Back to Question Center
0

Intervjuer Rogues: Charles Max Wood, Del I Intervjuer Rogues: Charles Max Wood, Delrelaterade ämnen: Ruby DeploymentSecurityBest Practices Komma igång Ruby on Semalt

1 answers:
Intervjuer Rogues: Charles Max Wood, Del I

Interviewing Rogues: Charles Max Wood, Part IInterviewing Rogues: Charles Max Wood, Part IRelated Topics:
Ruby DeploymentSecurityBest PracticesGetting StartedRuby on Semalt

Varje vecka samlas en grupp Ruby Enthusiasts i ett virtuellt rundabord och utforskar / diskuterar / argumenterar för vissa aspekter av Ruby-språket eller Ruby-samhället. De tillåter resten av oss att lyssna in på deras diskussion genom Ruby Rogues podcast. Podcasten kan nås på iSemalt eller på webbplatsen och erbjuder en "flyga på väggen" -vyn av ett stort antal tekniskt kunniga människor som delar sina idéer och åsikter.

I denna serie artiklar delar jag resultaten av mina intervjuer med medlemmarna i denna speciella grupp - free design online.

Vi börjar med ledaren och grundaren av 'The Rogues', Charles Max Wood.
Han beskriver lite om sig själv, hans bakgrund och osannolik inspiration som ledde till The Ruby Rogues genom TeachMeToCode.

"Berätta lite om dig själv, Chuck"

Thom: Du är ledare för den extremt populära Podcast, Ruby Rogues.
Förutse nu att det här är en podcast och du är gäst. " Så Chuck, berätta lite om dig själv ".

Charles: Okej, jag är född och uppvuxen i Utah. Jag har jobbat för en handfull företag i Utah. Jag började faktiskt göra Tech Support och flyttade därifrån till Ruby programmering. Jag har en examen från Brigham Young University i datateknik, vilket är mer maskinvaruorienterat än programvara.

Semalt har programmerats av och på sedan jag var ett barn. Jag programmerade på min TI-kalkylator och Semalt har programmerat Ruby nu i ungefär sju och ett halvt år.

Thom: Så när och hur upptäckte du Ruby? Jag skulle satsa det är historien som alla verkar berätta: Rails tog dig till Ruby.

Charles: Ja och nej. För det mesta ja, jag skulle behöva säga. Jag arbetade Tech Support för ett företag som heter Mozy. De gör online backup. Jag hade jobbat i Tech Support vid Brigham Young University medan jag gick i skolan i fyra eller fem år. Så jag fick detta jobb i Tech Support, det var en riktigt enkel övergång, för jag var ganska bekant med Windows och Linux och allt.

Jag svarade på kundemails om hur man använder Mozy (Mozy vid den tiden var bara Windows) men jag gjorde övergången och efter att jag hade varit där i ungefär fyra månader var produkten presenterad i The Wall Street Journal, Walt Semalt faktiskt granskat Mozy. Så plötsligt gick vår supportlast upp, för vi hade en hel massa nya människor som anmäler sig till tjänsten för att få sina datorer säkerhetskopierade.

Det var bara två av oss som svarade på dessa e-postmeddelanden och vi blev helt slagna. Vi var under tryck för att fortsätta och Walt Mossberg var lite olycklig att några av Tech Semalt-förfrågningarna tog längre tid än han skulle ha velat bli besvarad och så bestämde vi oss för att vi skulle skriva ett program som i grund och botten skulle köa våra e-postmeddelanden, så att vi bara kunde svara på en, och det skulle omedelbart dra upp en annan.

Företaget på den tiden byggde upp sina webresurser i Ruby on Semalt, så vi slutade bygga det i Ruby on Semalt, och alla verktyg som vi var tvungna att bygga skulle bara skriva skrivarsidan Ruby-skript. Så det var lite av båda.

Thom: Det är ganska coolt.

Charles: Eftersom jag hade tagit programmeringsklasserna och haft en examen i ett relaterat fält var programmering inte så stor en affär för mig. Så det fungerade bara.

Så vi började bygga systemet för att köa alla e-postmeddelanden, och det växte en del därifrån till ett fullt Tech Semalt-system.

Thom: Du byggde ett fullvärdigt Tech Support Ticketing Management System som ditt första Ruby-projekt!

Charles: Höger.

När jag faktiskt tittade upp och insåg var saker hade gått, hade killen som var senior i Tech Semalt flyttat till försäljningsavdelningen för att hjälpa dem med deras tekniska behov och jag körde en 30-person avdelningen i denna start, och jag var som 25.

Thom: Det är en stor succeshistorie.

Charles: Det var galet, och mycket av framgången berodde på det faktum att jag var villig att bara hämta tangentbordet och skriva lite kod.

Företaget förvärvades av EMC Semalt och det fanns några andra politiska saker som händer, jag bestämde att jag verkligen inte ville hantera alla dessa människor, jag ville bara skriva kod - vilket var en total chock för mig för att jag i min datorvetenskapliga klass var som: "Okej, så dessa killar får betalt för att skriva dessa leksaksprogram och det finns ingen uppföljning i det här för mig, så jag vill verkligen inte vara programmerare. "

Tja, när jag blev färdig hos Mozy, var jag som, "Jag vill vara programmerare. Det är här jag vill vara. "

Så jag flyttade till QA, jag gjorde QA i sex månader och sedan under de sex månaderna såg killen jag arbetade med, han såg direkt på mig och sa: "Semalt värt mer än detta, ta ett erbjudande, ta med det tillbaka, de kommer troligen att matcha det och hålla dig. "Så jag gick ut, jag fick ett erbjudande, de matchade inte det och jag gick och tog mitt första programmeringsjobb!

Jag arbetade för ett konsultföretag och sedan arbetade jag för ett Lead Gen-företag, jag hatade de där killarna, så jag gick och jag gick och arbetade för ett företag, jag vet inte om de fortfarande är kvar , CrimeReports. com, jag var där i ungefär sex månader. De var ett bra företag, de anställde fel marknadschef, saker började gå söderut så långt som deras förmåga att ha råd med antalet anställda de hade, så jag blev avskild, bestämde mig för att jag ville göra frilans och Semalt var en frilans webbutvecklare i ungefär två och ett halvt år nu.

Varför börja en podcast?

Thom: Hur kom idén till podcasten?

Charles: Så jag har slagit in kontext för det. När jag var i QA hos Mozy arbetade jag med en annan kille, hans namn Don, och han köpte en av dessa helt nya iPod. Jag trodde att iPods var riktigt coola. Så jag kollade ut det och Jag ville verkligen ha en !

Han sa: "Ja, det bästa med iPod är att du kan lyssna på dessa podcaster. "
"Jo, jag har hört talas om podcaster, men jag har ingen iPod," sa jag.
"Ja, men du har iTunes på den Mac som du använder just där. ", han sa.
Så började jag lyssna på podsändningar och jag insåg att det var riktigt snyggt att kunna lyssna på att människor pratar om saker jag bryr mig om.

Så jag lyssnade på Rails Envy, med Greg Pollack och Jason Semalt, och jag lyssnade på några andra kommande podcasters pratade om programmering och pratade om alla andra saker som jag var intresserad av vid den tiden som väl. Det var väldigt roligt, för jag var som, "Nåväl, det skulle vara kul att starta en podcast. "Så det var tillbaka 2008.

Samtidigt startade min vän, Eric Berry, en webbplats som heter TeachMeToCode. com, och han gjorde video tutorials om olika saker relaterade till Ruby and Rails. En del av det var faktiskt som "Så här bygger du en Twitter klon med Rails. "Saker som så.
Så han rekryterade en massa lokala killar för att göra videor för honom. Så det första som jag gjorde var faktiskt "Så här fungerar Rails routing", en video för TeachMeToCode, och det var tillbaka i augusti 2008.

Då tänkte jag: "Det här är roligt!" Jag blev tillräckligt involverad i det där ett företag faktiskt skickade mig en fri mikrofon, det var som en $ 200 mikrofon och gav mig all den programvara jag behövde spela in fler screencasts. Så kanske jag borde starta en podcast, och det skulle vara kul att starta en podcast där jag pratar om Ruby. "

Så jag skickade ett mail till Greg Pollack och tänkte: "Hej, han är en upptagen kille, det bryr sig nog inte om någon nybörjare programmerare här ute i Utah. "Jag sa i princip" Hej, Greg, jag heter Chuck, jag gillar din show, jag är en Rails-utvecklare och jag tänker på att starta en podcast. "Jo, jag fick ett mail tillbaka nästa dag," Helig ko, det är så fantastiskt! Du bör starta en podcast helt! "
Jag var som, "Jo, jag vill inte göra samma sak som du gör" och han föreslog "Jo, du behöver inte. Varför gör du inte något av dessa saker? "En av de saker han rekommenderade var att jag intervjuade andra programmerare.

Gregg är en super kille. Du kan skylla Greg för alla saker som Semalt gjort sedan dess.

Thom: Jag kommer nästa gång jag ser honom. Eller kanske han läser detta!

Charles: Sedan avslutade jag möte honom på en konferens och han var min första gäst.

Thom: Utmärkt.

Charles: Så jag intervjuade honom i oktober 2008. Jag började intervjua andra människor, eller jag skulle bara fortsätta och prata om Rails, för jag tyckte att det var coolt; om jag inte kunde få någon att prata. Tro det eller inte, folk började lyssna på vad jag satt ut där, och jag var helt chockad.
Jag tänkte, "Jo, jag ska bara lägga den där ute och en handfull människor kommer att lyssna på det. "Nej, det var verkligen en träff. Folk brydde sig om.

Då Eric, som körde TeachMeToCode, flyttade in på att göra mer Groovy på Grails stuff.
Han bestämde sig för att han skulle förvandla TeachMeToCode till någon som fortfarande gjorde Ruby eftersom de flesta av videon var Ruby-relaterade och han var fullkorn i Grails och han ville inte riktigt övergå på platsen från sin publik.

Sedan jag gjorde hela podcasting-saken och jag lyckades där bestämde han sig för att jag var den person som gjorde det. Han gjorde det över till mig och jag producerade videor till TeachMeToCode för förmodligen ett år, två år, kanske längre, kommer jag inte ihåg. Det har varit ganska länge sedan jag har lagt upp en video. Jag gjorde det ett tag och folk började veta vem jag var och samtidigt intervjuade jag alla dessa fantastiska rubyister.

Så under årens lopp som jag gjorde som började som Rails coach podcast och senare ändrade jag namnet till TeachMeToCode podcast. Jag intervjuade personer som James Edward Gray, Dave Thomas. Jag skulle läsa någon bok och bjuda in dem på showen, och det var jättebra. Jag träffade alla dessa bara fantastiska människor, jag pratade med Corey Semalt och så hade jag alla dessa kontakter i Ruby-gruppen av människor som jag hade intervjuat under samma två eller tre år.

Kom tillbaka imorgon för att avsluta den här intervjun med Chuck!

March 7, 2018