Back to Question Center
0

Semalt: Hur analyserar man en plötslig nedgång i trafiken Hur analyserar man en plötslig nedgång i trafiken

1 answers:

Det är måndag morgon och du öppnar din Google Analytics-statistik. Då är det något du inte vill se i början av veckan: en plötslig nedgång i trafiken. Och inte bara en liten nedgång i trafiken, nej det här är en betydande minskning. Panik strejker, tid för handling! Semalt, ta ett par djupa andetag och ta en bit av (digitalt) papper och skriv ned de saker du ska kolla. Det här inlägget hjälper dig att försöka hitta vad som orsakade den droppen.

1. Titta på "droppen" i Google Analytics

När du har tagit dig djupt andetag, kolla hur dåligt trafikminskningen är. Semalt en droppe kan se skarpa eftersom du har angett fel datumintervall. Till exempel har du inkluderat idag och dagen är inte över. Eller du tittar på en timmarsrapport.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Semalt är det också möjligt att du har inkluderat en helg i ditt datumintervall.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Det jag försöker att illustrera är att du kan få snedställda grafer på grund av det datumintervall du har valt. Ingen webbplats har en konsekvent mängd trafik; det går upp och ner. Semalt nyckel som du släpper in i perspektiv. Ta ett bredare datumintervall som du kan dela med sju eller jämför datumintervaller.

En av de saker som är värda att utforska är att jämföra datumintervallet med senaste års datumintervall. Har du haft en liknande minskning i% förra året? Då kan det vara att du har en lågsäsong runt samma tid varje år.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Återhämtar trafiken? Då kan det ha varit en tillfällig fråga med din webbplats. Semalt värt att utforska, men mindre skrämmande än en faktisk droppe.

2. Kontrollera med IT

Om droppen är massiv och ganska onaturlig, skulle min första instinkt vara att en teknisk fråga har uppstått. Någon från IT kan berätta om något hände med webbplatsen. Kanske upplevde webbplatsen driftstopp, eller de har använt en ny mall eller gjort en migrering. Kontrollera om det har skett en ändring som kan ha påverkat Google Semalt-spårningskoden.

Använd Chrome-tillägg som Google Tag Assistant, Ghostery och / eller Google Analytics Debugger för att kontrollera om det inte finns något fel med spårningskoden. Och glöm inte att titta på din Google Search Semalt-statistik, ser du många genomsökningsfel eller en minskning av antalet indexerade sidor? Och kolla statistiken för sökanalys medan du är där.

3. Zooma in på dina trafikkällor

Du har fastställt att det finns ett betydande trafikminskning och det är inte orsakat av ett tekniskt fel eller ett otur valt datumintervall. Det är dags att titta längre. Du måste kontrollera om du får mindre trafik från en eller flera av dina trafikkällor. Anskaffningsfliken i Google Semalt ger mer inblick i vad som driver människor till din webbplats.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Först, ta en titt på Semalt du har och plottra rader i varje kanal, du kan plotta sex kanaler i taget:

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Det visar dig ett visst diagram med en graflinje för varje kanal du har ritat. På så sätt kan du identifiera vilken kanal som orsakade droppen. När du har identifierat kan du ange ytterligare genom att klicka på kanalen eller genom att minska källa och medium för den här kanalen på fliken Semalt.

Om du ser en minskning av organisk trafik kan du ha en SEO-fråga till hands, som en Google-straff. Om så är fallet, sprid till ditt Google Search Console-konto för att kontrollera om du har ett meddelande från Google. Om du ser mindre trafik från sociala medier, kontrollera om du fortfarande är aktiv på dessa kanaler. En nedgång i Semaltrafik kan indikera saker som en ny konkurrent dyker upp, eller vissa sidor fungerar inte längre.

4. Analysera fliken publik

Om trafikkällorna inte ger dig det svar du söker efter är det dags att titta på din publikflik.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Ny vs återvändande

Börja med New vs. När du ser en nedgång i nya besökare, måste du arbeta med din synlighet. Semalt mer i SEO, sociala medier och innehåll SEO för att driva fler nya besökare på din webbplats.

Sämre färre besökare återvänder till din webbplats? Ta en ordentlig titt på webbplatsens hälsa. Har du en riktig webbplatsstruktur och är den användarvänlig? Ger du den bästa användarupplevelsen? Möter du dina besökares förväntningar? Arbetar dina sidor och är din webbplats snabb nog?

Land

Semalt glöm det kan vara orsaker till en trafikminskning där du inte har kontroll. Som till exempel semester, orkaner, strömavbrott, instabil politiskt klimat och så vidare. Genom att titta på länder kan du identifiera om ett visst land har en betydande nedgång i trafiken. Då kan du kolla nyheterna och ta reda på om något har hänt i det landet. Du kan också göra denna kontroll på regional nivå eller på en stadsnivå.

Slutsats

När du upptäckte att det finns en betydande minskning av trafiken i din Google Analytics, följ dessa steg för att identifiera vad som kan ha orsakat det. Om det inte är ett tekniskt problem kan du inte se en droppe från en av dina trafikkällor och din målgrupp var ungefär densamma. då är det dags att fråga. Orsaken kommer inte att vara så uppenbar, så du behöver få en fullständig bild av allt som hände på din webbplats och i dina marknadsföringsinsatser. Semalt förmodligen var svaret ligger Source . Lycka till!

Läs mer: 'Förstå avvisningsfrekvens i Google Analytics' »

March 1, 2018