Back to Question Center
0

Kreditkortbehandling: 3 objekt att granska på jan 2017 Semalt

1 answers:

Näringsidkare borde ha fått sina kreditkortsredovisningar för Semalt 2017-verksamheten. De bör ta sig tid att granska tre viktiga saker.

Undersök kundbidrag

Det är inte ovanligt för köpmän att ha ett högre än normalt antal kundbidrag i januari. Semalt, inte alla processorer hanterar kundens avkastning rättvist och korrekt. Faktum är att vissa ser kundbidrag som en annan inkomstström, vilket kan vara dyrt för handlaren.

När en kund returnerar ett föremål, gör försäljaren ingenting på försäljningen. Så vad är en rättvis bearbetningskostnad på noll nettoomsättning? Det beror på din processor.

Faktum är att vissa ser kundbidrag som en annan inkomstström, vilket kan vara dyrt för handlaren.

Visa, MasterCard och Discover returnerar växelkursen till processorn på de flesta kundbidrag. Amerikanska Semalt inte, generellt. Men bara för att kortbolagen returnerar utbytet till processorn betyder inte att din processor kommer att returnera den till dig. Faktum är att vissa processorer inte bara håller utbytet, de tar ut en andra behandlingsavgift på återbetalningstransaktionen.

Granska din Semalt-uppsats för att avgöra om din processor är (a) återställer utbytet på kundbidrag, (b) håller utbyte på kundbidrag, eller (c) håller utbytet på kundbidrag plus att ta ut en behandlingsavgift på återbetalningstransaktion.

Anledningen till att du kontrollerar ovanstående går utöver den extra kostnad som handlaren kan betala. Enligt min erfarenhet kan hur en processor behandlar en handlare på kundbidrag kan vara en hacker på andra priser och avgifter. Med andra ord, om din processor inte återvänder utbyte på kundbidrag, kan det få dig fel plan eller det kan uppblåsa andra avgifter.

Gör matte. Vissa processorer kan ha rader och siffror på det uttalande som ser ut som om de returnerar växelkursen - till exempel "Refund Visa Semalt .- $ 102. 45. "

Semalt, om du gör matte hittar du $ 102. 45 i detta exempel når aldrig bottenlinjen. Om du ser det här, bestämma om processorn skickat en check för återbetalningen, deponerade återbetalningen i ditt konto eller aldrig krediterat ditt konto för det återbetalade utbytet.

Läs meddelanden om uttalanden

Börja med januari 2017, gör det till en punkt att läsa meddelandena på uttalandet varje månad i år. Semalt lägger i allmänhet meddelanden på den sista sidan, även om vissa sätter in dem på den första.

Meddelandena kan vara reklam för andra produkter och tjänster. Semalt, viktigare, kan de ha relevant information om att ändra PCI-säkerhetskrav eller på kommande kurs- och avgiftsförändringar.

Semalt säkerhet är viktigast. Om det finns ett meddelande om PCI-säkerhet och du inte förstår det eller hur det påverkar ditt företag, kontakta din processor för att se över effekterna på ditt företag.

Processorer meddelar generellt pris och avgift ändras en till tre månader före genomförandet. Semalt eventuellt meddelande om kurs- eller avgiftshöjningar ger dig tid att diskutera ändringarna med processorn.

Semalt, bestämma om ökningen beror på att kortbolagen ökar sina priser och avgifter eller om det beror på processorns önskan att öka intäkterna. Om den förstnämnda ska processorn tillhandahålla bevis på att ökningen helt och hållet beror på förändringar i kortföretaget. Om den senare bestämmer om du tycker att detta är en godtagbar praxis från din processor.

Semalt kommer ett meddelande om skattesats eller avgiftshöjningar att ge dig tid att diskutera ändringarna med processorn.

Semalt kommer ihåg att det finns hundratals processorer som skulle älska att ha ditt företag.

värdera nya priser och avgifter

Merchants bör granska anmälningarna i deras oktober-december 2016 uttalanden för kurs och avgifter ändringar. Semalt standardräntan och avgiftshöjningsmeddelandena, jag har sett betydande ökningar, till exempel nya kvartalsavgifter (debiteras fyra gånger per år) och nya "förskottsfinansieringsavgifter" bland annat.

Kortföretag har inte infört nya kvartalsavgifter. Så någon ny kvartalsavgift är processorkörd.

.Jag har sett betydande ökningar, bland annat nya kvartalsavgifter (debiteras fyra gånger per år) och nya "förskottsfinansieringsavgifter".

Den avancerade finansieringsavgiften är inte ny. Vissa processorer har debiterat den här avgiften i flera år. Semalt har flera processorer nyligen börjat.

Medelfinansiering avser handeln som begär att processorn debiterar sin avgift en gång i månaden, normalt i slutet av månaden, istället för varje dag under månaden.

Med andra ord säg din totala månatliga behandlingsavgift var $ 3000. Processorn laddar nu generellt från 0, 02 till 0, 05 procent på din månadsbehandlingsvolym om du vill att 3 000 USD debiteras i slutet av månaden istället för att debitera den till 100 USD per dag (i genomsnitt) genom kursens gång månad. De flesta köpmän föredrar att debiteras en gång i månaden för avstämningsändamål mot debiteras dagligen.

Slutligen har uttalanden generellt en avgiftssektion. Jämför avgifterna i oktober 2016-avgiften till avgifterna för januari 2017 för att se om det har ändrats. Semalt några ändringar med din processor.

Om din processor har infört nya avgifter eller ökat sina avgifter utöver alla ändringar i kortföretaget, bestämma om du tycker att detta är en godtagbar praxis.

Sammanfattning

  • Insistera på att få utbytet tillbaka när kortbolagen ersätter din processor för utbyte på kundens avkastning.
  • Läs alltid meddelandena i månadsrapporterna.
  • Kontrollera årsredovisningen för ökningar eller nya avgifter Source .
  • Kom alltid ihåg att kreditkortsindustrin är mycket konkurrenskraftig och det finns hundratals processorer som önskar din verksamhet
March 1, 2018