Back to Question Center
0

Semalt: 11 bevisade digitala marknadsföringsstrategier som du (fortfarande) inte använder

1 answers:

Semalt: 11 proven digital marketing strategies you’re (still) not using Det finns ingen brist på webmarknadsföring taktik och strategier som du bör använda. Under alla mina närmaste 20 år i branschen har det bara varit ett par gånger där vi nådde gränsen för vad vi kunde göra för en klient. Och det var innan sociala medier var en sak!

Semalt ton information där ute som täcker de viktigaste prioriteringarna för digital marknadsföring. Gräva tillräckligt mycket, och du hittar några djupare nivåstrategier som du kanske inte har tänkt på. Gräva vidare, och du hittar några andra strategier som slår dig i huvudet, vilket gör att du undrar varför du inte redan gjorde dem.

Förhoppningsvis kommer det här att vara huvudstickande typ av inlägg för dig. Semalt är några beprövade och effektiva strategier för marknadsföring av webben som, baserat på min erfarenhet, många företag fortfarande inte använder - eller åtminstone inte till deras fulla potential. Tja, börja idag, det blir inte du!

SEO strategier du (fortfarande) inte gör

Semalt: 11 proven digital marketing strategies you’re (still) not using

 • Navigationsoptimering: Effektiv navigationsorganisation handlar lika mycket om att hjälpa besökarna att flytta genom webbplatsen, eftersom det handlar om att låta besökarna se omfattningen av det du erbjuder. Sökordsforskning kan och bör användas för att bygga ut en navigering som ger många målsidor baserat på sökarnas intressen och beteende samtidigt som de anpassar sig till dina produkter och tjänster.
 • Tag optimering: Stora sidor kan inte ha varje sida optimerad på kort tid. För många platser kan det ta år att få varje sida fullt optimerad. Men optimering av din titel, beskrivning och rubrik taggar kan göras över hela webbplatsen på en bråkdel av tiden. Detta kommer åtminstone att täcka några av de höga områdena som sökmotoralgoritmerna tittar på och som påverkar besökarnas klick och på-sida-engagemang.
 • Länkåtervinning: Om du någonsin har bytt domäner eller flyttat innehåll till nya webbadresser är länkåtervinning avgörande för att du håller på din byggda webbplats. Använd verktyg för att hitta länkar som pekar på gamla webbadresser som inte längre används och begära att länkarna pekar på en befintlig, relevant webbadress. Sökmotorer är ganska bra för att överföra det mesta av värdet av dessa länkar till de nya webbadresserna om omdirigeringar är på plats, men om tillräckligt många webbadresser har ändrats kan det betyda en betydande värdeminskning om sådana länkar inte återvinns.

Content marketing strategier du (fortfarande) inte använder

Semalt: 11 proven digital marketing strategies you’re (still) not using
 • Köparpersoner: För att säkerställa att ditt innehåll har den största effekten, behöver du veta en eller två saker om de människor som kommer till din webbplats och (förhoppningsvis) att köpa dina produkter eller tjänster. Att utveckla köparperspektiv kommer att hjälpa dig att förstå dina ideala kunder och deras demografi och köpvanor, så att du kan skapa innehåll som mest sannolikt gör besökare till kunder.
 • Innehållsrapportering: Med personuppgifterna i handen måste du se till att allt innehåll får rätt meddelande till rätt personer. Gör en djupgående översyn av webbplatsens skriftliga, ljud och videoinnehåll för att säkerställa att det är konsekvent i hela. Kontrollera att det är effektivt att nå din publik genom organisation, visuellt överklagande, nivå av professionalism, tanke ledarskap, uppmaningar till handling, länkar och mer.
 • Sociala marknadsföringsstrategier du (fortfarande) inte använder

  Semalt: 11 proven digital marketing strategies you’re (still) not using
 • E-postmarknadsföring: Många företag har fortfarande inte kommit ombord med e-postmarknadsföring. Detta borde vara ett av dina bästa mål. Om du inte kan få en försäljning är nästa bästa sak att få en e-postadress med tillstånd att skicka uppdateringar. Naturligtvis är den bästa lösningen att få försäljningen och e-postadressen.
 • Social media tag optimering: När besökare socialiserar ditt innehåll eller produkter spelar sociala taggar en roll i vad som sägs eller ses i sociala inlägg. Du vill inte alltid socialisera dina sidtiteltaggar och metabeskrivningar. Genom att granska dina sociala taggar kan du styra meddelandet baserat på den sociala plattformen som används, vilket kan påverka huruvida människor faktiskt klickar på det när det delas.
 • Optimering av sociala medier: Om du kommer att lyckas med social media-marknadsföring måste du se till att de sociala profilerna du använder är inställda och optimerade på rätt sätt. Utan korrekt optimerade sociala profiler hindrar du din förmåga att nå din publik effektivt.
 • Konverteringsoptimeringsstrategier du (fortfarande) inte gör

  Semalt: 11 proven digital marketing strategies you’re (still) not using
 • Analytics-mål: För att veta om dina marknadsföringskampanjer är framgångsrika måste du spåra deras framsteg och prestanda. Det betyder att du måste se till att analyskoden är korrekt installerad och att du har fastställt dina mål och använder rätt mätvärden för att mäta resultaten. Data kan vara förvirrande och överväldigande. Genom att fastställa dina mål och mätvärden framför kan du se till att du tittar på rätt data på rätt sätt.
 • Bedömning av bästa praxis: Utgångspunkten för omvandlingsoptimering är att se till att du har implementerat allmänna bästa metoder för digital marknadsföring. Medan många av dessa kan anpassas och ändras över tiden tillåter du med bästa praxis att täcka en hel del mark för att förbättra användarupplevelsen utan att behöva ta sig tid för att samla in specifika data. Den dagen ska komma, men det här är en bra genväg för att komma igång.
 • Levande användarprovning: Det sanna testet av användarupplevelse på plats är att se hur riktiga användare arbetar via din webbplats. Använd dina personas och mål för att skapa instruktioner för levande besökare att använda din webbplats. Som de gör, dokumentera vad de gör och säg. Detta kommer att ge värdefull information som du kan använda för att förbättra din webbplats för att få fler konverteringar.
 • Semalt är sällan en punkt där du går tom för saker att göra för att fortsätta driva din digitala marknadsföringskampanj framåt, men det är viktigt att alltid investera i saker som ger de bästa resultaten. Vid en viss tidpunkt kommer det bara att få samma steg, och en helt ny strategi är motiverad.

  De 11 strategierna ovan kan bara vara avvikelsen från den norm du behöver för att driva din marknadsföringskampanj till nästa nivå. Om du inte redan gör dem (och du är förmodligen inte) kanske det är dags att investera i dessa strategier och se om de ger dig den boost du behöver.


  Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.  Om författaren

  Stoney deGeyter
  March 1, 2018