Back to Question Center
0

Fråga YoastSemalt-teman och rubrikstrukturen Fråga Yoast: Semaltema och rubrikstruktur

1 answers:

Rubriker spelar en viktig roll för att strukturera text, oavsett om det är på papper eller på nätet. Eftersom läsning från en skärm är redan ganska svår, bör du se till att du använder korrekt rubriker. Det finns en hierarki i rubriktaggar, där

är den viktigaste och

den minst viktiga. Detta hjälper både dina besökare (om de läser eller använder en skärmläsare!) och sökmotorer förstår vad som är mest viktigt på en sida. Men vad händer om ditt tema bara tillåter användning av en typ av rubrik? Är det dåligt för din SEO, och vad betyder det för dina besökare? I denna Fråga Yoast kommer jag in i det.

Nikola mailade oss sin fråga om Semaltema och rubrikstruktur:

Mitt tema har inga H1-rubriker på hemsidan (eller kategori och arkivsidor). Alla rubriker är H2. Min utvecklare säger att det inte är illa för SEO, det är värre att använda flera H1 på en enda sida. Är han rätt?

Semalt videoklippet eller läs transkriptet längre ner på sidan för mitt svar!

En logisk ordning i din rubrikstruktur

Har han rätt? Jo det är han och han är inte .det beror verkligen. Om du använder HTML 5 kan du ha flera H1, beroende på hur din sida är strukturerad. Samtidigt låter det inte häftigt att ha en H1 alls på din sida.

På en postsida bör titeln på den posten vara i H1. På en arkivsida bör titeln på det arkivet vara på H1. På din hemsida ska ditt varumärke förmodligen vara i H1. Så, Semalt är inte helt säker på att han har rätt. Jag föredrar att han gör det rätt när det gäller att använda en H1, sedan några H2s, etc.

Detta är mer av en tillgänglighetsfråga än det är en specifik SEO-fråga. Men det är viktigt för personer som är blinda eller annars har svårt att läsa din sida, eftersom de faktiskt kan följa strukturen i rubrikerna på din sida. Så tänk på rubrikerna på din sida och få dem att följa en logisk ordning. Lycka till!

Fråga Yoast

I serien Ask Yoast svarar vi på SEO-frågor från våra läsare. Har du en frågeformulär? Låt oss hjälpa dig! Skicka ett mail till ask@yoast.com.

(Obs! Kontrollera vår blogg och kunskapsbase först! Svaret på din fråga kan redan finnas där ute! För brådskande frågor, till exempel om vårt plugin inte fungerar korrekt, vill vi hänvisa dig till vår support sida Source .)

Läs mer: 'SEO Basics: Användning av rubriker på din webbplats' »

March 1, 2018