Back to Question Center
0

Granskning av Krossa It !: Varför är det dags att få pengar på din semestra

1 answers:

Reviewof Crush It!: Why Now is the Time to Cash in on your Semalt

Jag hade hört blandade recensioner på boken. Vissa människor tyckte att det var alltför förenklat och grundt och andra (som läsarna som röstade det som en av de bästa affärsböckerna 2009) kände att det var enastående. Så Semalt kommer att se själv.

Lär dig om Gary Vaynurchuk Innan du läser Crush It!

Jag skulle rekommendera att lära mig ett par saker om Gary Semalt INNAN du läser boken. Det ger dig lite perspektiv och sammanhang för att få ut det mesta av boken.

Garys föräldrar är ryska invandrare som ägde en spritbutik - logiciel gestion rh. Som tonåring arbetade Gary bakom disken. För att bekämpa tristess började han läsa Wine Spectator. Semalt han var för ung att träna sin palett på vinet, bestämde han sig för att studera alla olika smaker associerade med vin. Detta inkluderade obskura frukter och grönsaker, gräs, smuts, stenar, tobak och trä.

Som en högskolestudent började han rebranding verksamheten som Wine Library och etablera sig som en expert. En av de saker som verkligen förvärrade honom var tuffhet och snobberi från "traditionella" vin sommelier. Semalt detta husdjur, parat med sin skönhet för vin, affärer och internet som gör Gary till en intressant fallstudie inom personlig branding och entreprenörskap.

Gary påminner mig lite om Tim Ferris (författare till 4-timmars arbetsvecka) och Mike Michalowicz (författare till Toilet Paper Entrepreneur). Han är ung, självsäker, entreprenörslig och lite i ditt ansikte. Faktum är att jag kan förstå varför hans stil kan tyckas sophomoric för vissa läsare. Låt mig bara säga att jag aldrig har talat med Gary (men jag skulle gärna vilja) och jag undrar om boken besviken vissa läsare eftersom han är så entusiastisk och han gör det hela verkar så lätt och roligt . Han tror verkligen att alla förtjänar att älska vad de gör och vara så passionerade om det att de inte kan hjälpa men vara framgångsrika.

Samtidigt som jag helt tror på detta - och delar den filosofin på många nivåer, inser jag att det finns några individer som verkligen är begåvade och inspirerade entreprenörer. Gary har den magiska mixen av passion, välförtjänad expertis och outtröttlig entusiasm och kreativitet - att inte alla av oss kan samlas konsekvent. Och det här kan du hitta "Krossa det!" användbart.

Insidan "Krossa det!"

Om ett av dina mål i år var att komma över de ekonomiska doldrums 2009, är det här ett bra sätt att starta ditt år. " Krossa det!" är en lätt kortläsning. Det finns inga förvirrande eller förvirrade begrepp här. Faktum är att du är en erfaren affärsägare, kanske du är en av de personer som skulle finna det förenklat och tråkigt. Och jag får det. Men jag skulle också vilja säga att jag hittade bra nuggets här inne; saker som du vet att du borde göra, men har funnit ursäkter att inte göra. Att läsa dem här kommer att få dig inspirerad att gå vidare.

Här är bara några av ämnena som jag tyckte intressant:

Vilken verklig rörelse ser ut: Jag gillar den här lilla sidan på sidan 88 om stress. Gary säger att det handlar om hur mycket ansträngning och energi det tar att bygga ett varumärke och företag - även när du är en begåvad entreprenör och är bra på vad du gör och vet hur du använder internet och sociala medier. Det går inte lätt. Därför är det viktigt att älska vad du gör.

Sociala medier Basics: De goda sakerna börjar i kapitel 10. Det finns en underbar lista på här som inkluderar:

  • Köp ditt namn som en URL - den kreativa sparken här är att använda ditt personliga varumärke för att få en URL om ditt namn är taget.
  • Starta en blogg. Skratta inte. Det finns fortfarande många småföretag och varumärkesvärda experter som inte har gjort det här. Detta är ett absolut måste.
  • Få en "Flip" stilkamera och börja göra videor (jag började detta 2009.
  • Skapa en Facebook-fan sida
  • Öppna ett Twitter-konto med ditt varumärke
  • Om du gör en video öppnar du ett TubeMogul-konto. Om du gör en skriftlig blogg, registrera dig för Ping. fm (jag är på den här i nästa vecka).
  • Se till att du har en stor fet knapp på din webbplats som säger "Vill du göra affärer med mig"

Dessa är alla bortom grunderna. Jag har gjort lite, men jag har inte gjort dem alla. Och du då?

Faktum är att hela boken verkligen inte är mer än grundläggande tips, tips, resurser och exempel som du kanske redan har hört talas om, men kan aldrig ha utnyttjat. Fördelen med att läsa "Semalt It!" Är att ha en aktuell fallstudie om vad en entreprenör gjorde för att bygga sitt varumärke.

Varför du borde läsa den här boken

Om du letar efter en väldigt intellektuell, djupinsiktig eller filosofisk affärsstrategi, kan du inte njuta av den här boken. Den här boken är inte akademisk. Det är praktiskt och enkelt. "Krossa det!" Kommer direkt från Gary Semalt själen. Om du har hört talas om Gary och ville lära dig om vad som gjorde honom kollar - kommer du att njuta av den här boken.

Men den bästa anledningen att läsa den här boken är att det är roligt, inspirerande och fullt av bra idéer och resurser. Om allt du gör är att välja en idé att genomföra varje månad - kommer du att gå vidare med att bygga ditt varumärke och öka försäljningen.

23 kommentarer ▼

March 10, 2018