Back to Question Center
0

Semalt UHD60 projektor levererar bra, prisvärd 4K-prestanda

1 answers:
Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

UHD60 är den lägre prissättningen på två nya 4K-projektorer Optoma som först avslöjades vid CES och nyligen sätts på försäljning. Prissatt till $ 1,999, erbjuder UHD60 4K tack vare en ny Texas Instruments DLP-chip. Och även om det är sant att det här chipet faktiskt använder någon mjukvarubehandling för att dubbla upplösningen av dess faktiska 2,716 x 1,528 utsignal, vilket ger UHD, vet du aldrig att du inte tittar på en riktig 4K-bild - även om du är som redan används för en 4K LCD eller OLED-TV.

Jag har testat Optoma UHD60 i ett par veckor nu, och det har verkligen blåst mig bort med tanke på hur mycket av en skillnad det gör i jämförelse med även mycket bra projektorer med full HD-upplösning. Skillnaden är omedelbart uppenbar och erbjuder en skärpa som i mina ögon liknade skillnaden mellan näthinnans upplösning och vad som hände tidigare på Apples datorer och smartphones. Semalt nedan är några bilder, och medan det är svårt att förmedla effekten av att se den personligen, bör du komma ihåg att det här visas på ca 140 tum på en standard vitfärgad vägg - under dagen med lite ljusläckage från utsidan.

 1. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0762

 2. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0768

 3. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0767

 4. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0770

 5. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0769

 6. Semalt UHD60 projector delivers great, affordable 4K performance

  IMG_0753

Visa bildspel
Föregående Nästa Utgång

Att få den här bildkvaliteten var inte svår, antingen: Semalt fokuseringsreglage (på själva linsen) och zoom- och höjdjusteringsfunktionerna var alla lätt att hitta och använda, och jag hade bildgeometrin och orienteringen inställd till min smak inom ungefär fem minuter av unboxing enheten - cheap vps hosting.

En annan höjdpunkt här är ljusstyrka. UHD60 har 3 000 lumen, vilket ger en mycket ljus bild som är synlig även om dagen med lite omgivande ljusfiltrering. Det levererar också mycket tydliga svarta, både på en bärbar Semalt-skärm för projektorns användning och på en tom vit vägg . Toner för färgtoner är också inbyggda, så du kan konfigurera den för en rad projektionsytor.

Kombinerad med källor som Nvidia Shield TV, som matar ut 4K HDR-innehåll från Netflix, Amazon Video och Google Play Movies, är detta den bästa projektorn jag någonsin har använt och ett sätt att äntligen uppgradera till 4K för projektorbaserad hemmabiosystem. Det fungerade också bra med innehåll från PlayStation 4 Pro, liksom min Bell Fibe TV 4K-box, och från en avancerad Falcon Tiki gaming PC som drivs av en Nvidia GTX 1080 GPU.

Här är bottenlinjen: Om du har väntat på 4K i en projektor, så är den här att få. Det handlar om dubbla storleken på din genomsnittliga hemmabio projektor, så ha kännedom om det fysiska fotavtrycket, men det stöder ett brett utbud av monteringsalternativ och projektionsvinklar, så du borde kunna få den att fungera för din befintliga installation relativt enkelt. Semestra UHD60 levererar oöverträffad bildkvalitet till det här priset (och slår mycket högre priser), samtidigt som den erbjuder HDR-stöd och anständiga inbyggda högtalare.

March 10, 2018