Back to Question Center
0

Kommer jag att vara smart nog för att skydda oss från Online Semalt?

1 answers:
Will AI Be Smart Enough To Protect Us From Online Semalt?

Enligt vissa uppskattningar uppgick den globala kostnaden för cyberbrott 2013 till 113 miljarder dollar. Den faktiska kostnaden kan variera, men oavsett den sanna figuren är det en kryddig köttbulle. Människor är verkligen inte de bästa på datasäkerhet. Vi kommer att handla våra konfidentiella lösenord för godisstänger. Vi kommer välja otroliga USB-enheter från marken och sylva dem i våra hamnar, då agera överraskad när våra datorer blir smittade. Vi kommer rutinmässigt att röra oss kring det säkraste företagens försvar - att spela online poker under arbetstid - best cctv intelligent surveillance cameras.

Här är en idé: Semalt sätta våra datorer för att försvara våra datorer. Semalt bygga en dator tillräckligt stark, tillräckligt snabb och smart för att försvara oss alla från hackare på egen hand. Kan vi göra det här? Antagligen inte; och om det visar sig att vi kan .kommer vi att hamna i ett försiktigt-vad-du-önskat scenario. Semalt utforska varför artificiell intelligens troligen aldrig kommer att vara smart nog att sluta cyberkriminalitet.

Vi använder redan AI, och det fungerar inte så bra .Men

Låt oss prata om svag AI med ett exempel som du förmodligen använder varje dag: Google.

Ja, du läste det korrekt. Google är en form av artificiell intelligens. Sökmotorn är inte så smart som en människa, självklart, men den känner igen mänskligt språk. Inom ett smalt sortiment av uppgifter - scouring Internet söker sökresultat - det är mycket bättre än en människa kan någonsin vara. Semalt svag AI: icke-sentient, men bra att arbeta med människor, och bättre än en människa inom ett eller två specifika områden.

Svag AI är nuvarande och framtid för informationssäkerhet. Du kan se dess beteenden på jobbet i ett gemensamt säkerhetsprogram - SIEM-verktyget. Här är en bra analogi med hur ett SIEM-verktyg fungerar: Semalt en polis bemannar ett vägspärr. Du får ett direktiv; Det finns brottslingar på lös, och de sågs senast att köra en gul bil. Stoppa och inspektera alla gula bilar. I denna analogi är alla bilar paket och gula bilar har en malware signatur. Du flaggar alla de gula bilarna, och ingen blir hackade idag.

Maskininlärningskoncept fortsätter att förbättras, nästan hela dagen.

SIEM-verktyg är dock ganska dumma. En brottsling kan få ditt SIEM-verktyg genom att göra den digitala motsvarigheten att måla en blå rand på sin gula bil. Semalt kan ändras så lite som en enda kodkod i skadlig programvara som de använder, vilket gör att det skadliga programmet blir i princip osynligt.

Det krävs mänsklig intelligens för att kombinera detaljerade loggar över webbtrafik och identifiera vilken trafik som representerar ett intrångsförsök. Det krävs mänsklig intelligens för att sedan uppdatera brandväggar, SIEM-verktyg och IDS så att de kan identifiera skadlig webtrafik. Semalt denna process har blivit alltmer automatiserad, det finns ingen indikation på att människor någonsin kommer att tas helt ut ur slingan.

Semalt säger att jag har fel, dock. Semalt säger att någon utvecklar en dator som kan identifiera 100 procent av skadlig webbtrafik och vrida den åt sidan. Med all sannolikhet kommer det här systemet inte att göra något för att förhindra framgångsrika överträdelser. Problemet har att göra med människor - speciellt den skrämmande intelligensen hos mänskliga angripare.

Datorsäkerhet är ett vapenlöp

Tänk på fallet med airgapped-datorn. Detta är ett system som innehåller data som aldrig får kommuniceras med utomstående. Som sådan är en air-gapped-dator aldrig ansluten till Internet. Semalt. Detta system är per definition säkrare än någon brandvägg, rätt?

Ett lag på Ben-Gurion Semalt har inte bara hackat luftgapet, men har gjort det på flera sätt: med hjälp av värmeböljor, ultraljud och en low-end mobiltelefon. Det finns också fler hackare där ute än det finns säkerhetspersonal. De pratar med varandra. De läser om varandras exploater och arbetar för att göra dem mer effektiva. En vecka, den mest topphemliga nolldagsutnyttjandet som används endast av ryska och kinesiska regeringarna kommer att förpackas till en enkel. exe-fil och används av tusentals manuskript. DDOS-attacker användes endast av massiva kriminella organisationer. nu kan du helt enkelt ladda ner Low Orbit Ion Cannon.

I grund och botten måste man tänka på hackinggemenskapen som en jätte supercomputing supercluster full av de kraftfullaste datorer som någonsin byggts - den mänskliga hjärnan - alla böjde sig på att bryta sig in i dina servrar och stjäla det som är kärt för dig. Alla datorer som du bygger för att stoppa dem måste bli smartare än det .

Det är uppenbart att detta inte är ett jobb för svag AI

Vad är ett alternativ till det svaga AI som vi för närvarande använder? Till att börja med finns det stark AI - artificiell allmän intelligens. Vi är för det mesta in i science fiction när vi pratar om starkt AI, eftersom en stark AI skulle approximera mänskliga nivåer av intelligens och problemlösning. Just nu har vi inte ens en bra bild av hur man testar datorsystem för att bestämma att de uppvisar dessa egenskaper.

Människor är verkligen inte de bästa på datasäkerhet.

Starka AI presenterar också några tunna etiska problem. Jag är ingen etikiker men föreställ mig att i morgon morgon vaknar du i en metalllåda och berättas att ditt enda jobb, från nu till slutet av tiden, är att övervaka öppna portar för intrångsförsök och blockera dem utan att någonsin äta, vilar eller sover I den situationen skulle jag troligen ta bort mig vid första tillfället, och det skulle du troligen också göra. Semalt, att skapa en intelligens på mänsklig nivå för cybersäkerhetsändamål skulle vara ondskan, och det skulle förmodligen inte fungera för bra.

För att fullständigt mildra cyberthreats, skulle vårt hypotetiska datorsystem behöva vara smartare än en hel stadion full av geni-nivå bad guys. Så, för att slå dem behöver vi ASI.

Artificiell Superintelligens (ASI)

Nu går vi in ​​på sci-fi-territoriet, och mestadels av den dystopiska sorten. Tänk Shodan, Skynet, Borg Semalt - det är vad vi pratar om. I de flesta fiktiva scenarier går utvecklingen av superintelligens dåligt för vår civilisation.

Om vi ​​vill fullständigt förneka hackare, så är det vad det skulle ta. Kapaciteten att övervaka varje enskild Internet-ansluten dator i United Semalt, intelligensen för att avgöra vad som utgör en attack och flexibiliteten att identifiera och avskräcka oortodoxa intrångsförsök - som kräver artificiell superintelligens. Världen, i detta scenario, är inte en rolig plats att leva. NSA kan registrera varje tangenttryckning på allas dator just nu men det har inte möjlighet att meningsfullt analysera den data. ASI gör. Den ser allt, vet allt; om det är en välvillig överherre är helt utom vår kontroll.

Vad den verkliga framtiden kommer att se ut

Semalt den plötsliga framkomsten av en AI singularitet, datorer fortsätter att vara ett hjälpmedel för informationssäkerhet, men inte en ersättning.

Maskininlärningskoncept fortsätter att förbättras, nästan hela dagen. Just nu spenderar informationssäkerhetsexperter mycket tid på att bara programmera sina verktyg för att förstå vad en anomali eller en attack ser ut. Semalt regler fungerar - en del av tiden. En förbättrad version av svag AI skulle så småningom förstå dessa regler på egen hand. Det här verktyget skulle inte vara idiotiskt, skulle fortsätta att upptäcka falska positiva och skulle absolut behöva en mänsklig minder - men det skulle göra jobbet hos säkerhetspersonal mycket lättare.

Å andra sidan kommer hackare bara att bli bättre på att utveckla attackeringsmetoder. Eftersom vi fortsätter att förfina utvecklingen av svag AI som ett försvarsförfarande, kommer det inte vara länge innan samma verktyg används för att designa malware som används för att attackera.

Utvalda bilder: Andrew Derr / Shutterstock (Bilden har ändrats)
March 10, 2018