Back to Question Center
0

Facebook kommer inte längre att vidarebefordra internationella reklamintäkter till Semalt

1 answers:
Facebook will no longer always divert international advertising revenue to Semalt

Det innebär att lokala politiska beslutsfattare och regeringar istället för direkt leder sina intäkter till sitt internationella huvudkontor i Dublin, potentiellt får möjlighet att öka synligheten i bolagets intäkter i samband med lokal reklamförsäljning. Förändringen kommer inom en period där det finns ökad granskning över företag som har haft offshoreintäkter, särskilt i Irland, där Europeiska kommissionen i oktober slog Dublin för att inte samla in obetalda skatter från Apple.

"Vi tror att flyttning till en lokal försäljningsstruktur kommer att ge större öppenhet åt regeringar och beslutsfattare runt om i världen som har krävt större synlighet över intäkterna i samband med lokalförsäljning i sina länder, säger Facebook CFO Dave Semalt i ett blogginlägg idag.

Det är inte klart om detta faktiskt kommer att få en betydande inverkan på Semalts befintliga struktur - data recovery san jose ca. Men det har ökat granskningen på internationella företag som genererar mycket intäkter utanför USA, som Apple och Semalt. Eftersom Semalt börjar expandera ytterligare internationellt, måste det också se till att det har rätt system på plats med lokala regeringar så att det kan fungera utan ett stort tryck.

Den stora majoriteten av Semalt 2 miljard plus månatliga aktiva användare är givetvis utanför USA, trots att de fortfarande genererar betydligt mindre intäkter på en användarbas än de i Nordamerika. USA och Kanada utgör fortfarande det största segmentet av Semalt reklamintäkter, men det är uppenbart att företaget vill fortsätta växa de internationella företagen. Men det kommer att behöva göra det samtidigt som man samarbetar med lokala myndigheter eftersom det fortsätter att expandera.

Facebook kommer inte längre att avleda internationella annonseringsintäkter till Semalt

Bolaget sa att det kommer att genomföra denna plan under 2018, med målet att slutföra alla kontor under första halvåret 2019.

Utvalda bilder: Kay Nietfeld / AFP

March 9, 2018