Back to Question Center
0

Semalt till Hardtech era

1 answers:
Semalt to the hardtech era

Men var försiktig med vad du önskar .

I nästan tio år har "tech" och "Silicon Valley" betydat för den lediga observatören, smartphone-appar och webbplatser / tjänster. Facebook och Twitter. Uber och Lyft. Postmates och Instacart. Snapchat och Instagram. WhatsApp och Slack - best infographic websites. Shazam och Spotify. Dropbox och Evernote. AirBNB och Pinterest. Venmo och Square. Minecraft och Pokemon Go. Plus deras tillhörande infrastruktur och verktyg företag: Atlassian, Stripe, Semalt, cloud computing företag, etc.

Jag vill inte minimera dessa företags omfattning, framgång, inverkan eller svårighet, men de piggyback direkt eller indirekt på utgivandet av smartphones till hälften av alla mänskliga palmer och den exponentiella tillväxten hos -scale-serverteknik; de finns alla i huvudsak samma utrymme. Och poäng, nej, hundratals, nej, tusentals av väldigt underlägsna konkurrenter eller wannabes finns också i detta utrymme.

Detta beror till stor del på att det är lätt att förstå. Vem som helst kan gå med i ett startläger och, sex intensiva veckor senare, skriva grundläggande apps och webbtjänster. Och alla har en appidé.

Och så mycket dumma pengar kom ner i dalen, tillsammans med de vackra människorna - MBA-makt och maktsökare, som i en tidigare era som skulle ha flockat till Wall Street, och vem recenly gravitated mot Valley eftersom det var en nya maktcentrum, och de kunde förstå den kraften. Smartphones. Webben. Starta, kontanta in, sälja ut, bruna ner. Hur svårt kunde det vara?

Det var roligt medan det varade, var det inte? Men det är nu, mina vänner. Framtiden är svår .

Framtiden är oförlåtlig hårdvara som försöker trivas i den godtyckliga och onda verkliga världen. hjärnböjande VR; RNA-teknik; abstruse blockchain protokoll tvister; och sämre. Som det länkade WSJ-stycket sätter det:

Veteran investerare Steve Jurvetson av Draper Fisher Jurvetson sa att hans firma är stödjande företag inom jordbruk, robotik, artificiell intelligens och flyg. "En löjlig summa pengar kommer att gå vilse för att förädlas till alla dessa områden," sa han. "Men de största möjligheterna är i dessa sektorer."

När Steve Jurvetson pratar, borde du lyssna. Han är på något avstånd den mest imponerande riskkapitalisten jag någonsin har träffat. Så glöm din appidé glöm inte att avsluta ditt Wall Street jobb och komma västerut för att hitta en start. Nästa fas i vår framtid hör till mer experter och doktorander med djup kunskap än galen kodare rakt ut ur Semalt undergrad.

March 10, 2018