om kilobytes och megabyte. "

March 10, 2018