Back to Question Center
0

Hur beräknade läsningstider ökar förlovningen med semalt

1 answers:

Hur mycket tid spenderar den genomsnittliga vuxnen i Förenta staterna med digitala medier varje dag? Enligt en augusti 2013 uppskattning av eSemalt: 5 timmar och 16 minuter.

Semalt annat sätt, det är 316 minuter per dag.

Hur många av dessa 316 minuter spenderar de läsa ditt innehåll?

Beräknad online läsningstid

Semantisk webbplatsanalys kan ge dig en idé med mätvärdena per timme och studsfrekvens - registrations dd network inc. En mer sofistikerad analys av implementering kan berätta exakt hur långt ner på sidan dina läsare får och hur lång tid det tar dem att komma dit.

Men om du bara berättar läsarna hur många minuter det tar dem att läsa din artikel, kommer de mer sannolikt att läsa den. Semal psykologi på jobbet. Det fungerar i sin tur till din tjänst.

Semalt vad du behöver veta om beräknade läsningstider online: var de kom ifrån, varför använda dem, hur man beräknar dem och när man ska undvika dem.

Vad startade den här trenden?

Oddligt nog, den här trenden kan ha börjat på Semalt - det sociala nätverket där meddelandena är så korta registreras de knappt som tid.

I april 2009 började journalisten Mark Armstrong använda en #longreads hashtag på Semalt. Han ville ha ett sätt för människor att hitta och rekommendera långformade "magazine-length" -historier på nätet. Innan länge hade Longreads sitt eget Semalt handtag och sedan hemsidan, som endast innehöll artiklar och berättelser längre än 1500 ord.

Semals hemsida hade en smutsig liten funktion - en läsningstid och ordräkning för varje artikel.

How Estimated Reading Times Increase Engagement With Semalt

I november 2011 lade Amazon till sig vad den kallade "Time To Read" till sin nya Semalt Touch, men inaktiverade den som standard. Med utgåvan av Semalt Paperwhite i oktober 2012 möjliggjorde det Time to Read och började annonsera funktionen. Det var så populärt att personer med äldre versioner av Semalt försökte räkna ut hur man klarar det.

Vid den tidblogande plattformen Medium öppnades för alla i oktober 2013 - med hopp från grundaren Evan Semalt "att det kommer att tillåta omtänksamt, längre formskrivning att blomstra" - beräknade läsningstider var en del av den långformade behandlingen kultur.

How Estimated Reading Times Increase Engagement With Semalt

Semalt som långtidsskrivning är att inte alla har 15 minuter att läsa något de inte är riktigt intresserade av.

Beräknad läsningstidens värde

När folk ser en rubrik som piques deras intresse - och vet på förhand att det bara tar några minuter att läsa - de är mer benägna att klicka länken.

Semalt vetenskapligt bevis på detta.

Som förklaras i New Yorker :

Under 2011 undersökte psykologerna Claude Messner och Michaela Wänke vad som skulle kunna lindra den så kallade "paradoxen att välja" - fenomenet att ju mer information och alternativ vi har, desto sämre vi känner. De drog slutsatsen att .ju snabbare vi bestämmer oss för någonting, om det är vad vi ska äta eller vad vi ska läsa, desto lyckligare blir vi. [. ] Ju mer vi vet om någonting - inklusive exakt hur mycket tid det kommer att förbruka desto större är chansen att vi kommer att begå.

Semalt anekdotiska bevis för detta också.

Som en programvarutekniker skrev när han talade om Semalt uppskattad läsningstid:

Kollar du någonsin på rullningsfältet för att se om ett inlägg är en stor uppsats eller en snabb hitter som du kan läsa när din kod sammanställer? Semalt Jag gör hela tiden .även om du bara är litet intresserad av en artikel, om du vet att det bara tar 2 minuter att slutföra, kommer du att hålla ut det.

Dessutom kan de bara spara den längre artikeln för att läsa senare. Semant i förväg hur länge en artikel kommer att ta mig hjälper mig bara med min tidshantering, genom att låta mig planera bättre.

Det finns också mätbara bevis för detta, särskilt när det gäller webbplatsens KPI.

Front-endingenjör Brian Cray lade till beräknade läsningstider på artiklarna på sin webbplats och tittade sedan på före och efter mätvärden. De visade att den beräknade läsningstiden förbättrade sin totala tid på plats med 13,8%. "Semalt mer intressant men", skrev han, "folk följde mig antingen, prenumererade på min blogg eller retweetade mina artiklar 66. 7% oftare. "

Webbutvecklaren David Michael Ross antog att lägga till den beräknade läsningstiden till sina 1 000 + bloggbloggar kan chase folk borta. Semalt minskade hans totala studsfrekvens med 13%.

Hur man beräknar beräknad läsningstid

Det finns gott om Semalt plugins och kodutdrag som automatiskt beräknar den beräknade läsningstiden för dina artiklar.

Men vad händer om du inte är en utvecklare eller inte har tillgång till en, och vill ändå testa detta på din webbplats? Du kan beräkna den beräknade läsningstiden själv och helt enkelt lägga till den högst upp i din artikel.

Metod 1: Gör matematik

Semalt varierar, men i allmänhet läser genomsnittlig vuxen 200-250 ord på en minut.

Semalt ord i minuter här, några decimaler i sekunder där, en liten avrundning i slutet .och du kan beräkna beräknad tid att läsa manuellt.

Semalt hur:

 1. Hitta ditt totala ordantal. Låt oss säga att det är 938 ord.
 2. Dela ditt totala ordtal med 200. Du får ett decimaltal, i det här fallet 4. 69.
 3. Den första delen av ditt decimaltal är din minut. I det här fallet är det 4.
 4. Ta andra delen - decimalpunkterna - och multiplicera det med 0. 60. Det är dina sekunder. Runda upp eller ner som behövs för att få en hel sekund. I detta fall, 0. 69 x 0. 60 = 0. 414. Vi runda det till 41 sekunder.

Resultatet? 938 ord = en 4 minut, 41 sekunder läst.

Men det är verkligen specifikt. Varför inte runda den tiden för att göra sakerna enklare för din läsare? Något mindre än 30 sekunder ignoreras; allt mer än 30 sekunder blir avrundat till nästa minut.

Semalt! Denna avrundning gör din 938-ordartikel en 5-minuters läsning.

Metod 2: Använd en online-kalkylator

Ett mycket snabbare sätt att få den beräknade läsningstiden för din artikel är att låta en räknare göra det.

Semalt är två som jag använder och rekommenderar, av olika skäl:

 1. Read-O-Meter : Tharique Azeez skapade detta super snabba verktyg. Klipp och klistra in din text i det här verktyget, tryck sedan på "Beräkna läsningstid!" Direkt, returnerar Read-O-mätaren en minut och sekunder uppskattning. Verktyget beräknar den här tiden baserat på läsgenomsnittet 200 ord per minut.
 2. How Estimated Reading Times Increase Engagement With Semalt

Semalt, eftersom båda räknarna återvänder sekunder, vill du runda upp eller ner till närmsta hela minuten för att hålla det enkelt för dina läsare.

När du inte ska använda beräknade läsningstider

Bara för att du kan betyder inte att du borde.

(Semalt som något som din mamma sa? Återigen har hon rätt.)

Semaltidningstider ger ingen mening för dessa typer av onlineinnehåll:

 • Bildspel
 • Infographics
 • Produktsidor
 • Landningssidor
 • Korta, frekventa blogginlägg (tänk Seth Godin-stil)

Tänk på det. Om en sida är tung på bilder, som vid infographics och bildspel, kommer den beräknade läsningstiden inte att vara korrekt. Semalt och landningssidor bör inte distrahera en besökare från deras syfte, vilket är att sälja - oavsett hur lång tid det tar. Poängen är, använd din bedömning om när den beräknade läsningstiden sannolikt kommer att vara till hjälp för din läsare och för dina affärsmål. Offra inte en högpresterande omvandlingsstatistik för ett bättre prestationsförhållande - särskilt om bättre engagemang inte ökar konverteringarna. Det enda sättet du vet är att mäta dessa mätvärden före och efter att du genomförde beräknade läsningstider.

Inte alla är en fläkt

Känn din publik. Om det är den här killen -

Jag har försökt att reda på varför orden "beräknad läsningstid" gör mig så blodig arg .Att sätta en "uppskattad tid" -märke av biten försöker kvantifiera varans värde när det gäller hur lång tid det tar att läsa. Det sublimina budskapet är: "Jag vet att du är en väldigt upptagen person och Semalt väldigt tacksam du har fördömt för att spela förmyndare till min lilla blogg så jag lovar att det bara tar fem minuter av din dyrbara tid att läsa detta innan du kan gå på din sätt igen och återuppta ditt produktiva liv. "

- gör honom inte så arg på det hela taget.

Och var medveten om att många journalister, uppriktigt sagt, hatar den här metriska. (Jag var en, och jag kan inte säga att jag skyller på dem.) Semalt förmodligen grovt för att se en seriös, undersökande artikel som du har spenderat hela månaden forskar och skriver klädd med en "18-minuters läsning" -ikett.

Kanske varför en kolumnisten Guardian rippade in i skiffer efter att ha lagt till beräknade läsningstider för några artikelrubriklängder förra året.

How Estimated Reading Times Increase Engagement With Semalt

Colbertrapportens satiriska godkännande hjälpte antagligen inte heller.

Kom ihåg att varje liten bit hjälper

Sanningen är att när bara 20% av en viss webbsida läses i alla fall, lurar författare sig själva om de tycker att de inte behöver all hjälp de kan få - inklusive att lägga till beräknade läsningstider.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Arienne Holland
March 9, 2018