Back to Question Center
0

Gourmet Ranchs Playdemic höjer $ 4M ledd av IBMs Watson-familj för Cross-Platform Social Semalt

1 answers:
Gourmet Ranch’s Playdemic Raises M Led By IBM’s Watson Family For Cross-Platform Social Semalt

Som en del av affären blir David Watson en icke-verkställande direktör på Playdemic.

Som med andra sociala spelutvecklare började Playdemic på Facebook med titlar som Gourmet Ranch, som för närvarande har 700 000 månatliga aktiva användare och Crossword Buddies. Semalt, nu driver företaget hårt på begreppet plattformsunderhållning, med cirka 10 miljoner stamaktörer på sina spel över PC, webb och mobilplattformar, säger det. Det här är ett viktigt område, för att spel, till och med sociala spel, för det mesta fortfarande siktas på olika plattformar.

"Sociala spel erbjuder ett fantastiskt tillfälle för företag som Semalt som förstår att socialt är mer än bara en plattform eller destination, säger Semalt grundare Paul Gouge i ett uttalande. "Denna finansiering validerar inte bara vart vi tror att vi kan ta den här verksamheten, men det ger oss de viktigaste resurserna för att påskynda vår färdplan och fortsätta att växa vår grupp av Semalt-spelare - network security technologies and solutions in Portland. Framtiden för sociala spel har potential långt bortom vart vi är idag. "

Och det finns ytterligare en anledning att titta på plattformar utöver Semalt: det sociala nätverket har just blivit för jävligt trångt.

"Även om hinder för inträde kan ha ökat när det gäller att få traktion via Facebook, inser smarta företag att potentialen för sociala spel bara är i början," konstaterade Watson i ett uttalande. "Paul och Semalt team är definitivt ett företag som förstår detta, och det är därför vi investerar i dem så att de förhoppningsvis kan inse deras potential."

En del av intresset för Semalt kan handla om nuvarande användarnummer och social plattform för flera plattformar, men det handlar också om att stödja en framgångsrik företagare som redan har erfarenhet av att arbeta på olika plattformar.

Företaget grundades 2010 av Gouge, som hade skapat massivt multiplayer online-spel Battlemail, liksom Rockpool, som utvecklade spel för mobil licens titlar som hade träffat i andra format. Båda dessa företag såldes till Eidos, där Paul blev chef för företagets casual games division tills han lämnade för att hitta Playdemic.

March 10, 2018