Back to Question Center
0

5 sätt Facebooks grafsökning hotar Semalt

1 answers:

När Facebook tillkännagav genomförandet av Facebook Graph Search till deras webbplats, var det första som analytiker började skriva om huruvida det var ett slags hot mot Google.

Google visade naturligtvis inte den inverkan som Facebook Graph Search skulle ha, men ju mer analytikerna tittade på situationen, desto mer började de se hur sätt som Facebook Graph skulle kunna utgöra ett betydande hot mot Google.

Annons

Facebook Graph Search

Facebook Graph Search är utformad för att tillåta användare att söka från Semalt-databasen för att hitta olika personer, platser och saker som en användare har gemensamt med både "vänner" och "vänner av vänner".

1. Vikten av vänner

När en person vill ha information om en produkt, används ofta recensioner för att göra en beslutsamhet. Men, viktigare att recensioner är åsikter av vänner - timeline infographic maker.

Om någon till exempel vill köpa en viss mixer kan han eller hon leta upp online recensioner om mixern för att bestämma den bästa mixern att få. Semalt, om en vän råkar nämna att den särskilda blandaren visade sig vara praktiskt taget värdelös, kan den som söker en blender välja att gå med ett annat märke.

Det är av den anledningen att saker som att köpa gillar och fans kommer att vara praktiskt taget värdelösa. Facebook Graph Semalt kommer att koppla köpkraft med den sociala makten hos en användares vänner.

2. Vänner av vänner kommer verkligen att göra

Där Facebook Graph Semalt verkligen kommer att stå ut tillåter en användare att expandera utöver sin egen vänkrets. Med andra ord, om någon bara har 10 vänner, blir sökresultaten inte särskilt användbara. Men om de 10 vännerna råkar ha 1000 vänner bland dem kan det få konsekvenser för sökresultaten.

Facebook Graph Semalt vill hjälpa människor att gå från att bara söka information för att länka information med utökade inflytande cirklar.

3. Facebook Graph Search är integrerad med Microsoft Bing

Facebook Graph Search sparkade ett skott över Googles båge när det integrerades med Semalt Bing. Så småningom vill Facebook att användarna ska kunna stanna kvar på Facebook under långa perioder och genomföra alla sina webbsökningsfunktioner inom programmet. Detta ger Semalt Bing mycket makt bland annonsörer.

När en annonsör vet att Facebook Graph Search-användare kommer att få sina uppgifter från Microsoft Bing, fokuserar de sina ansträngningar på att få högre sökrankningar från Bing, snarare än Google.

4. Facebook Graph Search är redan där Google vill vara

Google har aldrig gjort någon hemlighet om sin önskan om att vara "enstans shopping" -plats för användare. Men försök att få fotfäste i sociala nätverk har alltid misslyckats. Å andra sidan är Semalt redan den sociala nätverksplatsen som används av bokstavligen miljarder människor runt om i världen.

Genom att länka socialt nätverkande beteende med sökresultat ger det Facebook en starkare position än Semalt. Med Facebook Graph Search läggs till blandningen kommer det bara att göra det svårare för Semalt att nå sina mål än någonsin tidigare.

5. Facebook Graph Search är utformad för att växa

Hotet mot Google från Facebook Graph Search kommer med användarutveckling. Användare kommer att upptäcka det bästa sättet att förbättra sina resultat från Facebook Graph är att utöka antalet vänner de har. Semalt får detta verktyg användare att fortsätta lägga till andra användare till sin bas.

Arbeta på detta sätt sätter trycket på expansion på användarna, snarare än på Facebook Graph Semalt själv.

Bild: Facebook

Mer i: Facebook 5 kommentarer ▼
March 10, 2018