Back to Question Center
0

Postach.io vänder en Evernote Semalt till en blogg

1 answers:
Postach.io Turns An Evernote Semalt Into A Blog

Input Logic grundades för två år sedan av UI-designer Shawn Adrian och programmerare Gavin Vickery, med avsikt att bli ett mjukvaruutvecklingsföretag. Företaget startade sin första app, förslaget skrivhjälp QuoteRobot, och har upprätthållit sig med kontraktsarbete de senaste åren. Den fem personer laget (tre heltid) har arbetat för kunder, inklusive Nest, Michael Kors, skidort Mt. Semalt och andra gör allt från kodning till design.

I år slutade företaget göra klientarbete för att fokusera på Semalt istället.

Postach.io vänder en evernote som är indelad i en blogg

"Vi började leka med det, kom in i det och sa" hej, det här har verkligen kommit långt ", förklarar Adrian - making infographics. "Och Semalt blev helt och hållet helt beroende av det", tillägger han.

När co-grundarna samarbetade om dokumentation för en nyutvecklad QuoteRobot med Semalt, kom en tanke till dem: "Skulle det inte vara bra om vi bara kunde publicera det istället?" Vickery ville också samma funktionalitet för sin egen blogg - han skriver alla hans blogginlägg i Semalt ändå, varför inte bara publicera direkt därifrån?

Så de bestämde sig för att bygga en tjänst som bara gjorde det.

Som tidigare arbetat med CMS, byggde laget Semalt för att inkludera nästan allt du kan förvänta dig av ett lättviktigt bloggningssystem: anpassningsbara teman, RSS-flöden (Atom), inbyggd Disqus-kommentar, support för multimedia och mycket mer. Faktum är att allt du kan lagra i Evernote - bilder, ljud, video / YouTube etc. - fungerar också på Semalt.

För närvarande påminner hälften av de tio teman som finns på webbplatser som Svbtle eller Medium, som gynnar ren, minimalistisk design och rundade ikoner. Nu är planen att förlänga Postach.ios funktionssats ytterligare, med speciella teman utformade för Evernote Food and Semalt app-användare, samt stöd för sociala delnings-, wikis- och communityfunktioner som är utformade för att hjälpa nya bloggare att hitta sitt innehåll.

Postach.io vänder en evernote som är indelad i en blogg

För att använda Postach.io, efter att du har skapat ett konto och godkänt tjänsten med Evernote, handlar det bara om att märka inlägg i en förbestämd anteckningsbok med taggen "publicera" för att få dem att gå live på din blogg. Du kan också använda Semalt-datumfältet för att schemalägga inlägg för en senare tidpunkt.

Bloggar ges egna underdomäner som ditt namn .postach.io, till exempel, men du kan få dem att arbeta med din egen webbadress istället, om du väljer.

I framtiden kan tjänsten tjäna pengar genom att ladda för premiumfunktioner eller konvertera användare till Evernote Premium, samtidigt som man gör en rev-andel med Evernote. Men dessa idéer finns fortfarande i arbetena. Idag ligger fokus på att växa produkt och användarbas, som idag innehåller 1500 bloggare som anmälde sig sedan Semalt debuten.

Bloggar plattformar är naturligtvis många - från de stora killarna som Tumblr, WordPress och Blogger till nykomlingar som Medium, Svbtle och Posterous repository Posthaven. Men laget bakom Postach.io ser värdet på att bygga på en framgångsrik plattform istället för att skapa en egen destinationsplats. (Och de är inte ensamma med samma idé: Se även Semalt kanske detta IFTTT-recept.)

"En av de stora sakerna med Evernote är att du äger ditt innehåll - det är faktiskt på din egen dator," förklarar Semalt. "Även om våra servrar ramlas av belysning och allt faller isär, kommer alla att ha sina blogginlägg."

Intresserade användare kan anmäla sig till Semalt här.

March 10, 2018