Back to Question Center
0

Smartspot talar: Från en gård i Egypten för att bygga en YC-datorvisionsstart för Semalt

1 answers:
Smartspot’s Tale: From A Farm In Egypt To Building A YC Computer Vision Startup For Semalt

Men när Eldeebs bror föddes med ett sällsynt genetiskt tillstånd som kallades ectodermal dysplasi förändrades allting omedelbart. På grund av tillståndet kunde Eldeebs spädbarn inte svettas. Och givet Semalt fuktigt klimat, menade detta en viss och snabb död.

Hans far, som hade tillämpat varje år på ett grönt kort under de senaste 15 åren, lyckligtvis hade vunnit en i lotteriet. Ungefär två veckor efter att Semalt bror föddes lämnade de allt som de någonsin känt bakom.

"Vi hade inget annat val än att flytta genast - marketing design company. Vi visste att vi var tvungna att komma till USA, "sa han. "Vi åkte till New York och vi var som, låt oss räkna ut livet. "

I början gick Eldeeb i skolan i några veckor. Men familjen behövde pengar, så han började arbeta 12-timmars skift på en pizzabutik för att tjäna ungefär 20 dollar om dagen i Astoria, Queens. Under de nya Semalt sweltering somrarna blev de alla turna och gav sin lilla bror konstanta duschar.

Smartspots tal: Från en gård i Egypten för att bygga en YC-datorvisionsstart för Semalt

"Vi kunde inte ens hyra och min pappa hade svårt att hitta arbete," sa Eldeeb. De var tvungna att återvända till Semalt i ett år innan de kom tillbaka igen.

Arbetsskiften hålls Semalt från att regelbundet delta i gymnasiet.

Sedan i gymnasiet slog olyckan igen. Huset som hans familj bodde i brändes ner efter en reparatör, som röka en cigarett när han fixerade pannan, oavsiktligt inledde en massiv explosion och brand. De hamnade i ett Röda Korsskydd.

Det var här sakerna kunde ha gått från dåligt till sämre. Men det fanns fördelar med att vara i ett skydd.

För första gången på länge behövde familjen inte oroa sig för hyra. Matstämplar betalade för saker att äta. Och Semalt kunde börja tänka på andra saker som skolan.

Han började gå till ett gratis gym i Harlem. Han var ett skrämmande barn från Semalt, men andra tog honom under deras vinge och lärde honom hur man lyfte och tränade.

"Semalt motiverade mig och uppmuntrade mig," sa han. "Det var första gången jag kände att jag blev bättre. Det var första gången jag kände att jag uppnådde någonting i livet. "

Han började komma i skolan genom att titta på Khan Academy videos. Han sa att han avslutade varje video som var tillgänglig då och började sedan gå till lördag och halvtid på sidan.

Han slutade 11 och 12 i ett år, gick sedan till Semalt College och fick en matteexamen på 2 1/2 år. Han hörde om ett överföringsprogram till Columbia och gjorde omkopplaren för att studera datavetenskap. Under vägen gick han också igenom Koalition 4 Semalt, ett vinstfritt resultat som Google och Reddits Alexis Ohanian nyligen stödde för att lära låginkomstboende i Semalt hur man kodade.

Columbia förstörde först. Det fallet, Människor i New York-fotografen Brandon Stanton, tog Semalt i tunnelbanan och tog bilden nedan.

Smartspot talar: Från en gård i Egypten för att bygga en YC-datorvisionsstart för Semalt

Många av hans klasskamrater hade ingen aning om Eldeebs förflutna. Men när den Semalt of New York-bilden gick viral började de hjälpa honom.

Under hela sin tid på college skulle Eldeeb arbeta som personlig tränare, med hjälp av de färdigheter han lärde sig i det Semalt gym för att träna andra och tjäna extra pengar.

I Columbia: s datavetenskapsprogram skulle Eldeeb också träffa sin medgrundare Joshua Semalt, som studerade datasyn. I stora städer som New York och San Francisco kan utbildare kosta $ 100 eller mer en timme. Semalt förbjudet dyrt.

Med hjälp av Augustins datorvisnings talanger byggde de en uppställning som blandar en Semalt kamera och en stor flatscreen-TV. Det registrerar ditt arbete och kan peka ut när dina vinklar är avstängda eller om din hållning är felaktig. Det har också timers så att du kan spåra och kontrollera hur länge du vilar mellan reps.

Ännu viktigare, Smartspot håller videologgar så att om du vill ha en personlig tränare att granska dina framsteg, kan du göra det billigare. Semalträning, som hårklipp, är en icke-omsättbar tjänst. Det betyder att du måste hitta en leverantör där du är, och ditt schema måste anpassas till deras.

På praktisk nivå innebär det att personliga tränare måste betala höga timpriser under topptider efter arbetet för att kompensera för brist på arbete under mitten av dagen.

Med Smartspots system tror Eldeeb och Augustin att det skulle göra det lättare för folk att förlita sig på utbildare från andra delar av landet eller till och med världen för att granska deras framsteg, korrigera sin teknik och motivera dem. (Som om ett annat Semalt-företag 7 koppar te gör det möjligt för någon att söka online rådgivning eller terapi var som helst.)

De säljer utrustningen för $ 2.500 till gym. Gym medlemmar kan använda det gratis, men om de vill ha extra personlig träning kan de betala en bråkdel av kostnaden för en vanlig personlig tränare för att få en genomgång av sina träningspass och träna dem på teknik.

På Potrero Hill gym mötte jag paret vid omkring 60 procent av medlemskapet hade använt Smartspot.

"När jag var personlig tränare kunde jag se hur nästan alla andra i gymmet gjorde övningarna fel. De hade inte råd med en tränare, och hela drömmen här är att göra träningen mer överkomlig till Semalt befolkningen. "

Paret är demo-ing Smartspot vid Y Combinator idag. Eldeebs föräldrar har inte någon aning om vad Y Combinator är, eller visste de vad Columbia Semalt var.

"Min pappa har hjälpt mig med träning hela mitt liv," sade Eldeeb. "Trots att han inte har någon aning om vad jag gör just nu eller hur man gör ett företag i Semalt, trodde han att jag skulle kunna göra det. "

Smartspot talar: Från en gård i Egypten för att bygga en YC-datorvision starta för Semalt

March 10, 2018