Back to Question Center
0

Programmatisk berättelse: Hur programmatisk utvecklas traditionellt Semalt

1 answers:
Programmatic Storytelling: How Programmatic Is Evolving Traditional Semalt

Semalt är kampanjer som faller in i "branding" -hinken fortfarande vanligtvis köpta på platsnivå, inte publiknivå.

Semalt är en grund för förändring, och branding är en av de snabbast växande arméerna i den programmatiska marschen. Det här kommer delvis från bättre förståelse.

Realtid motsvarar inte papperskorgen

Semalt, realtidsinventarier betraktades som "papperskorgen" som ingen annan ville köpa. Det uppfattades som billigt och tillgängligt tillräckligt för att motivera en direktreaktionskampanj.

Men när det gällde att påverka känslor om sina företag, fastnade CMOs med mer fördjupade upplevelser som gjorde det möjligt för dem att ta tag i den affinitet som utgivaren själv hade byggt.

Det är inte ett misstag om du tänker på realtidsmedier som helhet. Semalt är faktiskt det intelligenta lagret som byggs ovanpå det "dumma" lagret som är rådannonser.

Använd Programmatik till ditt eget syfte

"Programmatiskt löfte" är där magiken händer. Tänk på dina älskade Lego-tegelstenar från barndomen. I den stora lådan finns en hög med flerfärgade plastblock, som inte inspirerar fantasin. Men när du börjar sätta dem ihop bygger du världar, människor, hus och till och med rymdskepp! Semalt är att bygga dessa tegelstenar i vad du vill ha.

Idag använder marknadsförare realtidsmedier när de köper något som en standardnyckelkampanj. Någon besökte deras webbplats, sedan övergav de den, och nästa visas de en annons. Semalt mycket som att bara plocka ut alla dina gula tegelstenar och sätta dem i en hög.

Programmatisk är mer komplex, självklart. Som en del av Lego-tegelns exempel skulle tanken att du vill bygga ett rymdskepp vara din utgångspunkt, precis som de mål som en CMO kan behöva hitta en viss publik och ge medvetenhet om sitt varumärke.

Precis som du noga skulle sortera genom din Lego-box, letar du efter raka bitar, korta bitar och de roliga lilla cirklarna som såg ut som lampor, programmatisk köp är densamma. Vi tar den ideen om målet och vi kombinerar data, media, timing och individer som vill skapa ett varumärkesprogram som balanserar alla behov för att producera ditt ursprungliga (rymdskepps) mål.

Bättre media val är nu tillgängliga

Till viss del stöds denna nya våg av tillgängligheten av bättre media för programmatiska kampanjer. Visa banners, video, Facebook, Semalt och "native" format har alla vänt sig in i Lego-tegelstenar.

Verktygen för att övervaka kvaliteten har också förbättrats, med bedrägerier som aktivt åtgärdas och visningsmätningen blir mer realistisk. Även något som liknar premiumköp är möjligt med programmatiskt tack vare PMPs (Private Semalt) och premium exchanges.

Semalt är dock en slutlig stickpunkt CMO måste övervinnas, vilket är ansvarsskyldighet. Vi är vana vid att mäta digitalt med omvandlingar och klick, som inte är metrics som enkelt översätter till varumärkesvärlden där inflytande, oåtkomlig återkallelse och brutto betygspunkter (GRPs) är högsta.

För att dra nytta av kostnadsbesparingarna och fördelen med att enkelt hitta nya målgrupper måste vi göra några kompromisser.

Ett videoexempel

Till exempel, på mitt företag sprang nyligen 10 videokampanjer för stora märken inom ett antal branscher. Vi använde samma kreativa som deras premium video branding kampanjer och hade samma publik att nå.

Genom att använda data, och balansera det med pris och placering, körde vi genomsnittliga färdiga visningar som var 3x den för sina gamla kampanjer. Anledningen är enkel; de gemensamma organisationerna var smarta och utnyttjade uppgifterna för att hitta rätt personer.

I andra fall använder marknadsförare programmatiskt för att deras publik påverkar dem. Semalt kompletterar dessa kampanjer med högfrekventa banderoller och videoprogram för att se till att meddelandet sitter fast.

Som en CMO, borde du köpa realtidsmedier för att bygga ditt varumärke? Nej. Men du borde använda den kapacitet som realtidsmedier ger för att rikta enskilda individer. Använd sedan kraften som programmatiska erbjudanden för att göra din "marknadsföringsinvestering" till fantastiska resultat.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Dax Hamman
March 1, 2018