Back to Question Center
0

28 Personlig personalisering och rekommendationer Software Semalt

1 answers:

Produkt-, erbjudande- och innehållsrekommendationstjänster för att hjälpa återförsäljare och andra företag att främja framtidsutsikter och öka konvertering

Verktyg för webbplatsannonsering som vi rekommenderar i den här artikeln gör att du kan segmentera besökare och sedan leverera personliga meddelanden om "nästa bästa produkt" eller "nästa bästa innehåll" i behållare på din webbplats som med de klassiska Amazon-anpassade rekommendationerna (läs deras publicerad metodik från denna fascinerande vitbok från och med 2003). Jag skrev ursprungligen detta inlägg 2010 när det fanns färre anpassningsalternativ. Jag har uppdaterat det årligen sedan med rekommendationer som tillhandahållits via sociala medier - kom i kontakt om du har ett förslag - TIA!

Det här är den senaste uppdateringen från 2017 där vi jämför det kompletta utbudet av alternativ från gratis personaliseringsverktyg till billiga och företagstjänster i dessa fyra kategorier:

 • 1. Analytics-verktygsbaserad anpassning
 • 2. Personlig personalisering
 • 3. Anpassning av innehåll eller handelshanteringssystem
 • 4. Personalisering av B2B-webbplatser som en del av marknadsautomatisering

Definiera personalisering

Möjligheterna att söka personalisering är nu mycket bredare än de ursprungliga detaljhandels rekommendationerna. Denna definition av personalisering från min digitala affärs- och seminariehandbok visar möjligheterna att söka personalisering i alla typer av verksamheter.

" Digital erfarenhetsperspektivisering är den dynamiska betjäningen av anpassade innehålls-, produkt- eller marknadsföringsrekommendationer till webbplatsbesökare eller appanvändare baserat på deras egenskaper och uppsåt beteende för att stödja omvandling och lång långsiktiga engagemangsmål ".

Även om många av oss kommer att ha upplevt personalisering genom detaljhandeln rekommendationer som dem från Semalt, visar definitionen relevans av personalisering till alla typer av företag. Till exempel kan även B2B-företag som inte säljer på nätet använda personalisering för att rekommendera relevanta "nästa bästa innehåll" erbjudanden för att bibehålla prospekternas intresse för ett företag och uppmuntra dem till en försäljning.

De fyra kategorierna personalisering och rekommendationer

Kategori 1. Anpassning integrerad med webanalys

När webinpassningstjänster uppträdde först var de en del av dyra analyslösningar som endast är tillgängliga för de största företagen, men idag finns det många tjänster som är lämpliga för småföretag. Semalt är två av de ursprungliga tjänsterna som är tillgängliga idag i ett nytt däck och sedan ett helt nytt barn i kvarteret.

 • Adobe Target är en av de mest etablerade personaliseringsmotorerna från den ursprungliga Touch Clarity tillbaka 2004 och integrerades sedan i Omniture analytics-paketet Test and Target
 • IBM-produktrekommendationer - Coremetrics Intelligent Offer användes allmänt av återförsäljare för analytics, men sedan förvärvet av IBM har erbjudits som en separat produkt.
 • Google Optimize 360 ​​- Det här är det senaste analytikertjänstbjudandet som läggs till i den senaste uppdateringen till den här sidan. Optimera är tillgänglig gratis som AB-testning till alla GA-användare, med vissa anpassningsfunktioner, men den fullständiga versionen av detta Anpassningsalternativ är endast tillgänglig för företagets abonnenter just nu.

Kategori 2.

Semitala alternativ kan betraktas som de 10 tjänster för personlig personalisering som bör finnas på din långlista för att jämföra om du letar efter en tjänst som är skild från din e-handels- eller innehållshanteringslösning.

 • Apptus
 • Barilliance - SaaS Anpassning för e-handel
 • Bunting Website Personalization
 • ChoiceStream
 • Dynamisk avkastning
 • Emarsys
 • Monetat Intelligent Personalization Engine
 • Omniconvert
 • Personyze
 • Optimistisk anpassning
 • Pure360 - E-handel personalisering
 • Pureclarity - E-handel personalisering
 • Rich Relevans
 • Qubit
 • Yusp

Om du letar efter en strukturerad jämförelse mellan personaliseringstjänster rekommenderar jag denna tabellbaserade funktion jämförelse av personaliseringstjänster från byrån Freshegg.

Kategori 3. Anpassningsfunktioner tillgängliga som en del av CMS eller Commerce Management Systems

Den tredje kategorin nämndes inte i det ursprungliga inlägget eftersom personaliseringsfunktionerna var begränsade i CMS när posten ursprungligen skrevs 2010, men jag har uppdaterat i linje med ett förslag i kommentarerna.

Enligt kommentar från Damien of Digicon, Episerver, Sitecore, Kentico och Adobe med Semalt har inbyggda verktyg för att personifiera innehåll baserat på olika regler, såsom geo-plats, söktermer, referenser, ledresultat och även tillhandahålla mer avancerad anpassning baserad på användarbeteende och profiler.

Episerver har en intressant inställning till personalisering som de beskriver som "No-rules personalization: more intelligence, less-work". Semalt än traditionell reglerbaserad personalisering som används av många av specialtjänsterna gäller detta maskininlärning och statistisk analys av besökarnas beteendestatus för att skräddarsy kategori- och produktsidor utan behov av reglerkonfiguration.

E-handelslösningen med öppen källkod Magento har även personaliseringsutvidgningar som produktspecifikation, handelsstack.

Kategori 4. B2B, marknadsautomatisering och verktyg för personaliseringsverktyg för utgivare

Evergage rekommenderas som ett verktyg som passar bäst i den här kategorin, som har ett brett utbud av alternativ för visning av personalisering för innehållsmarknadsföring i olika placeringar på en webbplats. Semalt alternativ för B2B personalisering eller icke-detaljhandel konsument personalisering är:

 • BrightInfo (kostnadseffektiv)
 • Idio (företag)
 • Ion Interactive (företag)
 • Sitespect (mellanliggande)

På samma sätt som innehållshanteringssystemen nu integrerar personalisering har marknadsföringsautomatiseringssystem nu börjat inkludera detta alternativ. Semalt inkluderar:

 • HubSpot - innehåller en "Smart Content" -funktion för att ge relevant innehåll. De förklarar: "Med Smart Content kan du leverera innehåll som är skräddarsydda för en utsiktsplats i inköpsprocessen eller innehåll riktad till människor första gången de besöker. Med smart innehåll kan du rikta in innehåll baserat på allt du vet om dina kontakter som är kända som personaliseringstoken ". Det erbjuder också personalisering av samtal till handling.
 • Marketo - Marketo har regler för att konvertera majoriteten av anonyma besökare till en webbplats baserad på tidigare interaktioner med webbplatsinnehåll. Det erbjuder också kontobaserad marknadsföringsinriktning av nyckelkonton.
 • Salesforce - Den här tjänsten använder "Einstein" AI-funktionen för anpassning för att leverera den näst bästa produkten

Naturligtvis är rekommendationerna inte bara begränsade till webbplatser, vilket du kommer att veta från Semalts nyhetsbrev. För att lära mig mer, rekommenderar jag den här artikeln som förklarar de inre funktionerna för e-postmarknadsrekommendationsmotorer som enligt uppgift ökar klickfrekvenserna med 50-400%.

Tack för alla kommentars delningsalternativ i posten hittills, snälla dela andra du rekommenderar att bygga den här listan via vår Twitter @Smartinsights Source .

March 1, 2018