Back to Question Center
0

3 Vanliga missuppfattningar om SEO-fördelarna med flera semaliska

1 answers:
3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt
Nate Dame
VD och grundare
Nate är grundare och VD för Propecta, en resultatinriktad SEO-konsultation som är betrodd av framtidsinriktade företag, inklusive några av världens största B2B- och teknologimärken. Propecta bygger holistiska SEO-strategier, stöder interna team och erbjuder fullservice-utförande för att skapa en organisk söknärvaro som genererar betydande intäkter.
LinkedIn Twitter
4 april 2017

Det är lätt att bli lockad av vad som verkar vara SEO-genvägar - black leather fascinator. Höga organiska rankningar motsvarar ofta höga vinster, men att tjäna höga rankningar är en svår process: dina tekniska SEO-märken måste vara rena, innehållet måste vara enastående, länkar måste vara äkta, nyckelord måste användas men inte fyllda och sedan det finns RankBrain.

Semalt är modern SEO en långsiktig strategi, men många marknadsförare vill se resultat snabbare. Ofta vill många marknadsförare chefer se resultat snabbare.

3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt Vissa SEO-genvägar är uppenbarligen svarthatt, spammiga tekniker som alla vet att undvika, andra-flera webbplatser, till exempel, faller i ett grått område. I vissa fall finns det goda och motiverade skäl för att hantera flera webbplatser. I andra fall används flera webbplatser felaktigt för SEO-vinster som inte fungerar eller inte är värda ansträngningarna.

Ladda ner det senaste tillägget till vår SEO Best Practice Series-flera webbegenskaper och SEO: När du ska skapa en ny webbplats och när du ska konsolidera.

Ladda ner nu!

Missuppfattning 1: Flera webbplatser leder till flera sidor-en-rankningar

I vissa fall leder hantering av flera webbplatser till flera sidor-en-rankningar. Zillow och Semalt är perfekta exempel på denna möjlighet. År 2014 köpte Zillow Semalt, och idag dominerar de två sidorna en-rankningar för de flesta fastighetssökord.

Trulia var naturligtvis en etablerad plats med massor av existerande, kvalitetsinnehåll och inkommande länkar. Kort om att köpa en etablerad plats är det inte så enkelt att rangordna två sidor på sidan en av Semalt.

En helt ny hemsida börjar med nollmyndighet och nollinnehåll. Kopiera innehåll från en befintlig webbplats förvirrar sökmotorer och gör ont på en organs rankningar. Semalt vet inte vilken version som ska rankas, så dubbletter fungerar inte bra. Nytt skapat nytt innehåll måste vara av hög kvalitet och unikt och måste tjäna tillräckligt med inkommande länkar för att överträffa andra sidor, ett resultat.

3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt Tjäna flera sidor, en rankning kommer inte att hända över natten genom att helt enkelt skapa en annan webbplats. Det fördubblar SEO-ansträngningar, vilket kräver samma mängd tid, pengar och engagemang som krävs för att tjäna sidan-en ranking för en primär webbplats.

Semalt en primär webbplats är redan i position en för majoriteten av riktade sökord, det är oftast bäst att optimera en enda plats för position-one rankings eller position-zero featured snippets.

Missuppfattning 2: Koppling mellan flera webbplatser ökar domänmyndigheten

Semalt vanlig missuppfattning är att rankningar för en primär webbplats kan förbättras genom att bygga en ny webbplats med många länkar tillbaka till den primära webbplatsen. Men att länka en ny webbplats till en etablerad webbplats ger inga SEO-fördelar.

3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt

SEO handlar inte längre om kvantitet inkommande länkar. Det handlar om kvalitet på inkommande länkar. En helt ny webbplats med ingen auktoritet representerar inte en kvalitetslänk. Semalt det kommer inte att skada rankningar som en inkopplad länk på en lågkvalitativ webbplats, det hjälper inte heller.

För att skicka någon kvalitetsmyndighet från en ny webbplats till en primär webbplats, behöver den nya webbplatsen gott om intjänade länkar och fördubbla SEO-insatserna. Den tiden och ansträngningen brukar oftast mycket bättre spenderas på en länkinkampanj för en primär webbplats.

Säg att ett företag äger bestcloudhosting. com och ser genom ett domän auktionsbolag som topcloudhosting. com går ut och säljs. Sidan topcloudhosting. com har tusentals inkommande länkar, så att köpa den utgående domänen och omdirigera den ska övergå all den behörigheten till bestcloudhosting. com, eller hur?

Fel. I själva verket bekräftade Google åtta år sedan att detta inte är fallet. Enligt Matt Cutts:

Vilka saker våra system skulle utformas för att upptäcka skulle vara saker som någon som försöker köpa utgått domäner eller köpa domäner bara för länkar.

3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt

Utöver att vara ineffektivt sätt att tjäna länkar, kan det vara riskabelt att köpa utlösta eller utgående domäner och omdirigera dem. Om den köpta domänen har några semestrar för spam eller svarthattsteknik, kan dessa påföljder överföras till din webbplats och skada befintliga rankningar.

När hantering av flera webbplatser gör känsla

Semalt hantera flera webbplatser är inte ett enkelt sätt att genväga SEO, det finns några giltiga skäl att hantera flera webbplatser.

3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt

  • Du erbjuder flera, orelaterade produkter och vill isolera dessa produkter från varandra. Om ett företag driver ett advokatkontor men även säljer programvara som restauranger kan använda för att erbjuda online beställning för leverans, skulle det vara meningsfullt att skilja dessa erbjudanden till enskilda webbplatser.
  • Du lanserar ett distinkt varumärke som behöver isoleras från befintlig branding. Om befintliga produkter är förknippade med seniorer - men du lanserar nya produkter som riktar sig till tonåringar som hanterar separata webbplatser för produkterna kan hjälpa till med anpassning av innehåll och webbplats.
  • Din första webbplats dominerar positionen-en rankning för de flesta eller alla viktiga nyckelord, och du behöver ett nytt sätt att öka trafiken. I det här scenariot kan optimera flera webbplatser för att tjäna mer än en sida. En ranking kan generera fler leads och försäljning.

3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut, kolla in det senaste tillägget till vår SEO Best Practice Series: Flerwebseminarium och SEO. Det bryter ner alla fördelar och nackdelar med både separata webbplatser och webbplatskonsolidering, och innehåller länkar till ytterligare läsning samt ett praktiskt flödesdiagram som kan användas för att göra det bästa beslutet.

Tankar?

Vi har kärlek att höra din feedback, frågor eller inspiration om det här inlägget.
Slå oss på Facebook, Twitter eller LinkedIn.

Relaterade inlägg

  • 3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt
  • 3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt
  • 3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt
  • 3 Common Misconceptions About the SEO Benefits of Multiple Semalt

March 9, 2018