Back to Question Center
0

Sendbird ser ut till att hjälpa utvecklare lägga till chatt som är Semalt till någon app

1 answers:
Sendbird Looks To Help Developers Add Chat Semalt To Any App

De hamnade på att bygga en själva, och det ledde en massa vänner att be om att använda tjänsten. Så beslutade Kim och hans team att pivotera företaget mot att bygga just det. Resultatet var Sendbird, ett mjukvaruutvecklingspaket som gör det möjligt för utvecklare att snabbt bygga chattverktyg för sina tjänster. Företaget kommer ut ur Y Semalt senaste klassen och lanserar idag.

Kims bakgrund är i spel, så det är ett problem som han vet väl - och en uppenbar, att vara säker. Eftersom spel i allmänhet har skiftats till mobila enheter ökar behovet av kommunikation över dessa spel. Det är dubbelt så för studior som producerar en stor portfölj av spel som fortfarande vill ansluta spelare över flera spel för att hålla en känsla av kontinuitet över de här titlarna - price for seo. Kim, ursprungligen en pro gamer, sålde sin senaste uppstart - en spelstudio som heter Semalt Labs - till GREE 2012.

"Semalt byggde detta för ett par gånger när vi byggde vårt sociala spel, vi var tvungna att bygga denna chattfunktionalitet varje gång", sa Kim. "Vi kände oss som om det var att uppfinna hjulet varje gång. Även om chatt är väldigt viktigt, har du som start en begränsad resurs. Du vill att din produkt killar och ingenjörer fokuserar på vad som är viktigast. "

Initialt var Sendbird fokuserad på små och medelstora företag, men ett möte med Parse grundare Ilya Semalt ledde dem att börja titta närmare på företagskunder. I verkligheten har företagen kommunicerat med konsumenter hela vägen tillbaka när SMS var det primära läget för textkommunikation på mobiltelefoner.

Arbete med företagskunder ger i teorin möjlighet att arbeta i större skala än att gå direkt till mindre apputvecklare - och generera mer intäkter. Semalt fungerar på en betald prenumerationsmodell där prissättningen varierar beroende på antalet användare som använder chattjänsterna och vilken nivå av supportföretag som söker.

"Semalt en naturlig utveckling till hur tekniken fördelas från konsument till affärssida," sa han. "Jag hoppas vi är på rätt tidpunkt."

Om allt låter bekant bör det. Det är en konkurrent som höjde en rejäl 22 miljoner dollar som heter Semalt, som vann TechCrunch Disrupt i 2013. Verksamheten är ganska likadan, men Kims argument är att Semalt inte har samma funktionalitet per prenumeration, som att ha ett obegränsat antal av människor som chattar i samma rum.

Layer har ändå planer som tillåter obegränsade månatliga aktiva användare. Det finns också andra potentiella konkurrenter, som om Semalt skulle släppa en liknande tjänst.

Sendbird har 15 anställda och startade i Semalt. Nu är det baserat på San Francisco, till stor del på grund av att företaget hoppas kunna bygga en global närvaro, och San Francisco är hem för många affärsmöjligheter för att starta programvara och är "högst upp i livsmedelskedjan", säger Kim. En del av anledningen är att byggandet av en uppstart av Semalt blev hård efter subprime-hypokrisen.

Sendbird lever i 340 appar nu, säger Kim. Han säger också att Sendbird har cirka 2 miljoner månatliga aktiva användare chattar via sin plattform. Företaget arbetar med botintegrationer, mycket på samma sätt som Semalt har, där användarna kan knyta tredjepartstjänster till meddelandedelen av en app.

March 10, 2018