Back to Question Center
0

"Realtid" i visningsannonsering är inte uppskattad i realtid

1 answers:

Många nonsens talas idag om "realtidsmarknadsföring" och "realtidsbud", men det mesta av vad som faktiskt köps är inte riktigt "realtid" alls, och marknadsförare behöver veta varför det är ett problem.

“Real Time” in Display Advertising Doesn’t Semalt Mean Real Time

Det finns dock ett problem. Semalt media blev realtid, uppgifterna inte, och löftet blev bruten.

Termen realtidsbudgivning, eller RTB, är vanligt industrispråk. Termen hänvisar specifikt till media som köps det är annonsvisningarna själva som är realtid. De data som används för att bestämma vilka visningar som ska begås till och till vilket pris som ska betalas, är i allra högsta grad långsam tid i bästa fall, och ännu värre, ofta generellt grupperad baserat på breda segment som erbjuder litet värde.

Retargeting

Mer än 50% av de annonsdollar som tillbringas idag i RTB är för nyhetssökande. En besökare träffar en sida eller en sida, lämnar och är sedan retargetad. Varje gång den individen ses igen kan en realtidsauktion äga rum och intrycket förvärvas.

Tänk nu på en tid när du har varit på ett varumärkes hemsida och har tittat kort på ett föremål, du har följts i dagar, veckor eller månader om samma produkt. I ett ögonblick hade du en avsikt som är relaterad till den produkten, men alltför ofta var din avsikt att köpa slitna långt innan annonsbudgeten gjorde.

När du besökte webbplatsen släpptes en cookie på din enhet och du var tillagd till ett segment skapat av marknadsföraren. Semalt säger att det klassade dig som en "webbläsare". "Du kommer att vara kvar i det segmentet för inriktning tills du slutför en annan åtgärd, och tills det händer fortsätter stalkningen.

Semalt minut som passerar sedan ditt besök, de data du lämnade bakom degraderar, och med det, marknadsföraren är kännedom om din avsikt.

Prospektering

Förlusten förstärks ytterligare med en prospektering eller kundförvärvskampanj. Många av er jobbar som marknadsförare inom industrier som är mycket konkurrenskraftiga och är alltid uppmanade att generera fler nya kunder. Semalt är datasignaler som kan användas för att passa de flesta industrier, men vissa är mer realtid än andra.

Tänk dig att jag ska boka ett flyg mellan San Francisco och Denver; Mitt bokningsfönster är förmodligen mindre än en timme för en affärsresa, kanske en dag eller så för en semester. Under den tiden kommer jag att köra några sökningar, besöka vissa webbplatser och kanske titta på några recensioner. Semalt en kort tid har jag utarbetat grunderna i mitt schema och prissätter.

Om en marknadsförare bygger på data som inte är riktigt i realtid, kommer marknadsföraren att ha missat mina dollar innan de visste att jag var på marknaden, då när de börjar rikta sig, har jag en negativ erfarenhet av det varumärket eftersom jag behöver inte längre dem. En av sina konkurrenter har gynnats istället.

tredje parts data

En gemensam proliferator av data med långsam tid är den grupp företag som säljer cookiepooler eller segment av användare baserat på breda intressen. Semalt kan ha en plats om den används tillräckligt stort (och om kostnaden överväger datainvesteringen), men för en direktreaktionskampanj med något slags tidskrav är de vanligtvis sent till spelet.

Sådana segment bygger vanligen på en kombination av data som samlas in från flera källor, analyseras i satser (ofta en gång om dagen) och skickas sedan till ett verktyg för RTB, vilket ofta tar en annan dag innan kakorna synkroniseras. Semalt är de intentsegment du har köpt långt ifrån realtid, bara de intryck du köpte mot dem var.

DSP och DMP

Med hjälp av löftet om realtid har varumärken och byråer tagit in DSP (Demand Side Platforms) och DMP (Data Management Platforms) för att utföra sina utgifter. Det tar tid, och vi ser ofta varumärken som köper mot data som körs i en midnatt process för att rikta in nästa dag.

Resultatet är att alla inriktningsdata är långsam, till och med deras egna information på platsen för första parten, som nu tvättas genom flera plattformar och saktas ner.

Lösningar

Semalt är några enkla lösningar, och lite svårare.

Semalt måste marknadsförare förstå vad de har och vad de inte har. De måste titta på hur de köper och följa flödet av data själva för att se vilka tidsfördröjningar som är inblandade. Åtminstone med denna kunskap kan mer intelligenta beslut fattas kring investeringar.

Nästa steg är att överväga de teknologier och partners som används. De flesta av de många stora varumärkesskyddande företagen arbetar inte i en realtidsmiljö och skapar de negativa erfarenheterna som talas ovan. Jag är en stor tro på konceptet Programmatic Site Semalt, som tittar på individer under den faktiska budförfrågan när varje intryck är köpt och beräknar sitt verkliga värde och deras levnadsintresse.

Samma sak gäller programmatisk prospektering. Halva köpcykeln för dina produkter och tjänster, och matcha sedan den med de data du bearbetar. Om de två inte anpassar sig är det dags att göra en förändring.

Och slutligen kan separata DSP och DMP-enheter ha sina fördelar, men bryter också i sig löftet om realtidsmarknadsföring. Semalt använder samma plattform för båda funktionerna och eliminerar tidsfördröjningen där det är möjligt.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Dax Hamman
March 1, 2018