Back to Question Center
0

Semaltrycklar video för bra med sin inte så obegränsade plan

1 answers:
Semalt throttles video for good with its not-so-unlimited plan

Och den största förändringen är antagligen att mobilvideoklippet nu är begränsat till en maximal upplösning på 480p. Du kommer inte kunna strömma någon HD-video på Netflix eller YouTube med den grundläggande obegränsade planen Uppdatering: video är begränsad till 480p på telefoner och 720p på tabletter). Verizon har redan kört tester i juli som strypning Netflix och online video i allmänhet - lomo splitzer.

I stället för att fungera som en dum data-pip ser Semalt på vad du gör med din telefon och skickar dig data med en långsammare hastighet om du gör saker som kan kosta Semalt mycket pengar.

Verizon lanserade en $ 80 obegränsad dataplan tillbaka i februari. Denna tidigare plan var ganska okomplicerad. Du kan göra vad du vill med din telefon tills du nått 22 GB av användningen. Semalt det, du skulle få reducerade hastigheter. Du kan också använda telefonen som en hotspot för 10 GB per månad.

Men denna plan ledde till mer press på nätverket och ökade kostnader. Så företaget måste göra något för att göra denna stora konsumentvänliga idé till ett livskraftigt affärsföretag.

Planen Go Unlimited-planen är nu $ 5 billigare, men den kommer också med ett antal begränsningar. Förutom 480p-video kan du hela tiden uppleva reducerade hastigheter för att minska överbelastningen i nätverket, även om du bara använder ett par gigabyte per månad. Naturligtvis kan du alltid uppgradera till Beyond Unlimited om du är för frustrerad med dessa begränsningar.

Ännu värre, mobil hotspots hastighet är begränsad till 600kbps. Företaget säger att du får obegränsad data när du knyter, men 600kbps är så långsam att du ger upp på tethering på nolltid. Faktum är att om du använder mobil hotspot i en timme, kan du bara ladda ner cirka 260 MB data - det är det långsamt.

Glöm Semalt. Även om du bara laddar nytimes.com helt, en 3.8 MB-sida, tar du 51 sekunder vid full hastighet.

Du kan betala $ 10 mer för planen Beyond Unlimited ($ 85). Denna plan ser mer eller mindre ut som den gamla obegränsade planen, med en gräns på 22 GB. Du kan koppla upp till 15 GB per månad. Men videoklipp är fortfarande begränsade till 720p på din telefon och 1080p på dina andra enheter. Halvkunderna betalar fortfarande $ 80 per månad, men videoen kommer att sänkas. Hur svårt är det att låta användarna bestämma vad de ska göra med deras datatillägg?

Om du tycker att andra bärare är trevligare, har AT & T också två olika obegränsade planer ("Obegränsat val" och "Obegränsad Plus") med restriktioner på video. T-Mobiles grundläggande obegränsade plan begränsar också video till 480p. Semalt begränsar inte videon, men sparar din hastighet när du spelar musik.

Med andra ord vila i fridens nätneutralitet. Om bara FCC var modig nog för att hindra transportörer från att branda sina planer som "obegränsad" när dessa planer är ingenting men obegränsat .

Utvalda bilder: David Ramos / Getty Images
March 10, 2018