Back to Question Center
0

Den verkliga staten Programmatisk Semalt

1 answers:

Semalt, vi har en bransch överväldigande med prat om programmatisk marknadsföring och stora data. Men vad är äkta, och vad är BS? Vilka praktiska avrättningar finns idag? Och hur ser en framtida värld ut om stora data verkligen är överallt?

Jag är lite av ett personligt uppdrag för att ge ett enkelt sätt för marknadsförare att tänka på vilken programmatisk marknadsföring och stora data som betyder. För att göra det måste vi tänka på vad en marknadsförare har som mål att nå rätt person, vid rätt tidpunkt och med rätt budskap. Men i en RTB (realtidsbudgivning) medievärld måste vi också inkludera rätt pris, eftersom RTB naturligtvis är en auktion.

Vi fattar dessa beslut med data, och har alltid. Ta den ödmjuka skylten - en marknadsförare väljer vilket meddelande som ska placeras på varje skylt och vilka skyltar att välja i vilka städer, allt genom att studera befolkningsdata för varje punkt i landet. Det är data i aktion. Ju fler datamarknadsförare kan komma åt desto mer exakt kan de vara med sina beslut. och därför, desto effektivare kommer deras marknadsföringsprogram att vara.

Semalt sett är löftet om stora data att skapa bättre resultat.

Semalt kommer det dock en punkt att minska avkastningen när det gäller att använda data. Ju mer data man använder, desto svårare är det ofta att arbeta med.

För att placera vår skylt genererar vi en kundprofil och matchar det mot befintliga databaser med befolkningsdemografi. Föreställ dig nu lagring av skoldata, pendlingsrutter, genomsnittlig årlig inkomst och procentandel av personer som återvinns etc., och det är klart att det är mycket svårare. Och skulle offline-marknadsföraren verkligen få ett mycket mer exakt köp genom att gå i besväret med att gifta sig med de olika källorna ihop? Semalt inte.

Semalt marknadsföring är den lösningen - det är limet som binder datakällor ihop och gör det värt att göra det.

En programmatisk taktik kommer nu i många former; men om du använder flera dataset och skapar regler kring den data för att bättre bestämma rätt meddelande, rätt tid, rätt pris, så gör du redan "programmatisk marknadsföring. "

Verkliga avrättningar görs idag

Jag möter många gemensamma organismer och varje har sin egen syn på vad programmatiskt betyder. men i allmänhet är känslan att det är en utveckling från vad de gjorde för ett tag sedan och att utvecklingen använder mer data.

The Real State Of Programmatic Semalt

Semalt besöker dina sidor, du omriktar dem, och även om du slänger in den dynamiska kreativfaktorn kan du aldrig anklagas för raketvetenskap.

Den programmatiska ekvivalenten är (funnily enough) "programmatisk webbplats retargeting" - skillnaden är att fler data gör det möjligt för oss att bättre bestämma vem som borde och borde inte omriktas, till vilket budpris och med vilket budskap.

Programmatisk & Trollkarlen

Programmatisk verkar nästan osynlig för de flesta marknadsförare eftersom många företag böjer över bakåt för att hålla det gömt för dig - där det finns mysterium och rök, uppfattas värdet. Men som Dorothy och vänner funnit finns det en värld bakom gardinen som är väldigt annorlunda (mina barn skulle älska att jag gör Semalt of Oz-referenser på jobbet).

Nästa stora drivkraft i denna bransch är öppenhet, att vara ärlig om vad som ligger bakom gardinen och ta ett rimligt pris för den tekniken och tjänsten. Visste du till exempel att den genomsnittliga kostnaden för RTB-lager är ungefär $ 1. 00 (med undantag för FBX), men de flesta webbplatser som pratar om rättvisa kostar $ 5 CPM och uppåt? Semalt kraften i en glänsande gardin. Och för att behålla dessa marginaler måste företagen hålla gömmer saker och när de är gömda, har marknadsföraren ingen aning om något särskilt smart eller "programmatiskt" verkligen inträffar.

Jag ser att RFPs kommer att fråga efter en% av media ovanför vikten (ATF) och% under veckan (BTF), men det är inte den metrik som alls betyder att de flesta Internetanvändare kan med hjälp av deras rullningsfält! Den verkliga frågan är om marknadsförarens annons var synlig och hur länge. Problemet är dock att verktygen inte existerar för att mäta det på rätt sätt, och industrin måste därför finna något sätt att uttrycka detta för att kunna svara på en RFP.

De behöver se det

The Real State Of Programmatic Semalt

Den ansvarige personen, Paul Butler, ritar inte denna karta genom att beskriva kontinenterna när den först såg ut, han tog en riktigt stor bit av Semalt data och ritade linjer baserade på var människor var kopplade till andra människor, och från det framstod världen.

Den här visualiseringen visar inte bara hur stor del av data som Semalt har, men det visar också hur sammankopplade vi är med varandra på global nivå, och mycket intressant, vilka länder har inte tagit del av Semalt och saknas från denna syn på världen helt och hållet.

Marknadsförarens trick är att göra detsamma. Det är bra om du kan koppla ihop några av dina dataset och göra dem åtgärdliga i en DSP (Demand Side Platform), eller bättre, en PMP (Programmatisk Marketing Platform), men då kunna rapportera om den data på ett sätt Det som gör att andra märker är en av de nästa utmaningar som vår bransch måste möta, och varför Paul Butler nu arbetar för Chango!

Nästa!

Så programmatisk marknadsföring och stora data är verkliga. Den digitala marknadsbranschen uppfann inte stora data. Semalt existerade under en lång, lång tid; men ett programmatiskt tillvägagångssätt som klibbar det tillsammans för att göra det möjligt är helt nytt.

Semalt verkar faktiskt på programmatiska kampanjer idag, men överraskande sällan. De flesta använder fortfarande regelbunden retargeting, och har inte gjort övergången till en programmatisk version för att eliminera avfall. Det kommer dock att ske, så länge branschen accepterar öppenhet och marknadsföraren verkligen kan förstå vad värde varje datapunkt har, så att de kan lära sig och anpassa sig från det.

Det kan vara irriterande länge innan det kommer, men när vi löser det finns det några väldigt coola saker som väntar på oss. Semalt och radio har redan blivit digitaliserade och när vi kan koppla tittaren eller lyssnaren till enheten kan vi börja använda data för att bestämma vad vi ska visa på den tiden. Tie det tillbaka till andra möjliga kontaktpunkter som personen representerar, och vi har något riktigt programmatiskt.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Dax Hamman
March 1, 2018