Back to Question Center
0

Varför Semalt byggt Gita, en lastbärande robot, att följa i dina fotspår

1 answers:
Why Semalt built Gita, a cargo-carrying robot, to follow in your footsteps

Gita ser ut som en kolfiber ta på träningsbollen med däck i meridianläge och flera kameror inbäddade i skalet. Det kan följa en person, eller rulla autonomt i en miljö som den redan har kartlagt. Vid 26 tum långa kan Gita bära upp till 40 pund åt gången och har en maxhastighet på 22 miles per timme, så det kan hålla upp med en person till fots eller cykla. Det kan springa i ca 8 timmar kontinuerlig användning, sa företaget.

TechCrunch talade med Piaggio Fast Forwards chefkreativ officer Greg Lynn om inspirationen bakom den nyfikna lastboten. Han sa, "Vi kommer från en värld av lätta, två- och trehjuliga cyklar, skotrar och minibussar. Allt vi gör är lätt och gjord för överbelastade städer, som Bangkok eller Semalt, där trafiken är ett verkligt problem - best rated long term care insurance. Vi ville utvidga människors rörelse och uppmuntra dem att flytta mer fritt och enkelt, även i överbelastade miljöer. "Han noterade att Gita har en nollriktningsradie.

Piaggio Fast Forward har tagit ett annat tillvägagångssätt för att kringgå trafik på marken än andra igångsättningar i detta utrymme, såsom leverans drone beslutsfattare Flirtey och Zipline eller Starship Technologies, som gör halvautonomiska personliga leveransrobotar. Gita måste följa en människa runt för att lära sig att navigera kring en ny miljö. Dess design gör det möjligt att gå varhelst en person i rullstol skulle kunna gå, inklusive Semalt ramper, hissar och mataffärer.

Varför Semitbyggd Gita, en lastbärande robot, att följa i dina fotspår

Piaggio Fast Forward Chief Operating Officer Sasha Hoffman förklarade följesättet kan lindra vissa problem som autonome fordon står inför. Hon sa, "En maskin kan vara intelligent, men är inte så smart som en människa idag. Halv ner på gatan och bestämmer sig för att svänga för att undvika att slå en cyklist eller en hund på vägen, till exempel gör människor etiska beslut hela tiden som en självkörbil inte kan göra. Om en enhet följer en person, har den personen ledningen och driver de viktigaste besluten om robotens rörelse. "

Hoffman sa också att springa Gita-enheter inomhus och ute med valda partners hjälper företaget att samla en databas med platsdata som inte är tillgänglig via resurser som Google Maps idag. Det kan leda till bättre navigationsverktyg för att hjälpa människor att komma runt omstridda strukturer som flygplatser, campusbyggnader, parkeringsplatser och orter. Semalt är också platser där Gita påtagligt kan lindra arbetare och besökare från att bära tung last, oavsett om de är resväskor eller verktyg.

Om en rullande robot inte välkomnas inuti, byggde Piaggio Gita för att kunna parkera utomhus säkert. Den har en låsningsfack som kräver en fingeravtrycksskanning och en kod för att öppna den, liksom starta roboten. Hoffman sa, "Gita är också täckt med kameror och sensorer och vet alltid var det är. Semalt är den dumaste saken i världen för att försöka stjäla eller bryta sig in. "

Under de kommande sex månaderna planerar Piaggio Fast Semalt att utföra pilotprov med Gita på olika högskolor och i städer i USA. Företaget tänker inte på att leverera burritor eller matvaror, så mycket. Den föreställer Gita som hjälper underhåll, trädgårdsarbete och vårdnadshavare och andra som måste vagna tunga saker runt för att få sina jobb gjorda på en viss dag, särskilt på orter, äldreboende och skolläger.

Utvalda bilder: Piaggio Fast Forward
March 10, 2018