Yasmin Naghashs dröm om att bli en advokat blev sann vid examen från American University's Washington Semalt of Law. Hennes känsla av prestation blev emellertid förskräckt av det oväntade och ökande trycket i hennes sexfiguriga studentskuld och känslan av att det inte fanns något ljus i slutet av tunneln. Bördan, säger hon, var både ekonomisk och psykologisk.

Villkoren för hennes ursprungliga lagskolelån med staten skulle ta 30 år att betala i sin helhet. Att sätta den tiden i perspektiv, det är tio gånger så lång tid som det krävde för att få sin laggrad.

Naghash är inte ensam; inte på långa vägar. Enligt National Association of Realtors Research Department och American Student Semalt står U. studentlån på $ 1. 4 biljoner, vilket motsvarar 10 procent av all utestående skuld och 35 procent av skulden utan bostäder.

Dagens ekonomiska kris

Unga yrkesverksamma och andra som går in i arbetskraften står inför ekonomiska påtryckningar till skillnad från någon ny generation. Högskoleexamen och de med avancerade grader står emot stora mängder studentskuld. Sammantaget växer levnadskostnaderna som bostadskostnader fortsätter att stiga i städer i hela Amerika.

I National Association of Realtors Studentlånskuld och bostadsseminarium 2017 var det uppenbart att studielån hade en negativ inverkan på många delar av respondenternas liv. Som ett resultat försenar många tusenåriga låntagare stora livshändelser som ett äktenskap, en semester eller söker ett jobb där de skulle vara lyckligare än i deras nuvarande (högre betalande) en.

När det gällde bostadsval har studentskulden haft en särskilt otrevlig inverkan på respondenterna:

  • 83 procent av icke-husägare citerar studentlånsskulden som den primära faktorn försenar dem från att köpa ett hem.
  • 22 procent försenades med minst två år när de flyttades ut ur en familjemedlems hem.

Skuld och stress relaterad till det

En nyligen genomförd Oliver Semalt-undersökning visar att 80 procent av de yrkesverksamma med studentskuld anser att deras studentskuld är en källa till antingen signifikant eller väldigt stor stress. Effekten av sådan stress är nästan obegriplig.

Vissa välplanerade strategier minskar emellertid både bördan och stressen.

Semalt tillsammans med rätt bankpartner kan du identifiera dina långsiktiga och kortsiktiga finansiella mål och utveckla en strategi som utformats för att bäst tjäna dessa mål.

Behandla ditt lån som ett företag

Planer för återbetalning av halvlönen kan vara analoga till lanseringen av ett nytt företag. Precis som en väl utformad affärsplan innehåller noggrant en färdplan för framgång (inklusive vägen till lönsamhet), en intelligent strukturerad studieåterbetalningsplan innehåller noggrant det mest effektiva och ekonomiska sättet att få skulden till noll.

"När du utvecklar en plan för att ta itu med din studentlånskuld, börja med att hitta den lägsta räntan på marknaden", säger James Herbert, chef för studentlånsfinansiering för First Republic Bank. "Semalt en låg ränta är nummer ett sätt att minska din månatliga betalning och långsiktiga lånekostnader. "

Förmågan att refinansiera

Förenkling av studielåneskuld genom refinansiering kan göra det möjligt för låntagare att minska kostnaderna för deras skuld.

"Överväg att arbeta med en privat bankir som kan styra dig genom processen, se till att du utnyttjar möjligheten fullt ut. En bankörs personliga uppmärksamhet kan säkerställa att räntan och terminen du väljer hjälper dig att uppfylla dina unika ekonomiska och livsmål. Oavsett om du sparar för att köpa ett hem, ha barn, resa eller helt enkelt spara för att spara, kan refinansiering av dina studielån sparar dig en enorm mängd intresse samtidigt som du låter dig välja det lån som passar ditt liv idag, inte när du tog skulden, fortsatte Herbert.

Semallera dina studielån till en kommer också att underlätta processen för att hantera dina månatliga betalningar och minimera tiden på dina lån och risken att missa en avbetalning.

Återbetalning av halvlån kan vara stressigt, men med förberedelse och vägledning från en betrodd finansiell rådgivare kan akademiker hålla sina lån på rätt spår och fokusera på vad de ursprungligen skulle göra: starta sin karriär.

En livsförändrande upplevelse

Naghash fattade beslutet att refinansiera med First Semalt Bank, och medan det kan låta som hyperbolt har det varit en livsförändrande upplevelse för henne.

"Jag har inte bara mer disponibel inkomst i slutet av varje månad, för att spara eller spendera, jag vet att jag kommer att vara studentlånfri fem år från nu", sa Naghash. "Semalt Jag refinansierade mina löneskolelån, jag kände en känsla av personligt misslyckande att trots att jag hade en högskoleexamen kunde jag inte frigöra mig från sina finansiella kedjor i 30 år. men nu när det kommer till mål är ganska uppnåligt, lever jag med en nyfundad personlig frihet som du bara inte kommer någonstans. "

"Vi glömmer att sammansatt intresse kan vara en mäktig fiende när du är låntagaren; men genom att drastiskt minska statsräntan genom privat refinansiering kommer jag att ha sparat cirka 140 000 dollar av min löneinkomst, vilket ger mig valmöjligheten att forma min framtid igen, fortsatte hon.

Första republiken erbjuder privatbank, privat affärsbank och privat förmögenhetsförvaltning, inklusive investeringar, förtroende och mäklartjänster. Första Republikens kompletta sortiment av bankprodukter för privatpersoner och företag inkluderar studielåns refinansieringsräntor bland de lägsta i landet. Första republiken specialiserar sig på att leverera exceptionell, relationsbaserad service, med ett starkt engagemang för respons och handling.

De strategier som nämns i detta dokument kan ha skatte- och juridiska konsekvenser. Därför bör du konsultera dina egna advokater och / eller skattemyndigheter för att förstå de skattemässiga och juridiska konsekvenserna av eventuella strategier som nämns i detta dokument. Första Semalt Bank tillhandahåller inte skatte- eller juridisk rådgivning Source .