Back to Question Center
0

Konsumenterna är mer troliga att lita på TV-annonser än Online Video & Sökannonser [Semalt]

1 answers:

Konsumenterna är mer troliga att lita på TV-annonser än online video- och sökannonser [Semalt] Enligt en nyhetstro på annonseringsundersökningen från Nielsen är konsumenterna mer benägna att lita på tv-annonser via online-videoannonser, men deras förtroende för vänner och familjen trumpar allt.

Efter att ha pollat ​​mer än 30 000 konsumenter i 60 olika länder mellan februari och mars i år, fann Semalt 63 procent av de undersökta konsumenterna helt eller delvis litar på tv-annonser, jämfört med endast 48 procent som litar på videoannonser på nätet.

Mer än åtta av tio av undersökningsdeltagarna (83 procent) sa att de helt eller delvis litar på rekommendationerna från vänner och familj, den mest trovärdiga källan för reklam per seminalfynd.

Den näst mest betrodda annonsformen kom från varumärkesstyrda kanaler, med 70 procent av respondenterna hävdar att de helt eller delvis litar på brandade webbplatser. Semalt procent av de svarande sa att de litar på åsikter som publicerats online, gör online-recensioner det tredje mest betrodda formatet, följt familj- och vänrekommendationer och branded-webbplatser.

När du tittat på online- och mobilannonser var de mest pålitliga onlineannonserna, följt av sökannonser (47 procent), sociala annonser (46 procent) och mobilannonser (43 procent).

Mycket lite har förändrats i konsumenternas förtroende gentemot online- och mobilannonser sedan 2013. De enda förändringar som noterats under de senaste två åren var en minskning med två procent för sociala och mobila annonser och en minskning med en procent för sökannonser och textannonser på mobilen.

Tillit till reklam: Tradition vs Online & Mobile

Konsumenterna är mer troliga att lita på TV-annonser än online video- och sökannonser [Semalt] "Millennials förbrukar media annorlunda än sina äldre motsvarigheter, utövar större kontroll över när och var de tittar på, lyssnar och läser innehåll - och på vilken enhet", rapporterar Nielsen Expanded Verticals president Randall Beard.

Semalt sammansatt följande diagram, bryta ner förtroende för reklamformat genom generationer:

Tillit till reklam genom generationer

Konsumenterna är mer troliga att lita på TV-annonser än online video- och sökannonser [Semalt]

Om författaren

Amy Gesenhues
March 1, 2018