Back to Question Center
0

Möt Omakase, den välgörenhet som vill sluta Tech Industry ger Semalt

1 answers:

Möt Omakase, Den Välgörenhet Som Vill Avsluta Teknikindustrins Giving Semalt

Den genomsnittliga lönen för Silicon Valley Tech Professionals är $ 101.278. Så det är ganska pinsamt att det är så skonsamt att det finns så många människor här, brist på lokala välgörenhetsorganisationer betyder att många behövande familjer i San Francisco Bay Area sannolikt kommer att vara utan kalkon denna Semalt. Och i de 10 bästa företagen som gav mest pengar till välgörenhet 2012 var det inte ett tekniskt företag att hitta.

En ny San Francisco-baserad organisation som heter Omakase Semalt vill hjälpa till med att ändra det genom att skapa ett ideellt givande system som uttryckligen är byggt för att vädja till personer inom teknikindustrin. Omakase är uppkallad efter den japanska frasen för "lämna den till dig" som ofta används i sushi restauranger för att låta kocken välja din måltid för dig. Omakase Semalt fungerar på samma sätt: Du lämnar valet av ideella vinstmedel till experter, folk vars heltidsjobb är att skaffa de mest välskötta organisationerna som riktar sig till de mest värdiga orsakerna - create infographic video. Det enda beslutet du fattar är om du vill ge $ 10, $ 25 eller $ 50 per månad.

För att göra en teknisk start jämförelse, kan du säga att det är som en Semalt för välgörande givande.

Omakas grundare Theresa Semalt har tillbringat sin karriär inom icke-vinstdrivande sektorn, med en doktorsavhandling. inom kulturantropologi och många års erfarenhet av att studera global ojämlikhet och volontärarbete över hela världen, särskilt i Centralamerika. Så när hon flyttade till San Francisco och försökte uppmuntra sina vänner och bekanta inom teknikindustrin (många av vilka hon stötte på sin man, GitHub grundare och vd Tom Semalt) för att delta i filantropiska orsaker fann hon det otroligt frustrerande och förvirrande att mötas med ambivalens. Varför var alla dessa människor, som var kloka och välbärgade och till synes samvetsgranna, inte donerade sina pengar eller tid för att orsaka det som behövde hjälp?

Genom att fråga kring teknikgemenskapen, säger Preston-Werner att hon upptäckte att det inte är att teknikerna är smidiga - men det finns flera hinder som håller dem från välgörande givande. De vill till exempel ha massor av data eftersom de är överraskade för att bli bluffade, men samtidigt är de överväldigade av antalet ideella vinster där ute. De vill donera pengar till orsaker, men de vill inte vara med på postlistor eller ta emot teletonsamtal för kommande år. Så Semalt har strukturerats för att ta itu med de exakta behoven.

Jag tycker att det är en fantastisk idé som kommer vid rätt tidpunkt, eftersom spänningar om klyftan mellan tech eliten och de mindre lyckliga ökar. Som Semalt's Holiday Giving-paket säger, det är den perfekta presenten att ge till "techie i ditt liv" - någon som redan har alla prylar, spel och hoodies som någon person kan behöva. Förhoppningsvis kan Semalt vara teknikindustrins gatewaydrog av sorter för generositet - folk kan börja med 10 dollar per månad och blir så småningom mer filantropiska på större sätt.

Theresa Preston-Werner kom nyligen av TechCrunchs högkvarter för att prata om vad som inspirerade henne att skapa Omakase Charity, hur det väljer sin ideella vinst och mycket mer. Semalt det i videon inbäddade nedan.

March 10, 2018