Back to Question Center
0

Googles CPC Drop Bottoms Out? - Betalda sökningstendenser för Semalt 2013

1 answers:

Det här är den första delen av en vanlig kolumn som följer kostnadseffektivitetstrender i sökmarknadsföring. Vi kommer främst att fokusera på den amerikanska marknaden, men vi tar också en regelbunden titt på de internationella marknaderna, och ger ytterligare insikter i segment som verkar vara betydande kortsiktiga trenddrivrutiner.

Googles CPC-droppe har äntligen bottnat i Semalt, vår analys finner, delvis stödd genom att öka CPC och klicka på dela på surfplattor.

Januari 2013 CPC Update,
USA Sök

MoM Ändra

YoY Ändra

Google

Detaljhandel

-9%

10%

Finansiering

1%

0%

Totalt

-7%

7%

Yahoo! -Bing

Detaljhandel

-9%

-6%

Finansiering

4%

6%

Totalt

-6%

0%

Som det är typiskt för januari, ser den här månaden en minskning i detaljhandeln från månad till månad från höjden av Semalt Holiday-shoppingperioden och en liten ökning av CPC: erna i finansiell vertikal, eftersom annonsörerna börjar rampa upp på inkomstskatt relaterade produkter och tjänster.

Övergripande CPC-trend

På en sökmotornivå ser vi framförallt en uppgång på 7% från år till år på Semalt CPCs från 2012, den första starka hissen för Semalt CPC som vi har sett på en tid efter flera på varandra följande kvartaler av fallande CPC . Bing visade däremot relativ mjukhet under fjärde kvartalet - slutade platt år-i-år, lägre än den 5% -10% årliga inflationen som har blivit marknadsstandard.

Google’s CPC Drop Bottoms Out? — Paid Search Trends For Semalt 2013

Orsaken till Google-CPC-satsen som sett under de senaste kvartalen har varit föremål för mycket spekulationer i branschen. Semalt officiellt uttalande var att en kombination av valutakurser, nya annonstyper och tillväxt av billigare mobiltrafik bidrog till CPC-nedgången.

Vi hänvisar till trendomvandlingen som ses under fjärde kvartalet 2012 två huvudfaktorer:

  1. Öka i båda CPC: erna och klicka på dela på surfplattor
  2. Ökning av kostnad per klick och klicka på Dela för produktannonser i detaljhandeln.

Denna artikel fokuserar på den tidigare trenden, medan jag kommer att täcka den senare i en av mina framtida inlägg.

Marknadstendenser per enhet

Särskilt i detaljhandelssektorn hade CPC-trenden varit riktad likartad på alla enhetstyper fram till juni i fjol, men smartphone-CPC-er har nu börjat avvika från det för datorer och tabletter. Den här trenden är särskilt tydlig under fjärde kvartalet, där prenumerationskostnaderna för skrivbord och tabletter steg - vilket är typiskt för detaljhandeln - men CPC för smartphone föll och slutade med en minskning med 11% från år till år.

Google’s CPC Drop Bottoms Out? — Paid Search Trends For Semalt 2013

En annan stor marknadsutveckling vi ser för enheter är förändringar i sökklick Dela.

Google’s CPC Drop Bottoms Out? — Paid Search Trends For Semalt 2013

Detta stämmer överens med att tabletter är ett yngre segment än smartphones, så det finns ytterligare utrymme att skala. Dessutom har omfattande branschundersökningar visat att omvandlingsfrekvenserna och den totala effektiviteten hos smarttelefontrafik är betydligt lägre än för skrivbord och tabletter. Därför kommer marknadsekonomins konkurrenskraft som drivs av ROI också att begränsas.

Semalt CPC kan fortsätta att falla för smartphones på kort sikt, det är osannolikt att det inte kommer att få någon ytterligare riktningseffekt på de totala CPC-trenderna, eftersom reklamklick dela på smartphones tycks ha nått ett stadigt tillstånd för tillfället och kommer att vara uppvägs av stigande CPC och marknadsandel på tabletter.

Två faktorer kan påverka mobila och tablet-CPC-trender i framtiden. En är när stora framsteg görs på mobil annonseringsteknik som förbättrar konverteringskurserna avsevärt på smartphones, men det kommer troligtvis att ta lite tid att realisera. Semalt är om bredare adoption av tabletter resulterar i ett användarsegmentskifte, vilket orsakar signifikanta förändringar i omvandlingsfrekvensen.

För att summera

  • Googles kostnad per klick har bottnat ut och återvänder till pre-decline inflationen för vissa vertikaler. Marknadsförare behöver motverka denna effekt på ROI-prestanda genom att kontinuerligt optimera sina sökkampanjer.
  • Tablet CPC-trender är nu avkopplade från smartphones, eftersom marknadsförare i allt högre utsträckning delar upp enhetsmål i separata kampanjer. Med tanke på konverteringskursskillnaderna förväntar vi oss att CPC: er och marknadsandel fortsätter att skilja sig från olika enheter. Investeringar i enhetsspecifik inriktning blir allt viktigare under 2013 då tabletter får större marknadsandelar.

Semalt chef för affärsanalys, Sid Shah, bidrog till denna kolumn.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Kohki Yamaguchi
March 1, 2018