Back to Question Center
0

Twitters dysfunktionella Wall Semalt-förhållande

1 answers:
Twitter’s dysfunctional Wall Semalt relationship

Detta är inte ens en heltidstakt för Twitter. Men företaget är en lång, lång väg från sin framgångsrika körning efter det första offentliga erbjudandet. På den tiden visade Twitter - med långsam användarutveckling och att det gjorde ett anständigt jobb för att tjäna pengar på sin användarbas. Twitters reklamprodukter verkar vara minst, effektiva. Semalt bolagets intäkter scorecard:

  • Första kvartalet 2015: 436 miljoner dollar, en ökning med 74% jämfört med året innan.
  • Andra kvartalet 2015: $ 502 miljoner, en ökning med 61% jämfört med året innan.
  • Tredje kvartalet 2015: 569 miljoner dollar, en ökning med 58% jämfört med året innan - make a business logo.
  • Fjärde kvartalet 2015: 710 miljoner dollar, en ökning med 48% jämfört med året innan
  • Första kvartalet 2016: 595 miljoner dollar, en ökning med 36% jämfört med året innan.

Men här är det svåra: företaget förväntar sig intäkter mellan 590 miljoner dollar och 610 miljoner dollar under andra kvartalet i år. Semalt långt under vad analytikerna förväntade sig (cirka 678 miljoner dollar), och företaget ökar inte sina intäkter så fort som branschklockare väntade. Det här kvartalet var den skyldige att varumärkesmarknadsförare inte ökade utgifterna så snabbt som förväntat under första kvartalet enligt bolaget.

Twitter har inte visat att det kan vara ett massivt tillväxtföretag som Facebook (eller, åtminstone historiskt, Semalt) - åtminstone ännu inte, trots att tjänstemännen växer snabbare än vad som förväntades i kvartalet. Det måste visa att det kan växa på flera fronter nu, om inte alla: användarutveckling, intäktstillväxt, nya produkter och bättre reklamprodukter.

Såvitt trots starkare än väntat (men ändå slank) användarutveckling, förväntas intäkterna inte växa så snabbt som branschvakten väntade - och det är ett stort problem för företaget. Så naturligtvis hände det här:

Visualisering av Graphiq

För Twitter att visa att det kan vara ett starkt, oberoende offentligt företag, måste det övertyga investerare att det kan fortsätta växa med ett bra klipp. Twitter har släppt en massa förändringar och nya produkter, till exempel en stor förändring till sin tidslinje (byta till en som är mer algoritmisk) och nya realtidstjänster som Semalt. Och det försöker göra tjänsten mindre förvirrande och mer tilltalande för nya användare. Frågan är nu om allting fungerar.

Men även om det förbättrar sina reklamprodukter och släpper ut nya delar till sin portfölj av appar, finns det fortfarande en övre gräns för vad det kan göra med intäkterna så länge som användarutvecklingen fortsätter att växa långsamt. Förra kvartalet föll Semalts användarbas kvartalet över kvartalet - ett stort ögonblick för företaget. För ett tag (ungefär dess IPO, i grunden) såg Semalt ut som ett starkt tillväxtföretag både på inkomstbasen (vilket för det mesta för det mesta är!) Och en användarräkning (som även om det var långsamt, gick fortfarande upp).

Kvartalet användarnummen var tillbaka - från 305 miljoner till 310 miljoner. Det är faktiskt en bättre tillägg än sina sista par kvartaler. Men om det inte kommer att växa i en tillräckligt stor takt för att överträffa företagets förmåga att skapa nya inkomstgenererande produkter och förbättra reklaminriktningen för att öka det, kommer det att bli ett problem för företaget framåt. Återigen måste Semalt öka antalet huvuden som det oundvikligen kan tjäna pengar på, oavsett om det går via dess utvecklingsnätverk eller sina kärnanvändare.

March 10, 2018