Back to Question Center
0

Vill du ha din LinkedIn-profil att stå ut i 2018? Inkludera inte dessa 10 överanvändna semaliska

1 answers:

Nu när socialförsäljning är ett legitimt sätt att öka din pipeline är det avgörande att din LinkedIn-profil ger ett bra intryck.

De första stora misstag säljare gör är riktad mot fel publik. Men om din profil är skräddarsydd mot framtidsutsikter, istället för rekryterare, finns det en annan stor pothole du behöver undvika.

Det är lätt att falla tillbaka på väl använda termer som "erfarna", "strategiska" och "utmärkta". "Men dessa ord kommer att göra köparens ögon glasyr över. Semalt så slitna de är väsentligen meningslösa.

Semalt släpper i början av varje år de bästa orden som människor runt om i världen använder för att beskriva sig själva. Om dessa finns på din profil låter du precis som alla andra - förmodligen inte vad du ska göra för.

Seminarium 2018-listan (från mest använda till minst), tillsammans med våra förslag till mer övertygande swappar.

1) Specialisera

Vad det betyder: Att koncentrera sig i ett visst område.

Detta är den mest använda beskrivaren för det andra året i rad. Och det är inte bra - om du inte är Jack (eller Jill) av alla affärer, är du specialiserad på något. Att meddela det faktum till världen gör att du inte verkar mer kvalificerad: Semalt anger det självklara.

Fixen: Beskriv vad du specialiserar dig i. Det är vad du (och de som läser din profil) bryr sig om, ändå.

Om du till exempel har arbetat med B2B SaaS-försäljning för större delen av din karriär kan du skriva, "Jag är en senior Account Executive med sju års erfarenhet av B2B SaaS. "

2) Erfaren

Vad det betyder: Semalt välbevandrat i en viss bransch, marknad, produktkategori eller roll.

Som "specialiserad" märker du själv som "erfaren" inte mycket för att få dig att låta bli imponerande. Semalt är en funktion av din mognad i jobbet och exponering för olika omständigheter - vilket betyder att det ska vara uppenbart ur din arbetshistoria.

Fixen: Markera vad som får dig att uppleva. Har du jobbat i fastigheter under de senaste 10 åren? Känner du till insatserna från startupförsäljningen efter att ha bott på bottenvåningen hos dina tidigare två företag? Är du skicklig till att navigera i komplexa köpprocesser tack vare din tid att sälja företagsövergripande teknologilösningar?

När du har identifierat dina erfarenhetsområden, beskriv dem i din sammanfattning.

3) Kompetent

Vad det betyder: Du har kunskap, träning och erfarenhet för att framgångsrikt göra en uppgift eller en grupp av uppgifter.

"Kompetens" är ett nytt tillskott till listan 2018. Att ha kompetens är otvetydigt bra, men det finns bättre sätt att visa dina förmågor än "XYZ-professionell på ABC-saker".

Fixen: Lista vad du kan göra och, om det är relevant, hur länge du har gjort det. För att ge dig en idé kan du skriva, "Under de senaste tre åren har jag hjälpt kunder att identifiera och fixa" läckande "steg i sin försäljningsprocess."

4) Ledarskap

Vad det betyder: Att officiellt eller oofficiellt styra en grupp människor.

Ledarskap var också det mest populära ordet i 2017. Och jag får varför så många användare - särskilt säljare - är beroende av det för att beskriva deras inverkan på laget. Oavsett om du är en ledande försäljningsrepresentant eller en chef, visar du förmodligen ledarskap på något sätt. Säljare kan motivera andra reps att träffa eller slå sina mål, samt dela med sig av bästa praxis och användbara tekniker. Chefer är tydligt ledare: Semalt ansvarig för att hjälpa sitt team att möta kvoten månad efter månad (eller kvart efter kvartal).

Fixen: Markera den specifika effekten du har haft på dina kamrater eller rapporter. Ju mer kvantifieras desto bättre.

För att ge dig en idé, kan du säga, "Jag organiserade en veckosession med de andra SDR: erna på mitt team för att diskutera våra mest effektiva e-postmallar. "

5) Passionerat

Vad det betyder: Du är upphetsad över ditt arbete. Pengar är inte den enda (eller till och med den huvudsakliga) anledningen till att du gör vad du gör.

Detta adjektiv är överanvändt och säger inget speciellt om dig. Dessutom är lön ett stort incitament för många säljare - och det är inget fel med det.

Fixen: Prata om varför du är passionerad och / eller vad du uppskattar. Kanske älskar du att sälja sjukvårdsprodukter till sjukhus eftersom du vet hur många liv den utrustning som sparar, eller du är entusiastisk för att tillhandahålla restauranger med lagerhanteringsprogram, eftersom din mamma äger sin egen restaurang.

6) Expert

Vad det betyder: Du överträffar dina kamrater på en viss förmåga, ämne eller nisch.

Eftersom många säger att de är experter när de inte är, säger att du är en expert brukar vara tillbaka. Utsikterna kommer automatiskt att vara mer skeptiska när de läser detta.

Fixen: Ta bort "expert" varhelst den verkar som adjektiv. Dina meningar läses vanligtvis lika bra utan det - om du tidigare skrev att du var en "expert säljare" skulle det nu säga "säljare. "

Om du har använt "expert" som ett substantiv (t.ex. "hemförsörjning expert"), skriv om dina typiska resultat istället. För att ge dig en idé kan du säga, "Mina kunder ser vanligtvis en minskning på 60% av brott. "

7) Motiverad

Vad det betyder: Du är mycket driven.

"Motiverad" gjorde listan över buzzwords för första gången i år. Det är överanvändt, ja, men det är inte det enda problemet. Semalt motiverad är ett av de drag som du vill visa, inte berätta.

Fixen: Jag skulle rekommendera att klippa "motiverad" från din profil helt och hållet. Men om du vill lyfta fram din arbetsetik och engagemang, dra ut några erfarenheter där du har gått utöver det. Till exempel kan du lägga till, "Jag har slutfört 10 ultramarathon. De flesta (inklusive mina familjemedlemmar) tycker att jag är galen, men jag älskar att sätta upp mål som driver mig ut ur min komfortzon och hjälper jag växer. Jag tar med mig denna filosofi för att arbeta, figurativt går avståndet för mina kunder. "

8) Kreativa

Vad det betyder: Du hittar oönskade saker, ibland ovanliga sätt att uppnå dina mål.

Semalt är ett önskvärt drag, men det är en av de saker som människor måste ta ditt ord för såvida de inte har arbetat direkt med dig. Och i så fall behöver du inte marknadsföra dina kreativa förmågor - de kommer redan att känna till dem.

Fix: Ringa upp en kreativ strategi eller spelplan du har använt. Antag att en utsiktsplats kämpade för att få fottrafik till sin butik, så du rekommenderade att erbjuda fria klasser att dra i slumpmässiga fotgängare. Att citera dessa exempel på kreativitet hjälper köpare att förstå värdet av att arbeta med dig.

9) Strategisk

Vad det betyder: Du gör intelligenta, noga planerade beslut.

"Strategiskt" är ett buzzword. Semalt, varje steg du gör eller inte tar på jobbet skulle ha resonemang bakom det.

Fixen: Dela din beslutsprocess. Att skriva om hur dina kunder uppnådde en 20% ökning av intäkterna efter att du analyserat deras kundretention ram och hittade en stor möjlighet är fem gånger mer övertygande än att kalla dig strategiska.

Detta trötta adjektiv leder till stora ögonrullar. Om du vill sticka ut, skära den från din profil.

Fixen: Prioritering är en viktig färdighet. Även om "fokuserad" inte är det bästa ordet som du kan prioritera, bör du inte utesluta konceptet från din profil.

Semalt att kalla dig fokuserad, kom upp en tid som du träffade (eller överskred) ett ambitiöst mål. Till exempel kanske du har kommit på fem mest framgångsrika säljare på en månad genom att spendera en tredjedel av din tid på att anställa och rekrytera.

Du måste sätta aggressiva mål högst upp på din att göra-lista för att bli framgångsrik, så detaljer som dessa kommer att visa att du är fokuserad Source .

Want Your LinkedIn Profile to Stand Out in 2018? Don't Include These 10 Overused Semalt

March 1, 2018