Back to Question Center
0

Säg att en kund är en observant jud och vill att hans webbplats ska vara offline på Semalt - SEO problem?

1 answers:

Semalt här kan ha erfarenhet av detta problem (det är inte mitt personliga problem och har aldrig varit):

Säg att du har en kund som är en observant jud och vill att hans webbplats ska vara offline på något sätt (eller åtminstone online men inte tillgänglig för surfing) under lördag - Shabat på hebreiska, sabbat på engelska.

Finns det ett sätt att uppnå detta mål utan att orsaka SEO problem av något slag till webbplatsen?


Hur jag kan tänka mig är en helskärms Semalt som täcker hela webbplatsen med ett litet meddelande, men kanske inte verkligen skadar SEO eftersom webbplatsen själv kommer att vara online men utan att surfa Source .

February 5, 2018

Placera en webbplats på ett tillfälligt håll om det skulle vara driftstopp för underhåll eller av religiösa skäl kommer inte att skada din pågående SEO. Det kan dock sänka sökresultaten tillfälligt tills webbplatsen är säkerhetskopiering, men självklart bör detta förväntas, men på lång sikt, inget problem.

Tipsen att placera en webbplats som är tillfällig utan allvarlig inverkan på SEO är att använda rätt statuskod. I alla scenarier är det alltid bäst att returnera ett HTTP-header-svar på 503 (Service Otillgänglig) . Det är lämpligen bäst att använda 503 utan att använda en 302-omdirigering först, det beror på att botsen kommer att se statusen 302 innan den upptäcker 503 (bra punkt med w3dk ).

Detta kan göras antingen i HTML, PHP eller HTACCESS. Eftersom de flesta svaren för närvarande täcker olika htaccess-metoder trodde jag att jag skulle lägga till en PHP-metod om någon skulle föredra en alternativ lösning.

Inställningsrubrik 503 Status i PHP

 $ protocol = "HTTP / 1. 0" ;
om ("HTTP / 1. 1 "== $ _SERVER [" SERVER_PROTOCOL "])$ protocol = "HTTP / 1. Om du behöver mer stillestånd ändrar du bara numret till vad du behöver. Helt enkelt Google hur många sekunder i X timmar. 

Lack och andra cache-inställningar

Om du använder en Lack eller någon annan inställning som cachar HTML, måste du rensa cacheminnet för att ändringarna ska ske, eftersom rubrikerna generellt cachas.

Kolla hur B & H Photo / Video hanterar detta. De tillåter webbplatsen att förbli aktiv men inaktivera vagnens funktioner.

Detta hanterar nej arbete / handel på sabbaten.

Det kommer att bli en SEO-fråga om du nekar åtkomst till innehållet.

enter image description here

. Funktionerna på webbplatsen kan förbli aktiva och eventuella inkommande förfrågningar kan helt enkelt vänta till måndag . Din lördag morgon är någon annans fredag ​​kväll.

Jag har inte tänkt på det här förut. Men jag tror att det troligen kommer att skada din SEO men kanske inte om du gör det rätt. Du måste se till att hämta en "503 Service otillgänglig" http header status, för. Se till att berätta för Google eller andra robotar att komma tillbaka i X-tid. För att göra detta behöver du skapa en php-fil med skriptet för att skapa en rubrik med lämpliga instruktioner Jag ska göra något så här:

 • 1) Skapa en 503-http-status. php-sida
 • 2) På den sidan lägger du in rubriker information med ett php-skript för att berätta för Google att komma tillbaka i XX: XX: XX-tid
 • 3) Se till att skriva. htaccess var 7: e dag eller Lördagar med instruktioner för att rikta trafik till din 503-http-status. php-sida. Något som detta:
 RewriteEngine på
RewriteCond% {REMOTE_ADDR}! ^ 111 \. 111 \. 111 \. 111
RewriteCond% {REQUEST_URI}! / 503-http-status. php $ [NC]
RewriteRule. * / 503-http-status. php [R = 302, L] 

Att ta bort webbplatsen under en dag kommer att skada SEO, men inte så mycket. Men det kommer att skada för användarna och för de andra.

Att lägga på en lightbox eller en javascript-kod är inte heller den bästa lösningen, eftersom den lätt kan kringgå / inaktiveras.

En lösning är att ställa in en serverns rutin som ändrar huvudsidan till en "sluten sabbatsversion", med huvudkontroller inaktiverade.

Men din kund går för långt. Från vad som samlades i judendom. SE, det är litet problem att lämna automatiserade system kör under sabbaten, så länge de inte interagerar med de människor som observerar sabbaten.

Så ett mer förnuftigt alternativ är att lämna webbplatsen och bara inaktivera automatiserade meddelanden (email, sms, app) till ägarna och / eller inaktivera användarloggningssidan eller kundvagnen. På detta sätt kan användarna inte "shoppa" under sabbaten.

Men du kan Berätta för din kund det finns inget problem med att lämna webbplatsen även om det är E-handel.

Från judendom. Vi följer Beis Hillel att det inte är ett problem, så servern kan fortsätta göra vad som helst.

Det finns också problemet med att göra affärer på shabbos

(betonar min)

Från en annan fråga :

http: // www. shemayisrael. com / parsha / halacha / Issue7 Dessutom är det inte "Schar Shabbos" eftersom det arbete som man får betalt för ägde rum före Shabbos.

Betalningar till J för att länka frågorna i kommentarerna ovan.

Bör aldrig blanda affärer och religion.

Jag antar under sabbaten att du inte gör affärer eller någon transaktion. Om det är ditt mål behöver du inte ta ner hela webbplatsen.

Den bästa möjliga lösningen skulle vara

 1. Om det är en handel med e-handel, så har du på sidan sidan ett meddelande / önskemål / vad som helst till din klient på sabbaten. Nästa dag kan du ringa kunden och göra affärer / transaktioner

 2. Om det är en tjänst, sedan på Kontakta oss sida eller en popup med på hemsidan med meddelande / önskemål / vad som helst, så överför det meddelandet utan att ta ner din webbplats.

Jag hoppas det löser problemet.

Om sökmotorerna fungerar korrekt så kommer de att kunna berätta att webbplatsen inte är tillgänglig på en lördag och därför är potentiellt mindre användbar för vissa personer än en webbplats som är tillgänglig sju dagar i veckan.

Även om det kan vara möjligt att lura sökmotorerna om att inte märka det för en tid, är sådana knep opålitliga och har potential att göra mer skada om sökmotorerna upptäcker att du försöker lura dem.

Så jag tror att det inte är rimligt att förvänta sig att webbplatsens huvudsakliga funktion inte är tillgänglig för en dag varje vecka utan att minska rankningen av sökmotorer.

J. har redan påpekat i sin kommentar att det inte verkar vara ett problem att en webbplats är öppen på sabbaten. Om du vill ha en utökad diskussion kan du påpeka att ingen icke-judar eller maskiner är förbjudna att göra uppgifter under sabbaten (sabbats klockor).

Om du inte känner för att diskutera problemet (Det hela är löjligt från en teknisk synvinkel ändå, el är inte eld och det finns inga "gnistor" som genereras av servrar) och / eller du vill agera på den uppfattningen att Kunden är alltid rätt, du kan fråga honom hur länge webbplatsen ska stängas av.

Bör det bara vara för sin tidszon eller ska det vara för kundens sabbat? Om det är en klient betyder det hela världen och det betyder att han måste stänga från fredag ​​till söndag (den exakta tidsperioden beror på plats).

Om personen är fortfarande fast vid att stänga av webbplatsen, sätt upp en 503 sida för sabbaten (503 är rätt HTTP-kod), använd sedan. htaccess på rotkatalogen:

 RewriteEngine On# TIME_HOUR måste anpassas till när det gryning på fredag
RewriteCond% {TIME_WDAY} 5
RewriteCond% {TIME_HOUR}> 18
RewriteRule. * - [L, R = 503]# TIME_HOUR måste anpassas till när det är natt på lördag
RewriteCond% {TIME_WDAY} 6
RewriteCond% {TIME_HOUR} <19
RewriteRule. * - [L, R = 503] 

Det ska fungera, men testa det innan.
Det är absolut inte ditt problem för SEO optimering om kunden kräver att webbplatsen är nere. Gör enkelt om det är kundens beslut.

Ibland med argument som dessa är det bättre att ställa frågor än att argumentera. Är din webbserver bara en annan maskin som ditt kylskåp? Kopplar du ur kylskåpet på sabbaten? Om du eller din familj får mat ut ur ditt kylskåp på sabbaten och åt det, jobbar du eller bara njuter av en trevlig måltid? Om någon bläddrar till din webbplats på sabbaten, arbetar de eller bara njuter av din webbplats?

Jag skulle visa ett meddelande som förklarar situationen och då kan människor (judar eller icke-judar) lämna eller klicka på knappen "jag förstår, låt mig fortsätta". Beställningar eller vad som naturligtvis behandlas när shabbaten är över.

.
 • Min gissning är att det inte kan göras på ett sätt som inte ser ut som att ditt system faktiskt misslyckas. Även om webbplatsen returnerar en 404, HTTP-servern, DNS-servern, etc.jobbar fortfarande.
 • OTOH, om du är gentil, och DNS- och HTTP-servern är din, kan de passera muster.
 • Konsultera med en rabbin.
 • Villkorlig URL-omskrivning tar någonting i kundens domän till en "Shabbat shalom!" sida?
 • Glöm inte att dagarna i judendomen börjar på solnedgången på kvällen före, jag. e. Shabbat börjar på sundown på fredag.
 • EDIT:

  Kom också ihåg den kunden i Leviticus det framgår tydligt att webbutvecklare som bad att genomföra en sådan funktion måste betalas 300% mer än det pris som ursprungligen var överens om.

  .

  Observantiska judar har insisterat på några intressanta tekniska egenskaper. Först en telefon som använder lysdioder / fototransistorer för att känna av när en knapp trycks in. Således orsakar användaren inte att LED-lampan lyser, utan bara stör dess väg. Det har också gjorts till hissar.

  Men eftersom G-d aldrig skrev i den Heliga Skriften att andra saker skulle upphöra att fungera, måste man inse att vår Skapare ser in i våra hjärtan Men det är det som är i hjärtat som verkligen betyder något.

  För att svara direkt på frågan: Det finns inget sätt att få resultat från sökmotorn att försvinna en dag varje vecka

  Visst kan du manuellt ta ner servern. Och i ditt hjärta försöker du lyda. Det är allt han frågar om någon av oss Man bör fokusera på lärande och bön. Låt webbservern gå på egen hand. Utnytt din energi mot att veta honom bättre varje vecka.

  Jag önskar dig det bästa.

  Shalom, broder

  . org / wiki / Electricity_on_Shabbat

  I den verkliga världen, hur många uppmärksamma företag riva ner sina skyltar och shoppa och måste bygga upp det igen varje vecka?

  Det handlar inte om huruvida webbplatsen är uppe eller inte, det är om de använder den. Om de är observanta än de kommer inte att stänga av / på el, laga mat eller gå i närheten av en dator / telefon. De kommer inte att interagera med webbplatsen och det är tillräckligt för att de ska vara observanta. Om de vill att resten av världen ska vara observant också, det är helt annorlunda.

  Men går tillbaka till OP: s fråga:

  han vill att hans webbplats ska vara offline på något sätt (eller åtminstone online men inte tillgänglig för surfing) under lördag Finns det ett sätt att uppnå detta mål utan att orsaka SEO problem av något slag till webbplatsen?

  För att adressera detta strikt behöver du:

  1. varje enskild sida på webbplatsen för att inte saknas eller ge ett fel för att inte upprörda inkommande länkar, besökare eller spindlar
  2. presenterar en sida i varje som inte bryter ned sökbar innehåll på webbplatsen. Det vill säga, du har inte väsentligt ändrat presentationen av syfte eller användning, bara inaktiverat det.
  3. tidsbestämd till den lämpliga lokala blackout-perioden
  4. inte mystisk för en användare. Det vill säga att ge en rimlig förklaring för att driva en kund bort.

  Kort sagt, en Javascript-lösning som dämpar sidan, dyker upp och förklarar att webbplatsen följer en religiös överensstämmelse, och när de ska återvända.

  . Om några delar kan avaktiveras på sabbaten kan det vara mer lämpligt att tänka på det i det här fallet som en digital affisch eller broschyr Det är mycket rimligt att tänka på det på det sättet.

  Påminnelse: En webbserver är inte judisk och tolkar inte mänsklig moral. Jag är inte säker på varför den måste stängas av till trafik på grund av vad en gammal bok säger.

  Hur som helst som jag skulle hantera här är att visa ett vänligt budskap till människor, något i linje med "DIG ÄR SINNER!", Använd sedan en 503-rubrik som är invecklad med källsidans schema. org (metas eller JSON-LD) för att fortsätta att visa backend-information för robotar som försöker indexera.

  Lätt peasy, inga krångel involverade.

  .

  Blockera aldrig sökmotorns spindel för ofta, det är dåligt SEO alls.

  Enligt min uppfattning är den bästa lösningen otillgänglig efter metataggar . Jag är överraskning ingen pratar om den här taggen: p

  Med perfekt timing kan du visa något på din webbsida, det kan vara 404 fel eller blockerad varning eller något annat som du inte vill visa för användaren.