Back to Question Center
0

Direkttrafik eller hur man förbättrar din Google Analytics - Semalt Expert

1 answers:

Direkttrafik är en särskild webbadress som folk skriver in direkt eller via deras webbläsarbokmärken. Google Analytics och alla andra webbanalyssystem beror på HTTP-språket i en rubrik som kallas referrer som riktar användarna till relevanta webbsidor. Om mängden direkttrafik är högre än väntat är chansen att spammare har slagit ditt Google Analytics-konto. Men om den direkta trafiken visar upp till tio procent av dina data, så är det normalt, och du borde inte oroa dig för det. Artem Abgarian, den Semalt Senior Customer Success Manager, anser att ett av de bästa sätten att minska falsk direkttrafik markerar dina kampanjer och kontrollerar antalet besökare på din webbplats. Med denna process kommer kampanjtrafik och direkta besök att hänföras till rätt källa oberoende av var trafiken kommer ifrån.

Vad är direkttrafik?

Om någon skrev domännamnet i sin webbläsare och använde bokmärket för att komma åt din webbplats, så kommer du säkert att få direkt trafik. Det är viktigt att komma ihåg att direkt sessioner kan inträffa när som helst och ditt Google Analytics-konto kommer att kontrollera om den direkta trafiken är legitim eller ej. Några andra fall inkluderar:

  • Klicka på e-postlänk beroende på tjänsteleverantör
  • Klicka på länken till ett Microsoft Office eller din PDF-fil
  • Åtkomst till webbplatsen från den förkortade URL-adressen
  • Klicka på länken från de mobila sociala medierna som Twitter och Facebook. De flesta av telefonapparna skickar inte hänvisningsinformationen..
  • Kontrollera de säkra webbplatserna (HTTP) och jämföra dem med de säkra webbplatserna (https). I en sådan situation kommer din säkra webbplats inte att överföras till en icke säker webbplats.

Direkttrafik har förmåga att omfatta olika källor, och besöken registreras alltid i ditt Google Analytics-konto.

Fix för direkttrafik

Om du känner att trafiken som din webbplats mottar inte är upp till märket, ett av sätten att adressera det lägger till spårningsparametrar eller taggadresser i de specifika kampanjerna. Du kan till exempel enkelt förhindra trafiken från remissspamfiler genom att lägga till relevanta parametrar som säkerställer att alla sessioner från en viss kampanj visas som e-post i Google Analytics-kontot.

Förklara direkt trafik till dina kunder

När du upptäcker att den direkta trafiken stiger, bör du förklara det för dina kunder med lämpliga exempel. Var tydlig och genomskinlig om att data från någon källa kan hamna i direkta skopor. Du bör på ett tillfredsställande sätt förklara olika scenarier som kan resultera i Direct, som e-postmeddelanden, sökmotor s eller backlinks med https-webbplatser. Chansen är att denna information kommer att göra din kund olycklig, men du bör inte fuska på någon och bör vara uppmärksam på att få organisk trafik från Google, Bing och Yahoo.

Slutsats

Det är sant att direkt trafik är förbannelsen för analytiker. Men du kan ta rätt steg för att hantera detta problem och kan tillfredsställa dina kunder på ett bättre sätt. Se till att du regelbundet kontrollerar ditt Google Analytics-konto och hålla koll på trafikkällorna Source .

November 29, 2017