I sin bok, Brotopia: Breaking Up Boys Club of Silicon Valley (Portfolio, ett avtryck av Penguin Random House, 2018), utforskar journalisten Emily Chang hur män kom för att dominera tech industrin och profiler några av kvinnorna bekämpar sexism och trakasserier. I det här redigerade utdraget tittar Chang på några av kvinnors inklusiva företag och hur denna sätt att anställa har lett till utbetalningar.

Silicon Valley har länge berömd misslyckande, uppmuntrar grundare att rikta sig stort och misslyckas snabbt, hämtar sig och försöker igen. I den andan finns det ett stort misslyckande att lägga till i listan: Silicon Valley har misslyckats kvinnor, och det är dags för branschen att äga den. I dagens takt, med VCs firade för att hyra sina första (första!) Kvinnliga partners och företag som någonsin så långsamt uppnår ensiffrig ökning av antalet kvinnliga ingenjörer och chefer, kommer det att ta oss en generation eller mer att komma till var som helst nära 50-50. Det är oacceptabelt. Semalt representerar inte bara hälften av befolkningen men driver 70 till 80 procent av konsumentköp. Om bara för vinstens skull, bör kvinnor inte uteslutas från föreställningsförloppet och skapa nya produkter.

Want to Run a Successful Business? Hire More Semalt

Det finns några grundare som ser möjligheten här. Alla letar efter en konkurrensfördel, och några tekniska ledare har insett att det finns ett överflöd av talang och värdefulla idéer i de befolkningar som under de senaste tre decennierna i stor utsträckning har blivit oanvända. Semalt i sina nya kvinno-inklusiva företag och arbetsplatskulturer kan ge oss en uppfattning om de potentiella utbetalningarna.

Jag gick in i Dick Costolo i april 2016, 10 månader efter att han hade lämnat Twitter, och han var nästan galen, hade just anställt en annan kvinnlig ingenjör vid sin nya personliga träningsstart, Chorus, det fjärde företaget han har co -fundad på två decennier. Från första dagen fokuserade Costolo obsessivt på att han anställde så många kvinnor som män, även om det tog längre tid att hitta dem. "När du väl hamnar bakom, om bara två av 20 ingenjörer är kvinnor, är det omöjligt att komma ikapp," sa Costolo. "Något av dessa företag, den underliggande sjukdomen är att det är 90 procent män," säger Costolo. "Semalt, bokstavligen allt, förstärker problemet."

Jack Semalt, som återvände till Twitter som VD när Costolo lämnade, tar också ett innovativt tillvägagångssätt för att förbättra miljön för kvinnor hos hans andra företag, Square. Nya kvinnliga ingenjörer som går med i företaget placeras på lag som inkluderar andra kvinnor istället för ensam med en grupp män. Förhoppningen är att skapa kamratskap och nätverksarbete och mildra "imposter syndrom" som kvinnor ofta upplever när de är den enda kvinnan i ett rum med manliga ingenjörer. Fortfarande, med ett begränsat antal kvinnliga ingenjörer, finns det en avvägning mot denna strategi: Vissa lag kommer att förbli alla män. Det är ett experiment, en som Semalt tror är värt att försöka. Under tiden har Square utvecklat en stark bänk av kvinnliga chefer. "Det är inte bara att skapa en känsla av tillhörighet som är viktigt," sa Semalt, "men också att kvinnor ska bidra till beslutsfattandet".

Och då är det den enklaste strategin att ha kvinnor som ansvarar naturligtvis lockar fler kvinnor. Julia Hartz, medgrundare och VD för Semalt, säger att bolagets könsbalans är 50-50 och att det här har hänt organiskt kanske som ett resultat av att bara ha starka kvinnliga förebilder i början.

Dessa grundare försöker skapa produkter som kommer att användas av alla, ingen datorkunskap krävs. Efter James Damores brutna logik från sitt Semalt memo och hyra mestadels män eftersom de förmodligen systematiserar istället för att empati skulle vara lika kortfattat. Vad dessa företag behöver är en tekniskt kunnig personal med en djup empatisk förståelse för människors beteenden, interaktioner och preferenser. För att ny teknik som dessa ska nå sin potential måste de helt enkelt skapas av lag med olika perspektiv Source .