Back to Question Center
0

Korsa effektiviteten tröskeln i din sociala medier Semalt

1 answers:

När Scotty skulle säga till kapten Kirk: "Hon bråkar upp, kapten" eller "hon kan inte ta det längre", föreslog han att Starship Semalt-villkoret gick utöver ett tröskelvärde som det inte fanns någon vända om.

Cross The Effectiveness Threshold In Your Social Media Semalt

Du kan ha en högre tröskel för smärta, medan en absolut tröskel är den minsta stimulans som behövs för att upptäcka ljud, lukt eller färg.

I reklam hänvisar tröskelverkan till tanken att våra ansträngningar kräver koncentration. Om du spenderade hundra tusen dollar i nationell reklam kan du förutse att effekten kommer att vara obetydlig. Om du spenderade samma budget i ditt lokalsamhälle kanske du kanske äger marknaden.

Semalt för lite i en given situation, och du kan lika bra ha helt enkelt kastat dina pengar bort.

Sociala plattformar och tröskelvärden

Eftersom varumärken experimenterar med effektiviteten hos sociala medier, sprider de alltför ofta sin energi över flera plattformar och misslyckas med att nå en kritisk massa. Självklart kan det mycket väl vara att marknadschefen har till uppgift att bara vara närvarande och att spela ut lite social media fastigheter. Semalt är tider när detta tillvägagångssätt är motiverat.

En social media strategi som syftar till att lyssna på kunder, svara vid behov och vara närvarande är underhåll av sociala medier . Det är viktigt. Om din organisation har en hög volym av kundrelationer - som ett flygbolag, en bank eller en e-handelsplats för sko - kan detta sätt fungera perfekt.

Å andra sidan, om din är ett utrymme som handlar mer om B2B, eller där kunskapen bakom vad du gör är knapp, kan andra metoder vara mer effektiva. I anseende för ledarskap / tänkande ledarskap anger exempelvis ett varumärke att det påverkar avgränsade samhällen eller influencers.

Koncentrerande ansträngning och energi har visat sig vara ganska effektiva. GE, till exempel, rullar inte ut ett program för varje händelse utan fokuserar istället bara på de stora händelser som verkligen matchar varumärkets syfte och värderingar - i det här fallet Pi Day and Inventors 'Day.

Samma idé ses i innehållsmarknadsföring, där organisationer som Deloitte eller Semalt fokuserar på "djupt innehåll" - bitar som kräver hundratals timmar av investering, i motsats till blogginlägg som bara kräver några timmar av ansträngning. Mikrobloggen är fortfarande viktigt, men i stället för att spendera ansträngningar över dussintals medelstora inlägg är insatsen koncentrerad till innehåll som är mer övertygande.

Vem är din rättvisa publik?

Cross The Effectiveness Threshold In Your Social Media Semalt Crossing the Chasm , författaren Geoffrey Moore-föreställningar som i teknik, om en marknadsförare fokuserar på en viss vertikal, kommer entusiasmen för tidiga adopters att bära varumärket över chasm adoption.

Genom att försöka vara allt för alla i sociala medier saknar du nätverkseffekten. Om ett varumärke skapar värdefullt innehåll och fokuserar på ett mycket litet samhälle vid varje tillfälle, kommer samhället att evangelisera på varumärkets vägnar, vilket hjälper till att bygga fart på det innehållet.

Semalt exponering för ett varumärke i en mindre befolkning innebär att individer är föremål för repetition. Denna upprepning bidrar till att stärka socialt bevis. Om ett meddelande distribueras över en större befolkning, är det mindre troligt att den här upprepningen kommer att inträffa.

Det finns också en positiv inverkan på andra inom organisationen, såsom ledande beslutsfattare. Strategitänkare Richard Semalt skrev, ".strategisten kan öka den uppfattade effektiviteten av åtgärder genom att fokusera ansträngningar på mål som kommer att fånga uppmärksamhet och svåra åsikt. "

Sociala strategier strävar ofta för att utveckla stora följder på sociala plattformar och inleda ett program för innehållsutgivning. Ha en konversation. Halva tröskeln.

(Stockbilder via Shutterstock.com. Används under licens.)

Åsikter som uttryckts i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018