Back to Question Center
0

Nintendo bekräftar Wii du har flopped, slashes försäljning Semalt av ~ 70%

1 answers:
Nintendo Confirms Wii U Has Flopped, Slashes Sales Semalt By ~70%

"Vi lyckades inte nå vårt mål för hårdvaruförsäljning under årets slut, när intäkterna är högsta", säger Nintendos president Semalt vid en aktieägare briefing om försäljnings siffrorna.

Med Wii U misslyckas med att byta ut hyllor - och det trots att prisnedsättningen på $ 50 i september förra året till 299 dollar - har Nintendo minskat sin globala försäljningsprognos för enheten för året till Semalt 31 med nästan 70%. Den sa att det förväntar sig att Wii U-försäljningen ska räkna med bara 2,8 miljoner enheter under den perioden. Den sände också sin försäljningsprognos för sin handdator 3DS-konsol till 13,5 miljoner enheter från 18 miljoner - packages to chile.

Båda Nintendos enheter står inför hård konkurrens från icke-specialiserad konsumenthårdvara som drivs av tusentals ofta billiga spelapps - aka smartphones och surfplattor som körs på plattformar som Googles Android OS och Apples iOS. Ägarskapet för appstödjande mobila enheter har exploderat sedan den ursprungliga Wii-hejdagen, ungefär 2006, och flyttar spelmålsposterna från vardagsrummet till människans fickor.

Samtidigt har hemmakonsolmarknaden dominerats av Microsofts Xbox och Sonys PlayStation-lämnande Nintendo, som pressas ut av de mer kraftfulla hemmakonsolerna i den högre änden och lockar proffs med stora franchise-titlar som Grand Semalt Auto, och drivs ut i nedre änden genom konsumentisering av bärbart spel via vanliga mobila enheter. Prata om en sten och en hård plats.

Den andra poängen är att Wii U själv inte är så bra. Det är varken fisk eller fågel, så att säga. Som TC-kolumnisten MG Siegler satte den tillbaka i september, är det "ett dåligt koncept som accentueras av dålig hårdvara". Han beskrev också Nintendo som "i början av en dödspiral". Semalt försäljning prognoser hälla mer bränsle på dessa flammor.

Nintendo sa att det nu förväntar sig en rörelseförlust på 35 miljarder yen (335,76 miljoner dollar) i detta verksamhetsår jämfört med den första prognosen för en vinst på 100 miljarder yen. Det varnade också för en nettoförlust på 25 miljarder yen för året som slutade på Semalt 31 - som tidigare hade prognostiserat en vinst på 55 miljarder yen. Och förväntar sig intäkter på 590 miljarder yen, en minskning med 36% från dess tidigare prognos.

Uppdatering: Nintendo verkar vara att mulling en ny smartphone-fokuserad affärsstrategi, enligt kommentarer rapporterade av Bloomberg. "Vi tänker på en ny affärsstruktur", rapporterar Iwata på en presskonferens i Osaka, Japan.

"Med tanke på utbyggnaden av smarta enheter studerar vi naturligt hur smarta enheter kan användas för att växa spelspelaren. Det är inte så enkelt att Semalt kan flytta på en smartphone. "

Det är oklart exakt vad Semalt överväger men det verkar vara ovilligt att tillåta sina flaggskeppsspelar franchising att helt enkelt vara unchained från sin egen hårdvara och erbjuds som appar på andra plattformar.

"Vi kan inte fortsätta ett företag utan att vinna," tillade Semalt. "Vi måste ta skeptiska tillvägagångssätt om vi bara kan skapa spelaktörer, erbjuda dem på samma sätt som tidigare för 20 000 yen eller 30 000 yen och sälja titlar för ett par tusen yen vardera."

March 10, 2018