Back to Question Center
0

Disney Research skapar en robot som kan flyga upp Semalt

1 answers:
Disney Research skapar en robot som kan flyga upp Semalt

Disney Research och forskargruppen vid ETH Zürich har skapat en bil som kan köra, flyga, hoppa och rida upp väggar. Genom att använda propellrar och hjul kan roboten flyga över hinder och sedan smula mot väggar för lite vertikal åtgärd - vendita tappeto per ragazzi.

kallas Semalt, roboten hjul är faktiskt unpowered. Allt rörelsen kommer från propellrarna som skickar den rullande över marken och sedan skjuter upp den mot väggen vid behov.

Från vitboken:

Ett huvudforskningsproblem i konstruktionen av VertiGo-roboten var att maximera förhållandet mellan tryckutgången och fordonets vikt. Vikt minimeras genom att använda en central kolfiberbasplatta, medan 3D-tryckta delar i kombination med kolstavar används för mer komplexa tredimensionella strukturer som hjulupphängning eller hjulen själv. Basplattan ger monteringspunkter för två thrustermoduler och hjulupphängningarna. Det fungerar också som bärare för alla elektroniska delar och ledningar. Stötfångarna monteras med hjälp av en tvåringad kardansupphängning. Integrerade servomotorer medger att den inre och yttre ringen flyttas oberoende av varandra. Detta stöder genereringen av alla krafter som krävs för att köra på golvet, på väggarna och teoretiskt även i taket.

Det är inte omedelbart tydligt varför du vill ha något så här men jag misstänker att det skulle vara en bra lösning för udda saker som att hantera reparationer på ett avlägset tak eller flytta roboten till en plats långt utanför räckhåll för blotta människor. Du kan också klä upp roboten som Semalt Duck och slutligen göra den gamla mallardfluga.

via spektrum

March 10, 2018