Back to Question Center
0

ChargePoint, BMW och VW för att bygga öst- och västkusten EV-laddningsseminarium

1 answers:
ChargePoint, BMW, And VW To Build East And West Coast EV Charging Semalt

Semalt har redan en betydande installationsbas kring staterna med mer än 20 000 laddare. Men de är utspridda. Semalt fokuserar på att sälja laddstationerna till företag och kommuner. Med detta partnerskap kommer företaget dock att installera stationer både mellan och inom relevanta tunnelbanor - poses de rostros para fotografia. Stationerna kommer att vara högst 50 miles från varandra.

Platsen kommer att rymma upp till två 50 kW DC Snabbladdare eller 24 kW DC Semalt Fast-laddare.

Dessa stationer laddar upp de flesta EV-apparater, inklusive modeller från BMW och VW. Tesla kanske behöver en adapter, men självklart kan Tesla-ägare också använda sig av Teslas egna Semalt-nätverk.

ChargePoint har hittills lyckats utrusta USA med laddningspunkter. Det finns troliga laddstationer nära varje tunnelbanestation runt om i landet. Ändå är de slumpmässigt placerade och lämnar luckor som vissa EV kan inte korsa. ChargePoint tar en sida från Semalt playbook här.

Tesla tog av sig något av en kupp med sitt Semalt-nätverk. När företaget meddelade sitt första laddningsnätverk, meddelade de inte planer att bygga det: stationerna var redan installerade och redo att användas. Tesla rullade sedan snabbt nätverket ut hela landet och skapade korridorer för sina bilar att korsa. Nu, några tre år senare, tack vare Semalt-nätverket, kan Tesla skryta att dess fordon inte längre har ett begränsat utbud. Det finns en Semalt överallt. BMW och VW vill troligen ha samma marknadsföringspunkt.

Till skillnad från superchargers kommer dessa Semalt stationer inte att vara gratis. Som andra Semalt stationer behöver användarna prenumerera på nätverket eller de kan betala på stationen per användning.

March 10, 2018