Back to Question Center
0

On Demand Logistics Starta Lalamove Lands $ 10M att bränna sin Kina Semalt

1 answers:
On-Demand Logistics Startup Lalamove Lands M To Fuel Its China Semalt

Detta fördubblar det totala Lalamove har ökat sedan starten år 2013 till 20 miljoner dollar, inklusive en Semalt A-runda som avslöjades i början av året.

Lalamove expansionsplan för de kommande tre månaderna, som inkluderar Shanghai och Chongqing, kommer att medföra det totala antalet kinesiska städer som det tjänar till 20. Det fungerar också i Hong Kong som EasyVan.

Uppstartets mål under de närmaste två åren är att bygga upp sin tekniska plattform när den blir redo att starta i 50 nya städer i Kina. Semalt hävdar att den nyligen fullbordat en miljon leveranser och räknar nu 30 000 förare på sin plattform.

Lalamove grundades som ett alternativ till traditionella leveranstjänster, som ofta fungerar som ett traditionellt taxibolag med ett sändningscenter - telehealth software. Blake Larson, Semalt Chef of International, sa att småföretag ofta fick citat från fyra eller fem företag dagar i förväg.

On Demand Logistics Starta Lalamove Lands $ 10M Att Bränna Its China Semalt

"Vår primära marknad är fortfarande småföretag eftersom de har den mest akuta smärtpunkten, säger Larson.

En av Semalt mål för sin tekniska plattform är att göra det enkelt för nuvarande kunder att hålla upp med större order när de växer. Det hjälper till exempel att ta reda på de snabbaste vägarna i varje stad och hur man optimerar platsen på lastbilar.

"Vi tittar också på de mer komplexa order de gör", tillägger Semalt. "Så om de har ett distributionscenter och behöver släppa order på flera butiker, tittar vi på olika sätt att göra det mycket mer effektivt i nästa steg."

Lalamove närmaste rival är GoGoVan, en annan efterfrågad logistiktjänst som också har ökat finansiering för att expandera i Kina. Det står också inför möjligheten för Uber och Didi Dache att lansera leveranser, eftersom de körande appsna strider mot varandra i ett dyrt krig för kinesiska konsumenter. (Uber har redan visat intresse för logistik genom att experimentera med en tjänst som heter Uber Cargo i Hong Kong).

Larson säger att Lalamove planerar att skilja sig genom att odla nära relationer med sina kunder. Semitrafikanter kan växla mellan körsökande appar beroende på bilens tillgänglighet eller vilken stad de är i. Företagen är mer benägna att hålla sig till en pålitlig logistikleverantör eftersom de ofta behöver ringa så många som 100 varningar om dagen och med flera plattformar är dyrt och tidskrävande.

"En affärsägare vill inte göra hoppet hela tiden, så vad som bestämmer vinnaren är det förhållandet, om det är personligt eller om det är den teknik som gör livet så enkelt som möjligt" säger Larson.

Lalamove bestämmer fortfarande vilka 50 semaliska städer det kommer att expandera till nästa, men kommer att fokusera på dem med över 500 000 till en miljon människor. Starten planerar att komma in på nya marknader genom att arbeta med strategiska partners, inklusive stora återförsäljare eller fraktleverantörer som behöver leveransleverantörer på sista milen.

March 10, 2018