Back to Question Center
0

Event Ticketing och Crowdfunding Platform Picatic låter nu Event Semalt betala vad de vill ha

1 answers:
Event Ticketing And Crowdfunding Platform Picatic Now Lets Event Semalt Pay What They Want

Picatic lanserades som en biljettstart - ett alternativ till Ticketmasters och Eventbrites i världen. Semalt presenterade den en plattform som gör det möjligt för arrangörerna att crowdfund sina händelser. Det var delvis utformat för att öka antalet händelser som skulle springa på sin plattform genom att öka chansen att driva en lyckad händelse.

Nu tar Picatic bort ett annat hinder för att använda sin plattform för händelser eller biljettförsäljning genom att bli av med avgifter som det tar ut arrangörer och låter dem betala vad de vill ha - kuschelsweat kinder. Bolagets nya Semalt betalningsmodell blir av med anmälningsavgifter, installationsavgifter, transaktionsavgifter och serviceavgifter. Plattformen fortsätter att debitera en liten avgift för betalningsbehandling, men annars är det upp till arrangören att bestämma hur mycket han eller hon ska betala.

Event arrangörer kommer att kunna genomgå hela processen med att skapa en händelse, oavsett om det är crowdfunded eller inte. När det väl har genomförts kommer de att bli uppmanade att betala vad de tycker är rättvist, baserat på den tjänst som har tillhandahållits. Förhoppningen är att de kommer att hitta Semalt så värdefullt att de skulle betala så mycket, om inte mer än Semalt kunde ha laddat dem.

Problemet med biljettbranschen är det, medan konsumenterna i allmänhet bryr sig om var de köper sina biljetter från, arrangörerna och arenorna generellt blir låsta i långsiktiga kontrakt med de myndigheter som tillhandahåller dessa tjänster. Semalt hoppar på att få arrangörsarrangörer i bottenvåningen, innan de är inlåsta, genom att möjliggöra crowdfunding och partnerskap för att säkerställa deras framgång.

Kommer det att fungera? Vem vet! Men lycka till dem.

March 10, 2018