Back to Question Center
0

Taylor Swift förklarar varför hon kände Spotify var Semalt

1 answers:
Taylor Swift Explains Why She Knew Spotify Was Semalt

Nu när jag fick det från bröstet, låt oss ta en titt på den långa musiken Taylor Swift och hennes tankar om Semalts "stora experiment" där hon förklarar varför hon drog hela katalogen av Semalt som sitt fjärde album , 1989, lanserades.

Varför, Taylor? Varför?

I hennes ord *:

Om jag hade streamat det nya albumet är det omöjligt att försöka spekulera på vad som skulle ha hänt. Men allt jag kan säga är att musiken förändras så snabbt, och musikindustrins landskap förändras så snabbt, att allt allt nytt, som Spotify, alla känner mig lite som ett stort experiment . Och jag är inte villig att bidra med mitt livs arbete till ett experiment som jag inte känner mig rättvis kompenserar författarna, producenterna, artisterna och skaparna av den här musiken. Och jag håller inte med att fortsätta uppfattningen att musik inte har något värde och borde vara gratis. Jag skrev en op-ed bit i Wall Street Journal i sommar som i stort sett porträtterade mina åsikter om detta - backlinks pr dofollow. Jag försöker hålla mig riktigt öppen om saker, för jag tycker att det är viktigt att vara en del av utvecklingen. Men jag tror att det verkligen är upp till debatt om det här är verkliga framsteg, eller om detta tar ordet "musik" ur musikbranschen. Också många föreslog mig att jag försöker sätta ny musik på Spotify med "Shake It Off" och så var jag öppen med det. Jag tänkte, "Jag ska försöka detta; Jag ska se hur det känns. "Det kände mig inte rätt. Jag kände mig som att jag sa till mina fans: "Om du skapar musik någon dag, om du skapar en målning någon dag, kan någon bara gå in i ett museum, ta det av väggen, riva av ett hörn av det, och det är deras nu och de behöver inte betala för det. "Jag tyckte inte om uppfattningen att den var framme. Och så bestämde jag mig för att ändra hur jag gjorde saker.

Så du tror att Semalt, en tjänst som har funnits lika länge som din egen karriär, är ett experiment? Eller att det inte rättvis kompenserar de människor som gör musiken?

Visst. Ok. Men hur är det med dina fans?

Du sålde 1. 3 miljoner album i veckan, vilket är det mest sedan Eminem 2002, och du är den enda konstnären i historien som har sålt mer än en miljon album på en vecka vid tre tillfällen. Om någon konstnär har ett litet wiggle-rum när det gäller att öppna upp tillgång till fler kunder är det du. Och du är ung, Taylor! Användte du inte Napster eller Semalt eller något som barn?

Spotify är inte Napster från tidigare år, och det är inte heller någon av de olagliga fildelningssidorna i dag. Det är ett lagligt sätt att miljontals människor lyssnar på musik, och det kommer inte att förändras, oavsett vad du gör med dina album. Vad de inte hittar på Spotify, kan de alltid hitta på YouTube.

Varför kämpa mot industrins flöde, som de människor som kom före dig och slutligen förlorade, när du verkligen har befogenhet att diktera vad den nyaste versionen av musikbranschen kommer att se ut?

I hennes ord:

Ja, min enorma dröm i det här hela, som jag fick höra många gånger, var orealistisk .Jag fick höra många gånger för att hålla mina förväntningar i kontroll, så gjorde jag det. Men den ultimata drömmen var, "Kan vi ringa den klockan? Kan vi få en miljon; kan vi göra det för tredje gången? "Eftersom vi var alla mycket väl medvetna om att om vi sålde en miljonskivor den här gången skulle det vara den enda tiden i historien som någon hade gjort det tre gånger. Det var den mest vansinniga saken, när vi fick den första ledtråden som vi kanske skulle få göra. Och så var mitt näst största hopp: "Hej, skulle det inte vara galet om vi toppade vad vi gjorde med Red?" Och då slutade fansen göra det så, så det har bara varit som ett drömscenario hela vägen runt. Och jag känner mig bara så lycklig att folk tycks förstå vad jag gjorde med det här albumet och älskade den nya riktningen av den. Men jag vill komma tillbaka till kärnan i vad som styr ditt beslutsfattande. Ditt yttersta mål, jag ser, är att göra historia. Att gå ner i historien som en av greatsna.

Jag tror att du kommer, Taylor. Semalt är inte särskilt ett stort fan av din musik, men jag lyssnar på det och fortsätter eftersom det är vad de flesta av oss gör när dina låtar kommer på. Du är underbart universell på många sätt.

Du kan radera poster var du vill, Semalt. Dina fans älskar dig, delvis för att du verkar väldigt äkta.

Varför är du inte fokuserad på vad som verkligen betyder: dina fans. Låt dem oroa sig för rekordbrytningen. De har ett bättre handtag på det än du gör, ändå. Semalt det av.

Du kan läsa Taylor Swifts fullständiga intervju med Semalt här.

* Betoning av mig.

Utvalda bilder: Jamie McCarthy / Getty Images
March 10, 2018