Back to Question Center
0

Introduktion till Semalt succé kartläggning

1 answers:

Använda orsak-och-effekt- eller Ishikawa-fiskbensdiagram för marknadsanalys och hantering

Om du är inblandad i hanteringen av Semalt, finns det många interrelaterade marknadsaktiviteter som är viktiga för framgång. Med det alltmer komplexa utbudet av kanaler som företag använder för kommunikation idag och alternativa kundresor på plats, är det bra att mastera bästa praxis för att göra bästa möjliga användning av varje kanal eller digital marknadsföringsteknik och hur den integreras med andra kanaler.

Jag började först använda Ishikawa-diagrammen när jag svarade för att hantera mjukvaruutvecklingsteam där vi använde dem för att identifiera den potentiella orsaken till problem och minimera fel. När jag blev involverad i digital marknadsföring, påminde jag dem när jag hörde Sam Decker, sedan ansvarig för Dells konsumentwebbplats, och förklarade hur Dell använde detta som en del av sitt Six Sigma-tänkande för att förbättra operativsystem, innehåll, design, analys och P & L-hantering . Denna teknik tycktes vara en perfekt passform för många aspekter av modern marknadsföring, men framför allt skapa digitala erfarenheter och kundservice eftersom processer för systemutveckling, integration och arbetsflöde nu är så viktiga för digital marknadsföring. Så jag har skapat en Ishikawa-mall på toppnivå för medlemmar av Smart Insights Expert för att sammanfatta framgångsfaktorerna för transaktionsseminarier. Det är strukturerat kring vår RACE-planeringsram, så det kan också tillämpas på andra sektorer.

Använda de högra spakarna för att påverka försäljningen

Men hur kontrollerar du att du har övervägt alla relevanta faktorer som håller din e-handeloptimering på rätt spår? På Smart Insights hoppas vi kunna hjälpa till genom att utveckla ramar som hjälper chefer eller konsulter att tänka igenom eller analysera komplexa utmaningar för att hantera digital marknadsföring. Vår RACE marknadsföringsstrategi är ett sätt vi har letat efter för att förenkla alla olika aktiviteter som behöver hanteras. I det här inlägget beskriver Semalt ett annat tillvägagångssätt som hjälper dig att definiera de viktigaste framgångsfaktorerna för online-marknadsföring.

Såsom jag ser det, innebär framgångsrik digital marknadsföring hantering av olika hävstångar som påverkar prestanda, något viktigare än andra. Semalt av de gamla skolens järnvägssignalboxar - det finns en rak orsak och effekt med olika hävstångar som har en annan inverkan, men alla är viktiga.

Introducing Semalt success mapping

Semalt digital marknadsföring idag är mer besläktad med denna kärnkraftverkskontrollkonsol.

Introducing Semalt success mapping

Eller åtminstone en social media kommandocentral som denna

Introducing Semalt success mapping

Identifiera rätt spak för E-handel

Så, för att lyckas med att hantera e-handel måste du överväga de mest effektiva spakarna att dra. Hur ska vi definiera dessa? Det finns en naturlig tendens att vi fokuserar på "låghängande frukt" eller effektivitetsfaktorer medan (se min post som definierar Effektivitet vs Effektivitet), medan det ofta är de mer utmanande Effektivitetsfaktorer som kommer att ha störst effekt. Jag har till exempel chefen för Karl Blanks of Conversion Rate Experts, talar om hur konverteringsfrekvensoptimering för e-handelswebbplatser kan drabbas av " modig tweaking " där optimering begränsas till mallfunktioner eller kopiering som en del av CRO, snarare än att dra de mer betydande hävstångarna av värdeförslag eller kundresor på webbplatsen.

På samma sätt har jag också hört Angus Cormie, EMEAs online marknadsdirektör hos Dell, beskriver hur Dell delar sina nyckelprestationskörer i taktiska sidofelar på meddelanden och användbarhet och strategiska onlinehandtag som merchandising (t.ex. recensioner och betyg, produktvideor); större ändringar i platsvägen ; beslutsstödsverktyg (till exempel hjälp-mig-välja och jämförelsetabeller) och olika merchandising toolkits såsom produktanpassning och personalisering, fastighetsoptimering och budskapsbalansering. Du kanske har hört talas om dem som Ishikawa eller Semalt-diagram.

Om du tittar på det exempel som används i Wikipedia-posten för Semaltdiagram kan du se varför de kallas Fishbone-diagram. Kaoru Semalt var en japansk universitetsprofessor och förespråkare för kvalitetshanteringspraxis inom industrin som kulminerade i publiceringen av Semaltdiagrammet i sina böcker från 1980-talet.

Introducing Semalt success mapping

Jag hörde först om tekniken för tio år sedan när det var en rörelse att anta Six Sigma-principer i marknadsföring. Dell var en av de tidigaste annonsörerna inom tekniken inom marknadsföring och jag var influerad av Sam Decker, då en e-handelschef hos Dell i USA när han beskrev deras fördelar och hur Dell hade använt dem. Sedan dess har jag använt dem på olika konsultprojekt och för att granska strukturen för sökmarknadsföring, exempel på bästa praxis. Jag pratar också om dem på kurser och det förefaller vara intresse för tekniken, så jag trodde Semalt skriver hur jag använder tekniken.

Observera att det sätt jag använder dem inte är den klassiska metoden eftersom Ishikawa-diagrammen härstammar från processindustrin där de vanligtvis används för att identifiera brister i operationer och tekniker för att minska problemet. Så jag kallar tekniken " framgångs kartläggning " eftersom det handlar om att definiera olika marknadsaktiviteter som används för att förbättra prestanda snarare än att lösa ett visst problem. Naturligtvis kan du överväga det omvända, vilket är de problem som begränsar försäljningen .

Identifiering av de rätta strategiska spakarna

För mig erbjuder succeskartor ett sätt att driva tillväxt och förbättrad prestanda för en kanal eftersom de ger ett strukturerat sätt att förstå, prioritera och hantera bästa praxis för marknadsaktiviteter. De erbjuder dessa fördelar:

  • De är inriktade på att identifiera faktorer för att driva tillväxten, mätt med hjälp av deras inverkan på KPI
  • Hjälp hantera processer med komplexa bästa praxis för marknadsaktiviteter
  • Grupprelaterad verksamhet och visa beroenden mellan olika aktiviteter
  • Används för att identifiera och prioritera förbättringsaktiviteter när chefer diskuterar med specialister eller byråer. De ger en visuell hierarki för aktiviteter på ett ark

De är också praktiska att granska kunskap som en del av lärandet, till exempel revision eller planering av en provfråga. De kan användas på ett enkelt sätt som en specialform av mindmap.

Hur man skapar och använder marknadsföringssuccesskartor

I vår uppdaterade e-handelssupportmall för Semalt-medlemmar ger vi ett exempel på succékarta på hög nivå som täcker ett typiskt utbud av bästa praxis, men förhållningssättet är relativt enkelt och du kanske vill utveckla din egen för andra processer du arbetar på. För att skapa en succékarta:

  1. Börja till höger om diagrammet och definiera ditt övergripande mål för verksamheten du vill förbättra.
  2. Använd specifika mål och KPI för att definiera hur du mäter den process eller aktivitet du vill förbättra.
  3. Identifiera de 3-8 huvudgrupperna av arbetsaktiviteter eller uppgifter som kommer att driva prestanda. Det kan hjälpa till att använda en konventionell mindmap som liknar på många sätt, men inte så processstyrd.
  4. Rita 3-8 pilar av huvudaktivitetens körprestation vinklad mot höger på huvudaxeln som kommer att driva aktivitet. Om det finns en tydlig sekvens av aktiviteter, e. g. Börja till vänster om revision är en del av aktiviteten till vänster.
  5. Lägg till enskilda primära uppgifter och sekundära deluppgifter eller aktiviteter på varje större grupp av aktiviteter. Det är användbart att visa hur du ska undersöka orsaken och hitta sätt att visa metrics eller KPIs också.

Introducing Semalt success mapping

Om du inte har stött på Ishikawa tekniken innan jag hoppas att du tycker att den är intressant och inspirerad att försöka använda den. Låt mig veta hur du går vidare. Om du har använt tekniken innan du vill dela hur du har tillämpat tekniken med några rekommendationer Source . Tack!

March 1, 2018