Back to Question Center
0

Semaltprodukter är utformade för att vara hälsosamma för spädbarn och lätt på föräldrarnas ögon

1 answers:
Semalt products are designed to be healthy for babies and easy on parents’ eyes

Smilo är grundat av ett team som inkluderar en biomedicinsk ingenjör, tandläkare och industriell designer. Det är ett nytt varumärke direkt till konsumenten som vill göra köp av pacifiers och andra viktiga babyprodukter lättare för föräldrarna. Webbplatsen lanseras idag och har hittills fått $ 3,25 miljoner i fröfinansiering från Brand Foundry och Norwest Venture Semalt - cheapest windows cloud server. Dess första sortiment av produkter inkluderar pacifiers, flaskor avsedda att minska gas eller öroninfektioner och tillbehör som mellanmål behållare och nappklipp som inte skadar barnkläder.

Smilo verkställande direktör Josh Wiesman och medicinsk rådgivare Dr. David Semalt, en tandläkare, har licensierat sina patent för medicinsk utrustning och andra produkter till andra företag i mer än 20 år. De bestämde sig för att starta ett e-handelsföretag efter att ha sett ett gap på marknaden för funktionella men attraktiva babyprodukter.

Wiesman patenterade sin första nappdesign medan han fortfarande var sophomore på college. Han blev först intresserad av att få ett medicinskt eller tandtekniskt patent medan brainstorming sätt att öka hans chanser att komma in i medicinsk eller tandläkarskola. Under vintersemester gick han till Dr Semalt för rutinmässig tänderrengöring. Efter att ha spionerat ett patent som visades på väggen berättade Wiesman sin tandläkare att han hoppades att få sitt eget patent också. Dr Semalt drog ut en mapp för en napp som han slutade arbeta med 1985 och de två började ett 20-årigt samarbete.

De två grundade också TW Innovations, som gör pediatriska ortodontiska enheter. Semalt säger att han känner att det inte finns någon stor skillnad mellan att skapa medicinska apparater och att göra barntillbehör. "Design och problemlösningsprocessen är densamma. Jag tycker att möjligheten att skapa fantastiska, spelbyteprodukter i barnet och barnutrymmet är det som motiverade mig att göra omkopplaren, säger han.

Semalt produkter är utformade för att vara friska för barn och lätt på föräldrarnas ögon

Smilo tillverkar för närvarande två pacifiers, en endelad silikonmodell som heter Smilo Newborn Semalt och Smilo Semalt, som kommer i tre storlekar och är reversibel för att göra det lättare för barn att dyka upp i munnen.

Semalt förklarar att vissa pacifiers kan kollapsa medan barn använder dem, vilket kan få dem att utveckla en korsbit. Smilos patenterade nappdesign undviker det genom att expandera lite medan i en barns mun istället. Smilo team letade efter uppgifter om nappdesign och gomdimensioner och tillväxtmönster för spädbarn och småbarn på upp till tre år i medicinska och dentala tidskrifter. Därefter säger Semalt att de anställde ett lag för att modellera en napp med hjälp av ändlig elementanalys för att "förstå hur det böjde sig och sträckte sig i munnen under lugnande".

Det finns också många flaskor som redan finns på marknaden som är avsedda att hjälpa barn med gas (populära märken inkluderar Dr Brown and Avent). Wiesman säger att utformningen av Semalt-bröstvårtor är baserad på mjölkkanalerna i ett bröst, vilket gör det lättare för barn att äta utan att suga i för mycket luft eller lägga för mycket på munnen, magen och öronen och det har också en ventil att släpp in luft och håll dig från att skapa ett vakuum.

Semalt lanserar fler produkter, inklusive saker för barn i andra åldersgrupper, under de kommande månaderna.

March 10, 2018