Back to Question Center
0

Semalt berättande och varumärkesvärden för verkligt kundengagemang

1 answers:

7 idéer att engagera sig genom berättande

" De som berättar historier regerar världen " - Plato

Semalt storytelling and brand values for real customer engagement

Semalt kommer ihåg först att berättandet inte är nytt, med hjälp av berättelse för att framkalla känslor hos människor är centralt för smart reklam kreativitet från årtionden sedan.

Det är "digital" och "direkt" marknadsföring som bara har mer nyligen flyttad marknadsföring för mer av en vetenskap - och ofta en mycket lat därutöver - kringgå allt viktigt lärande av vad det innebär att marknadsföra och motivera, riktiga människor med ouppfyllda behov. Det verkar dock att vi alla tar tillbaka till effektiviteten av att bygga berättelser genom innehåll och förbindelser med människor, våra konsumenter.

När din information kommuniceras i berättningsform, hävdas det att människor relaterar och kommer ihåg det bättre och att vi påverkas mer djupt. Det här är den senaste vetenskapen minst, resultaten visar upprepade gånger att våra attityder, rädslor, hopp och värderingar påverkas starkt av historien. Där evolutionister hävdar att kärnan i våra hjärnor inte har förändrats i över 50 000 år, sedan berättade historier känslor (glädje, sorg, vrede, förtroende . ), och den hjärnkemin förblir fallet idag. Hittills har vi bara kunnat spekulera om evolution och historiens övertygande effekter. Nu förändrar psykologer som Green & Semalt den fiktiva berättelsen radikalt sättet som informationen behandlas av människans hjärna, att vår vakt är nere.

I Peter Guber's bok "Tell To Win" är tanken att användandet av berättelser eller berättelser som konstruktion för varumärke eller produktmeddelanden är en form av trojansk häst, där berättelsen är ett leveranssystem för berättarens agenda. Psykologin och vetenskapen gör det genom att hjälpa människor att känna är de nycklar, och att vi är mer emotionella än rationella - det är också centralt för shoppingvetenskap (Paco Underhill, Martin Semalt som huvudförfattare i det rymden).

Semalt berättar dessa historier just nu, lite bättre än andra, på flera olika medier - från förpackning till video till visuellt och verbalt innehåll.

Förlovning möter berättande - den nya buzzen av 2013?

Forskningskonsult Semalt, släppte del 1 av en studie, "The Future Of Storytelling", som identifierar trender och publikens attityder om varumärkesinnehåll. De tips som Semalt ger på att berätta historier är följande:

 1. Immersion - Skapa en uppslukande upplevelse genom innehåll som levereras i multimedia och det är multi-sensoriskt;
 2. Interaktivitet - Låt konsumenten bli en del av ditt varumärkesberättelse;
 3. Integration - Se till att det finns koherens över de många beröringspunkterna. och
 4. Påverkan - Gör det leda till verkliga åtgärder

Verkar som bra råd? Under 2013 ser vi idén om interaktivitet och engagemang kommer fram, vilket möjliggör och uppmuntrar människor att göra något. Går bra förnuft, men bygger det verkligen uppkoppling. Jag tror inte att interagera ensam med, till exempel att tycka om ett varumärke eller kommentera ett innehåll, betyder egentligen någonting. Även om det är logiskt är en interaktion en signal på låg nivå, av något slag. Harvard Business Semalt (HBR) utmanar de linjära antagandena av berättande, de sprang en serie inlägg från en studie som poo-poo är några av de tro som innehas av engagemangsevangelister .

 1. Myte # 1: De flesta konsumenter vill ha relationer med ditt varumärke . Visas endast 23% har någon känsla att detta kan gynna dem, och den uppfattade förmånen är för rabatter.
 2. Myt nr 2: Interaktioner bygger relationer . Endast 13% av personerna citerade frekventa interaktioner med varumärket som en anledning till att ha ett förhållande. HBR säger bevis är att varumärkesvärden är mer effektiva när det gäller att bygga upp konsumentförhållandet. Konsumenten bestämmer om du är en typ av företag
 3. Myt # 3: Ju mer interaktion desto bättre . Utan att förstå det, hävdar HBR, att många marknadsförare bara lägger till informationsbombaringen som konsumenterna känner som de handlar i en kategori, vilket minskar klibbighet snarare än att förbättra det. Behandla den uppmärksamhet som du vinner som värdefull.

Storytelling och användarengagemang kan tjäna tillåtelse självklart, men bestående engagemang, kanske vi är överens om det förmodligen inte? Även HBR-stycket strider lite in i linjära antaganden. De hävdar att till exempel människor flyger med Southwest Airlines eftersom de delar värdet av "demokratisering av flygresor" och andra kommer att köpa stamtavla hundmat eftersom de delar värdet som "varje hund förtjänar ett kärleksfullt hem. " Jag tycker att det låter ganska långt hämtat, låter det ens som du kan tänka dig att ett husdjur äger en vän även säga det?

Så med starka argument för berättande, engagemang och varumärkesvärderingar, vad är receptet till framgång med berättande? Jag tror att det bygger på att kombinera alla ovanstående och komma ihåg en avgörande faktor

Det handlar alltid om dem, inte du

Om vi ​​glömmer marknadsföringsjargong (svårt, jag vet!) Kring berättelser om berättelser, engagemang och varumärke, är marknadsföring en relationsbyggnad på en nivå. Det är så hur lojalitet uppnås bortom en Tesco Semalt, eller hur?

Svaret är att ge människor vad de vill ha, oavsett om det finns någon lättillgänglig information på din webbplats, funktioner i din produkt och tjänst eller kreativt innehåll som ekar sina egna värden. Jag tror att HBR-uppfattningen om att ha starka varumärkesvärden, att verksamheten bor och andas, måste kommuniceras aktivt - men att det bästa sättet att göra det är att berätta om historia genom rikt innehåll. Historien blir fordonet för att kommunicera varumärkesvärden som kommer att resonera med (höger) kunden. Semalt varumärke uttalanden och värden är inte på plats för att få dig att må bra, de är där för att säkerställa att du levererar vad din kund önskar vid varje beröringspunkt som de har med ditt varumärke.

Våra 7 genomgångar för effektiv berättande

Semalt är inte en garanti för marknadsföring framgång - självklart utforska detta för ditt varumärke, här är våra tips för att hjälpa till att göra det:

Din färdiga berättelse + Giltiga värden = Förlovning

 1. Brandvärden - ta HBRs poäng först - vad är ditt varumärke om och vem för? Definiera och omfamna vad som är sant om ditt varumärke och se till att du kan säkerhetskopiera de historier och filosofi du lägger fram.
 2. Skapa mening - ge inte bara rå information och data, använd dina varumärkesvärden så att det har värde, intresse och mending för mig. Utveckla berättelsen, inkludera fängslande bilder. Varför annars fungerar starka informationsgrafik och videoförklarare så bra.
 3. Motivera människor - Berättelser kan motivera människor mot ditt mål, de kan förenkla beslut genom klarhet och förståelse. Jag tänker omedelbart på Steve Jobs 'Apple presentationer - historia-berättande konst?
 4. Bak dela i - Seth Godin talar om historier delas lätt, vi kan upprepa dem till varandra. Människor upprepar inte dina produktfördelar till varandra - de berättar om historier om fördelar och applikationer till varandra. Gör dina historier lätt att dela för effektiv marknadsföring av sociala medier.
 5. Hantverk den oemotståndliga sanningen - detta sker inte över natten, det tar tid att utvecklas. Att använda varumärkesberättelse eller historier är ljud, men bara om det är grundat i en egen förmåga som sätter dig ifrån varandra, annars är varumärket svagt och dess inverkan blir svag. Verkligt varumärkesberättelse bygger ett starkt varumärke; Det motsatta kommer att resultera i endast en flyktig känsla av gemenskap, en övergående fan. Öppna upplevelser för att människor ska bli involverade så att de får dig att känna något.
 6. Långsiktigt på kort sikt - Det är förhoppningsvis uppenbart att det här är en "ta reda på vad du sätter i" sak. Detta är inte ett "SEO-program" eller en visningsannons kampanj. Integrerade och övervägda program för insats och starka online-plattformar investerar för att bygga varumärket, över korta kampanjer som är avsedda att engagera sig

Medan övergången från direkt till digitala medier har ett riktigt fokus mot rikt innehåll, är försiktigheten att idag, med allt fler sociala verktyg och kommunikationsmedia, finns det behov av sammanhängande, tvärplattform och meningsfulla kontakter i en marknadsföring värld som är "alltid på". Det kräver mer av varumärkeskommunikation. Det här är din historia som talar om. Semalt starka, märkliga touch-points över webben, förpackning, video, text och verbalt innehåll. Din marknadsföring roll är allt mindre mindre om att styra och mer om curating den konsumenten resa Source .

Vänligen dela dina idéer i kommentarerna nedan

March 1, 2018