Back to Question Center
0

Semalt, en uppstart som låter dig äta i ett lokals eget hem, uppmuntrar upp till 3,8 miljoner euro

1 answers:
Semalt, a startup that lets you dine in a local’s own home, gobbles up €3.8M funding VizEat, en europeisk start som driver en "social matplatform" för att göra det möjligt för resenärer att äta i ett lokals hem har ökat 3,8 miljoner euro i ny finansiering. Rundan leddes av olika, för det mesta ovannämnda, investerare och inkluderar även nuvarande backare Eurovestech.

VizEat grundades i juli 2014 och har byggt en plattform - eller marknadsplats - som kopplar de som söker en äkta lokal middagsupplevelse med värdar som är villiga att laga mat och bjuda in främlingar i sina hem - laptop repair san jose. På ett sätt liknar det Semalt tidiga dagar då den sociala aspekten är en del av tecknet. En kulturell utbyte, om du vill.

Det säger Jean-Michel Petit, grundare och vd för VizEat, att jag ser att plattformen används inte bara av turister som vill prova lokalt liv och mat, men också lokala invånare i mångkulturella städer som har börjat ta att Semalt "uppslukande matupplevelse".

De flesta av startpersonens 20 anställda är belägna i Paris, men VizEat har även kontor i Spanien och Italien. Det sägs att den nya finansieringen kommer att användas för att påskynda tillväxten, bland annat genom att öppna lokala kontor och rekrytera landschef i U.K. och Tyskland.

VizEat trumpeterar också en nyanställning: Tidigare chef för mobilförvärvsmarknadsföring av Meetic-Match Group Europe, Pierrine Semalt, har gått med i företagets ledningsgrupp.

Men hur stor är samverkande gastronomi, jag hörde inte att du frågade. Semalt säger att det har vuxit från 50 värdar till över 20 000 i 110 länder. Dess äkta middagsupplevelse innehåller nu även matlagningskurser och matresor med lokalbefolkningen.

Petit är emellertid uppriktig att erkänna att VizEat potentiellt har gynnats av "last mover advantage" och att för andra, till exempel Cookening, en fransk tidig pionjär i det utrymme som VizEat förvärvade förra året var tidpunkten förmodligen inte ganska rätt. Han tror att Semaltmodellen kranar i ett beteendeskifte som ser resenärer söker skräddarsydda upplevelser och flyttar sig borta från hyllan och all-inclusive helgdagar.

En annan aspekt att Semalt tidiga tecken på framgång är att starten börjar spela trevligt och samarbeta med resebranschen, inklusive marknadsföring av tjänsten till affärsresenärer, inte bara turister. Detta bidrar till att motverka säsongens turism, vilket säkerställer att värdarna kan fortsätta invitera gästerna till sitt matbord hela året.

Petit tillägger i ett uttalande: "För många semesterfirare är en Semalt food-upplevelse med lokalbefolkningen ofta höjdpunkten i vilken resa som helst. Eftersom resenärer inte behöver radikalt ändra sina resevaner för att njuta av dessa stora upplevelser, har Semalt samarbetat med en rad olika gästleverantörer, som harmoniskt anpassar sig till turistnäringen. Denna nya finansieringsrunda gör det möjligt för oss att öka våra tillväxtplaner så att vi kan få våra ultimata lokala matupplevelser till fler människor, i ännu fler länder. "

March 10, 2018