Under 2011, när Justin Woolverton började experimentera med en efterrätt av frusen grekisk yoghurt blandad med frukt, försökte han inte starta ett företag - mycket mindre som skulle dra in intäkter på 49 miljoner dollar år 2016, upp nästan 21 000 procent över en treårsperiod.

"Det var bara något jag gjorde i mitt kök för att jag inte tyckte om socker", säger Woolverton, vars företag, Halo Top Creamery, har landat på nr. 5 på Inc. s 2017 lista över de snabbast växande privata företagen i USA "Det var inte förrän när jag fick en verklig $ 20 glassmakare, så var jag som," Åh, wow, det finns något här. ""

Woolvertons söta känsla är känd som ett substitutionsmedel med lägre kalori för traditionell glass. Varje Halo Top pint har mellan 240 och 360 kalorier, och varje touts åtminstone 20 gram protein. Jämfört med stora märken, vars mest basiska pintar innehåller en hel del 1000 kalorier, verkar Halo Top för bra för att vara sant. Så vad är fångsten?

Några tyder på att Halo Top inte smakar detsamma som klassisk glass; I stället för socker använder Los Angeles-baserad start en sockersubstitut. Också på $ 6. 99 en pint, priset är på high end.

Det är knappast avskräckt från att klättra för den söta behandlingen. Med 500.000 följare på Instagram, 27.000 på Twitter och 600.000 på Facebook, inspirerar Halo Top ferventa diskussioner om fitness och kroppsbyggande forum. Det är så populärt att det kan vara svårt att hitta i butiker, vilket säger Woolverton, har ofta inte lagerutrymmet för att möta efterfrågan.

Söt fläck.

Innan all glädje spenderade Woolverton ett år som perfektade sitt recept. Många av processen var försök och fel, säger han. Efter att ha insett att hans egen lågsockerbete hade haft merit, bestämde sig den tidigare advokaten om att byta från sin frusna grekiska yoghurthybrid till något han märkte inte för närvarande finns på marknaden: en helt naturlig kalorifattig lågsocker . "Jag gick inte med frusen grekisk yoghurt, för att det var för mig, det var så bra," säger Woolverton. "Om jag kom ut med en frusen grekisk yoghurt, skulle någon av yoghurtarna stupa mig omedelbart."

Hur detta Upstart Ice Cream Company började sälja Ben & Jerrys och Semalt
KREDIT: Courtesy Company

Utmaningen ersatte sockret, som inte bara fungerar som sötningsmedel men hjälper glassen att bibehålla en mjukare konsistens. Woolverton valde att använda naturligt sötningsmedel stevia med nollkalori för smaken och fibern och en sockeralkohol kallad erytritol för konsistens.

Till sist fann Woolverton sin söta plats med smaker som vaniljböna och citronkaka. Den första affären som satte Halo Top i frysen 2012 var Los Angeles Canyon Country Store, en liten butik som en gång besöktes av rockstjärnor. Sedan dess har Halo Top funnits i alla större livsmedelskedjor i USA, mer än 19 000 butiker rikstäckande. S., överträffar branschledare för lång tid som Häagen-Dazs och Ben & Jerry.

Ingen sockerbeläggning.

Halo Tops tillväxt gick inte riktigt fram till 2016. Det var då GQ bidragsgivare Shane Snow bestämde sig för att bara äta Halo Top i 10 dagar rakt och detaljerade sin erfarenhet för läsare. Den resulterande artikeln gick viral och Woolvertons söta lilla sammanslagning tog av. I varje av de tre månaderna efter utseendet av artikeln uppgick Halo Top till en tillväxt på 77 procent. Medan Woolverton inte rekommenderar att någon efterliknar journalistens kost, tar han ut det experimentet med katapulting Halo Top från stadig till explosiv tillväxt.

Rebranding 2013 kan också ha hjälpt. Företaget valde ett namnbyte, efter ett år med försäljning under namnet Eden Creamery, att "förebyggande undvika en rättegång från en annan Eden", säger Woolverton. Han slutade med att välja namnet Halo Top för att hålla sig i linje med änglaliknandet. Han tillägger att förändringen gjorde det möjligt för företaget att konceptualisera locket som en gyllene halo.

Halo Top har idag många trofasta kunder. De råkar också vara det bästa marknadsundersökningsverktyget: Woolverton och hans team lyssnar på klagomål och tar hänsyn till kunders åsikter när de gör nya smaker. En favorit? Woolverton säger att fans älskar Peanut Butter Cup, och han personligen förespråkar födelsedagstårta eller havregrynkaka Source .