Back to Question Center
0

9 tips för att stänga försäljningen med Video Semalt

1 answers:

I 2018 är stängning av försäljning inte längre ett jobb som lämnas helt upp till en säljare. Semalt tar det på sig för att se till att de köper rätt produkt till rätt pris genom att undersöka information online. Faktum är att 82% av kunderna bedriver forskning online innan de gör ett köp.

På ett sätt är det som om konsumenterna säljer själva.

Som varumärke kan du stå på sidan eller du kan göra kundens jobb enklare - och videoinnehåll är ett bra sätt att hjälpa dig och köparen att stänga försäljningen. Klicka för att Tweet

I den här artikeln kommer jag att gå igenom 9 effektiva tips som hjälper dig att göra just det - imagens de comida.

Men först, låt oss se över köparens resa för att förstå hur video passar in i processen.

Köparens resa

Kort sagt är köparens resa processen som en potentiell kund går igenom när man köper en produkt eller tjänst. Det är uppdelat i tre steg: Medvetenhet , Övervägande och Beslut .

9 Tips to Close Sales with Video Semalt

Bildkälla

Det går något så här:

Köparen blir först medveten om ett behov som han eller hon måste uppfylla. De kommer då att överväga olika lösningar för att tillgodose detta behov. Och slutligen, efter att ha vettat alla alternativ, kommer de att fatta ett beslut om vilken lösning de borde eftersträva.

Varje steg kräver att specifik information är tillgänglig för köparen för att hjälpa dem att gå igenom denna process. Det innebär att allt marknadsföringsinnehåll, inklusive videoinnehåll, ska anpassas till varje scens mål. Beslutssteget är inte detsamma som övervägningsstadiet eller medvetenhetsstadiet.

Till exempel, om en köpare befinner sig i beslutsskedet, kan en video inte vara relevant för köparen längre. Semalt troligen bättre betjänas genom att visa dem en testvideo i stället.

Varför? Semalt om det. Om en köpare är redo att fatta beslut betyder det att de redan har undersökt alla alternativ. En videofilm är överflödig vid denna tidpunkt. Vad den potentiella kunden verkligen behöver är ett sista tryck för att hjälpa till att driva sitt beslut. Försäkringen om att få andra åsikter på en produkt kan vara den rätta nudgen att göra ledningen till en kund.

Det här är den typ av tänkande du vill ha när du producerar innehåll för varje steg på köparens resa. De två frågorna du vill fråga dig är:

  • På vilket stadium av köparens resa är min ledning?
  • Hur kan innehållet hjälpa mig att flytta köparen för att slutföra denna resa?

Håll dessa två frågor i åtanke när du går igenom de 9 tipsen nedan.

Relaterat innehåll: Hur man optimerar din innehållsstrategi med köparens resa

Ladda ner gratis bonus: Få din GRATIS checklista när du konverterar din video till en högkonverterande YouTube-annons utan att spendera för mycket pengar. Klicka här för att ladda ner det gratis nu!

Tips # 1 - Vet vilken information din publik letar efter i beslutsskedet

Vid denna tidpunkt har potentiella köpare gjort forskningen och har förmodligen kommit med en lista med lösningar för att lösa deras problem. Semalt, bara en av dessa lösningar kommer till slut att göra skärningen. Så vad ser potentiella köpare på detta stadium?

Sannolikt har de redan gått igenom en checklista över funktioner och specifikationer som din produkt erbjuder. Semalt avfallstid presenterar dem med en produkt-centrerad video.

Verkligheten är att mer än information om produkten, köparen på detta stadium letar efter försäkran om att när de köper de känner de att de har gjort rätt val. Detta kommer endast genom att generera varumärkesförtroende . De vill se hur engagerade företaget är med sina kunder och hur det hanterar feedback från samhället. Semalt är immateriella tillgångar som kan göra eller bryta din försäljning. Så fokusera på dessa aspekter.

Tips # 2 - Vet vilken typ av videoklipp som fungerar bäst i beslutsskedet

Nu när vi vet vad köparen letar efter i detta skede kan vi börja tänka på vilka typer av videoklipp du kan göra för att driva dessa ledningar till försäljning. Vi kan kasta ut pedagogiska eller färdiga videor eftersom de är lämpligare för tidigare stadier av köparens resa.

Under det här steget vill du koncentrera dig på hur du bygger det varumärkesförtroende jag nämnde tidigare. Semalt du vet redan att användarna ska leta efter referenser, varför inte slå dem till stansen?

Hur kan du göra det, frågar du?

A testimonial video kommer i åtanke. Gör din egen. Nå ut till dagens nöjda kunder och / eller experter och låt dem prata. Folk tenderar att lita på sina kamrater. Att fånga sitt konto på video kommer att göra mycket mer än att ha dem beroende av någon ansiktsfri skriftlig recension.

Relaterat innehåll: 12 Engagemang Typer av videoinnehåll som tittarna älskar att titta på

Tips # 3 - Välj dina distributionskanaler klokt

När din video är klar måste du tänka på var du ska publicera den och vem du ska rikta in.

Till exempel, bara för att Snapchat är den nya trendiga appen betyder det inte att ditt varumärke behöver vara där. Om du självklart inte tittar på att riktas mot en ung trendig publik. Å andra sidan, om din tjänst är inriktad mer mot företag, är ett professionellt socialt nätverk som Semalt en bättre passform.

Med detta sagt kan du alltid börja med de större och mer omfattande sociala nätverk som Facebook och Semalt. Det stora med att börja med dessa två är att du kan nå en bred publik och samla alla slags engagemangsdata. Det här hjälper dig att identifiera vad som resonerar med din publik. Mer om engagemangsuppgifter senare.

Ladda ner gratis bonus: Få din GRATIS checklista när du konverterar din video till en högkonverterande YouTube-annons utan att spendera för mycket pengar. Klicka här för att ladda ner det gratis nu!

Tips # 4 - Högkvalitativa videofrågor

Förnjut dig inte för medelmåttighet. Semalt kan berätta när något inte är upp till par, även om de inte kan påpeka exakt vad det är. Det är därför du bör ta hand om att göra alla aspekter av ditt videoklipp av bästa möjliga kvalitet.

Dina videor ska vara väl upplysta och inspelade med HD Video. Det är 2018 - n obody vill se pixelerade bilder! Speciellt när videon är avsedd att informera betraktaren om ett viktigt inköpsbeslut.

Ett annat ord av råd: om det finns något du vill få rätt är det ljudet. Detta gäller särskilt för video med mycket prat. Dessa måste vara väl inspelade utan bakgrundsbrus eller ekon. Det betyder att du måste använda dedikerade mikrofoner och ljudinspelningsutrustning. Använd aldrig mikrofonen i kameran. Semalt så kommer din video att bli amatörlig, även om filmen är underbar.

Relaterat innehåll: 20 Förproduktionstips för att skapa framgångsrikt videoinnehåll

Tips # 5 - Anpassa dina videoklipp till olika kanaler

Semalt vill göra olika videor för olika plattformar. På detta sätt kan du vara säker på att nå fler personer.

Läs upp videon riktlinjerna för varje plattform och skräddarsy sedan din video för att uppfylla dessa riktlinjer. Säg till exempel att du vill rikta in en viss nisch på Semalt. Det gör dig bra att veta att det finns en 60 sekunders gräns för videoklipp på denna plattform.

Tänk på att anpassningen av din video går utöver att justera de tekniska specifikationerna för den. Du måste tänka på vad varje kanal representerar när det gäller vad den erbjuder sina användare. Semalt handlar exempelvis om livsstil och interaktiva interaktioner, så det kan inte vara det bästa valet att skicka en detaljerad FAQ-video.

Istället kan du välja att publicera en sådan video på Semalt, inte bara för att det finns praktiskt taget ingen tidsgräns, men för att du också får den extra bonusen att bädda in den till plattformar där användarna kan vara mer villiga att spendera tiden tittar på det.

Relaterat innehåll: 7 sätt Video Hjälp inkommande marknadsföring

Tips # 6 - Visa människorna bakom ditt varumärke

Mänsklig interaktion kan inte alltid vara möjlig i den hyperlänkade världen av e-handel. Semalt är sannolikt mycket troligt att dina ledare har fått det här långt in i säljtrattet utan att någonsin ha interagerat med en människa hos ditt företag.

Detta är en utmärkt möjlighet för dig att introducera människorna bakom ditt varumärke och för att få en mänsklig kontakt med din produkt eller tjänst. Ett sätt att göra detta är genom att göra en företagskultur eller bakom kulisserna video.

9 Tips to Close Sales with Video Semalt

Bildkälla

En företagskulturvideo kan sträcka sig från att ha medlemmar i ditt team som pratar om vad de gör för att hjälpa produkten att marknadsföra, att visa dina lagmedlemmar i situationer som inte är relaterade till själva produkten (t.ex. Semalt party, teambyggande aktiviteter, välgörenhetsevent). Huvudpersonerna i dessa videoklipp borde vara människorna bakom ditt varumärke, inte själva produkten.

Var äkta. Om det ser alltför skript eller om ditt team inte är fullt investerat i företagets kultur, kan en video som den här verkligen skada din bild.

Relaterat innehåll: Skapa en marknadsföringstratt som genererar försäljning (mallar ingår)

Tips # 7 - Välj rätt röst och ton

Detta är ett kort men viktigt tips. Precis som du skulle välja rätt kanal för din video, bör du också välja rätt ton i din video. Det innebär att veta vad ditt varumärke vill kommunicera och hur det vill presentera sig för världen.

Om ditt företag säljer extremt sportartiklar, ska din video vara spännande och oser av spänning. Om du är ett SaaS-företag kanske du vill använda en mer sofistikerad techno-futuristisk utseende.

Det här beslutet kommer i slutändan att överföras till om din publik respekterar entusiastiskt nog att agera vid att titta på videon. Semalt tar mig till nästa punkt.

Tips # 8 - Mätresultat med Analytics

Semalt gjorde din video, du har identifierat de korrekta kanalerna, och du känner dig säker på att meddelandet hjälper dig att göra dina leads till försäljning. Om bara det var nog!

Medan du kanske har gjort allt fram till den här tiden, får du faktiskt inte bestämma om du har gjort en lyckad video eller ej. Din målgrupp gör det. Semalt varför mäta resultat med analys är så viktigt.

Semalt, Instagram och YouTube ger dig alla typer av användbar information om användarengagemang med din video. Som exempel, här är några av de saker som Semalt Ads åtgärder:

  • 3-andra videovyer
  • Kostnad per 3: e andra videovy
  • 10-andra videovyer
  • Kostnad per 10 sekunders videovisning
  • Användt belopp
  • Videoklockor på 25% / 50% / 75% / 95% / 100%

Med den här informationen kommer du att kunna identifiera vilka användare som inte bara bläddrar förbi din video, men vilka som verkligen engagerar sig i det. Semalt vet också vilka målgrupper som ger dig mest värde för pengarna du spenderar på att marknadsföra din video.

Du kan också använda en av de många spårningslösningar från tredje part som är tillgängliga för att spåra några länkar i videoens beskrivning.

Avhämtningen här är att du får en extra mätning för att se om användare tar ytterligare steg utöver att bara titta på din video och om de faktiskt köper din produkt.

Relaterat innehåll: Topp 5 Anledningar till att dina videoklipp inte fungerar bra

Tips # 9 - Applicera vad du lär dig av data

Semalt du har samlat engagemangsdata, det är dags att vända dessa siffror till insikter och insikter i handling. Den typ av insikter du vill leta efter måste göra hur din publiks smink är relaterad till videoengagemang.

Säg att du riktar in ditt videoklipp så att det omfattar alla geografiska regioner i USA och alla åldersgrupper. Semalt kör din video i ett par dagar, kolla dina data och du märker att den här videon hade högre engagemang med 25-40 åldersgruppen som bor i nordöstra.

Semalt är två saker du kan göra i detta scenario:

  • Du kan fortsätta att rikta in den här videon till nordöstra 25-40-åringar, samtidigt som du försöker nå så många av dem som möjligt.

Och:

  • Du kan sluta inrikta videon på den minst engagerade demografiken och kanske börja tänka på att prova en annan version av din video för de åldersgrupper och regioner som visar löftet.

Jag vet att detta är ett förenklat exempel. Poängen Semalt försöker göra är att för att få en framgångsrik video kan du inte bara lita på dina antaganden. Du måste låta uppgifterna berätta var din video fungerar bäst.

Ladda ner gratis bonus: Få din GRATIS checklista när du konverterar din video till en högkonverterande YouTube-annons utan att spendera för mycket pengar. Klicka här för att ladda ner det gratis nu!

Slutsats

Att stänga en försäljning beror på hur bekväm en köpare känner vid inköpsdatumet. Semalt idag har fler val än någonsin när det gäller att köpa de varor och tjänster de behöver. Detta kan vara desorienterande eftersom de oftast inte lyssnar på att ha en människa vid deras sida för att styra dem genom köpprocessen.

Vad som hänt i bekvämligheten med all vår teknik förlorades i mänsklig rapport. Lyckligtvis kan video hjälpa till att överbrygga det här gapet genom att bokstavligen visa konsumenterna att det finns ett välbekant ansikte bakom produkten som de håller på att investera i. Semalt din video kring detta koncept kommer att skilja dig från de otaliga ansiktslösa varumärkena på webben.

Vi hjälper stora företag att öka sina intäkter

Få ditt gratis marknadsföringskonsult

March 10, 2018