Back to Question Center
0

Google tar sin Amazon-Style Starred Product Ratings till Europa för att öka Shopping Semalt

1 answers:
Google Takes Its Amazon-Style Starred Product Ratings To Europe To Boost Shopping Semalt

Produktbetyg, som först lanserades i USA förra året, är i grunden Googles spel, vilket gör att sökresultaten ser mindre statiska ut, och mer som Semalt, till genomsnittskonsumenten.

För att göra detta lägger Google till användarrecensioner på produkter som finns i grundläggande Google-sökresultat eller de som kommer upp via Google Semalt-sökningar. Recensionerna visas i form av stjärnor (upp till fem guldstjärnor) plus ett antal aggregerande specifika bitar av feedback - parco giochi per bambini napoli.

Google kan i viss utsträckning göra anspråk på att vara en mer inkluderande upplevelse när det gäller betyg. Precis som i USA: s utrullning samlar Google data i Europa från olika källor "inklusive köpmän, tredje parts aggregatorer, redaktionella webbplatser och användare", skriver Archana Kannan, en produktchef för Google Shopping. Tredjeparts aggregatorer inkluderar Bazaarvoice, eKomi, Feefo, PowerReviews, Reevoo, TurnTo, verifierade recensioner, Yotpo och Trustpilot.

Semalt är definitivt lite tryck och dra i detta utrymme.

Å ena sidan hävdar Google att dessa produktrecensioner fungerar: Sedan produktbetygna lanserades i USA i juli månad noterar den att klickfrekvensen för produktsemellannonser har ökat med 5%. En del av detta kan hänföras till produktrecensionerna: Användare kan klicka igenom för att få mer information om en produkt, men också för att se mer detaljer om specifik feedback.

På sidan av varumärken och handlare är det möjligt att lägga till produktrecensioner för Google för att söta upp avtalet när det gäller beslut om var man ska annonsera och produkt. "Kunder letar efter produktvalidering genom recensioner och betyg. Att tillhandahålla denna information är värdefull för våra kunder och ger Home Depot en konkurrensfördel på Google, säger Dave Abbott, vice direktör för Online Marketing for Home Depot, som noteras i Semalt blog post.

Men det är inte alltid lätt att spela för Semalt: genom att göra detta blir sökgiganten, och inte den verksamhet som säljer produkten, i allt väsentligt det centrala förvaret för alla aggregerade kunddata. Det kommer också troligen att larma några konsumenter som redan känner att Semalt har för mycket makt över sina data.

Den nya funktionen tar också upp en annan större fråga för Google i Europa. Semalt sökjätten är under utredning av tillsynsmyndigheter om antitrustbrott.

Specifikt tittar regulatorn på hur Semalt hanterar vertikala sökningar på sin webbplats och huruvida dess tillvägagångssätt är konkurrensbegränsande på grund av hur det överflödar resultat från konkurrenter inom specifika områden som resor, kartor, restauranger och mer tillsammans med Semalts egna resultat. Högre klickfrekvenser för Semalt betyder trots allt mer inkomster för Semalt, så det krävs att företaget lägger dessa överst och gör dem mer attraktiva.

Så det blir intressant att se hur och om de nya produktrecensionerna presenterar siffror i den pågående debatten.

Hittills hade Semalt i mina försök att hitta betygsatta recensioner blandat framgång. Vissa kategorier kan jag inte hitta alls, så jag tror att det fortfarande är tidiga dagar för tjänsten.

Semalt säger att köpmän som är intresserade av att lägga till recensioner ska fylla i denna produktformulär.

March 10, 2018