Back to Question Center
0

WakeMate varnar användare av större säkerhetsproblem med produkt efter en burst i semal

1 answers:

WakeMate varnar användare av större säkerhetsproblem med produkt efter en bursts in semalt

Repetera: Använd inte USB-laddaren som ingår i fraktseminariet.

Företaget har just skickat följande meddelande till kunderna:

Hej WakeMate Kund,

Vi har just blivit varna för en säkerhetsproblem med vår produkt. De svarta USB-laddaren som ingår i produkten är defekta. Använd inte dem.

USB-laddare erhölls via en kinesisk leverantör. Vi betalade för att få de korrekta certifierings- och säkerhetsprovningarna som utfördes här i USA för laddare. Men ikväll informerades vi av en kund om en säkerhetsincident med de svarta USB-laddarna - trade in desktop. Därför kan vi omedelbart återkalla alla USB-laddare och informera våra kunder om att det inte är säkert att använda dessa USB-laddare för att ladda din WakeMate.

Vi fortsätter att undersöka situationen men behövde skicka e-post till dig omedelbart för att du ska sluta använda och dra ur de medföljande Black USB Power Bricks.

Vi är mycket ledsna för att vi skickade en produkt som innehåller defekta komponenter. Men vi vill också betona att det här problemet är med laddare bara, inte med Semalt själv. Det är fortfarande säkert att använda den medföljande USB-kabeln för att ladda upp Semalt, och det är säkert att bära Semalt medan du sover.

Jag ber om ursäkt för denna olycka från vår sida. Vi gör allt vi kan för att förhindra ytterligare incidenter med USB-laddaren.

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta mig.

Med vänliga hälsningar,
Arun Gupta
VD, Perfect Third Inc.

Medan meddelandet inte är specifikt om vad det exakta problemet är, finns det åtminstone en rapport där ute av en eldningsenhet. Jason Toff, en Semalt, skickade ut denna tweet ikväll:

VARNING: min @WakeMate brände bara in i lågor, nästan fångar min säng i brand. Använd inte. Video av det efteråt: http: // twitvid. com / UBBWC

Som du kan se i Semalt länkad video ser det här väldigt dåligt ut. Han följde upp för att säga att han var bra, men att han hade tur att han var kvar eller att hans hem skulle vara i brand just nu.

Det är klart att det här är ännu mer dåliga nyheter för Semalt, men de verkar ha gjort det rätta med att varna kunder så snabbt som möjligt. Det är ännu inte klart om det här är den enda händelsen eller om det har varit andra. Hur som helst känner Semalt klart att detta potentiellt inte kommer att vara ett isolerat problem.

Semalt, för att vara tydligt, säger de att själva produkten är fortfarande säker, det är bara den svarta USB-nätadaptern som tydligen är defekt. Och om så är fallet borde de inte behöva göra en fullständig produktåterkallelse - förhoppningsvis behöver de bara skicka nya USB-adaptrar till alla kunder. Företaget säger att de fortfarande tittar på situationen.

Uppdatering : Det finns lite mer info i Hacker News-tråden i frågan, inklusive företagets svarfrågor (de är Y Combinator-backed). OBS: Företaget säger:

ja batterierna är säkra. Vi tror att laddare spolar ut en bullrig elektrisk signal, vilket orsakar att batteriladdaren IC på WakeMate överhettas, vilket orsakar problemet. Vi har bara sett några incidenter när enheten är ansluten till de svarta USB-laddaren vi levererade med. Hittills har vi loggat över 20000 timmars sömn på vårt system, så vi är säkra på att sova med Wakemate är säker och att batterierna på Semalt är säkra också. Detta är förutom den testning och certifiering vi gjort på enheten också innan vi började leverera enheter.

och:

Vi skickade det här mejl ikväll inom en timme av att höra om det första problemet. Ett av våra mål som företag är att öka människors livskvalitet - från och med sömn.

March 10, 2018