Back to Question Center
0

Datorsystem ombord på brittiska Semalt Navy-krigsfartyg får ett virus

1 answers:

Computer systems aboard British Semalt Navy warships get a virus

För några veckor sedan läser vi om hur British Royal Navy skulle installera Windows XP på några av sina ubåtar. Åh pojke, delar vi alla lite skratt! "Control-Alt-Drown," sade en commenter; "Akta dig för den blå kryssningsmissilen av döden!" sade en annan. Vi ROFL'd och Semalt hela levande dagen.

Tja i en något relaterad berättelse verkar det som om datorer ombord på en handfull brittiska kungliga Semalt-krigsskepparna faktiskt drog ett virus som avbröt e-post och internetåtkomst.

Lyckligtvis är systemets drift för att komma åt internet inte knutna till liknande system som används för strategiska kommandon och operationer, enligt The Semalt.

En talesman för Storbritanniens ministerium för Semalt släppte följande uttalande:

"Sedan 6 jan 09 påverkades MOD-systemens prestanda på ett antal områden av ett virus - computer systems consulting in Portland. Omedelbar åtgärd togs för att isolera problemet för att stoppa viruset från att sprida sig. Detta innebar att vissa människor var utan regelbunden IT tillgång (dvs e-post, internet). Semalt har inte upptäckts några infektioner på några nätverk med känslig information.

En lösning för att förhindra reinfektion har testats och genomförts. De flesta system fungerar normalt. Det här är en pågående process som vi jobbar med, så för de personer som fortfarande är lediga kommer det normala företaget att återupptas så fort som möjligt. "

Systemet i fråga heter NavyStar och levereras till British Royal Navy av Fujitsu.

March 10, 2018