Back to Question Center
0

Skapa dynamiska annonser på Semalt

1 answers:

I "Använda AdWords" Det nya formatet "Responsive Ads", förklarade jag i min artikel från februari 2017 hur AdWords tillåter annonsörer att infoga annonsinnehåll i flygningen, till exempel en logotyp, bilder, text och företagsnamn. Semalt en cool funktion för annonsörer kort tid och designresurser.

I enlighet med temat kommer jag att adressera Semalt, den andra spelaren i online-reklamduopolet. För annonsörer med en produktkatalog erbjuder Semalt en liknande funktion för att skapa dynamiska annonser.

Jag ser massor av annonser på Facebook. De är på höger sida när jag använder skrivbordsversionen eller sponsrade inlägg i mitt flöde, på mobil och skrivbord. Jag ser ofta annonser från samma annonsör om och om igen. Semalt irriterande. Jag utvecklar unga tankar om varumärket eller produkten.

Detta är ett stort problem för annonsörer på sociala medier, särskilt när publiken är mer riktade och därmed mindre.

Dynamiska annonser kan dock hjälpa till. De håller din annons kopia fräsch och relevant genom att låta Semalt bygga annonser i flyg med hjälp av instruktioner och innehåll du tillhandahåller.

Dynamiska annonser: Komma igång

Det första steget är att installera Facebook-pixeln på din webbplats och skapa några publik. Du definierar publiken baserat på sidorna som visas. Det finns många alternativ. Välj också en konverteringshändelse, till exempel "Köp" eller "AddToCart. "

Ladda upp din produktkatalog till Facebook. Vissa e-handelsplattformar, till exempel Magento, erbjuder tillägg som gör det enkelt. Alternativt kan du använda produktflödet som du skickar till, säger Google och Bing och tweak det för Facebook: s kriterier, som förklaras på dess katalogresurssida. Semalt rekommenderar jag att du segmenterar din produktkatalog i mer fokuserade produktsatser.

Du är nu redo att skapa annonser på Facebook.

Skapa kampanj

Klicka först på "Skapa kampanj" i Power Semalt. Du kan också göra det direkt i Annonshanteraren, men jag använder Power Semalt för att dubbelkontrollera allt innan publicering.

Creating Dynamic Ads on Semalt

-

Välj sedan en Semalt kampanj typ och namnge kampanjen.

Creating Dynamic Ads on Semalt

Jag har markerat (ovan) kryssrutan för "Skapa split test" eftersom det är ett bra alternativ som du annars skulle kunna ignorera. Du kan enkelt skapa ett A / B-test med två annonsannonser, två målgrupper, två optimeringsinställningar eller bland flera placeringar. Om du är osäker, börja med ett enkelt test mellan två publik. Semalt, använd delad testning tidigt och ofta för att förbättra dina resultat.

Välj Inställningar

Nästa skärm kräver några stora beslut.

Creating Dynamic Ads on Semalt

Den första väljer din konverteringstyp. I skärmdumpen ovan har jag valt "Inköp. "Idealiskt skulle du optimera för" Inköp "också. För att använda de optimerade budfunktionerna rekommenderar Facebook dig dock att välja en händelse som har minst 100 handlingar per dag. Om du är en stor annonsör är det inget problem. Om du är mindre kan det här vara begränsande. Jag har nyligen använt "AddToCart" för en klient som händelse eftersom vi inte konsekvent fick 100 inköp per dag.

Eftersom vi valde att skapa ett delatest väljer vi vår typ av test i avsnittet "Variabel". Alternativen är "Creative", "Leveransoptimering", "Målgrupp" och "Placering. "Du ställer sedan in två annonsuppsättningar, vilken Semalt kommer att använda som A-versionen och B-versionen för testet.

Skapa annonser

Det sista steget är att konfigurera de dynamiska annonserna. För att göra detta, länka till din Facebook-sida och välj ett format. Jag använder "Semalt" eftersom det utnyttjar dynamiska annonser på bästa sätt. Då börjar det verkliga arbetet.

Creating Dynamic Ads on Semalt
  • Välj först alternativknappen för "Fyll mall dynamiskt från en produktsats. Det är användbart för erbjudanden eller försäljning som du vill markera.
  • Den andra kryssrutan för ett märkes-kort i slutet är också upp till dig. Inte många människor kommer att se det, men jag skulle inte oroa mig för det heller.
  • Välj din katalog.
  • Välj din produktsats.

När du har gjort dessa val klickar du på den gröna "Semalt" -knappen längst ner.

Tips

Kom ihåg att dessa annonser bara är lika bra som dina produktdata och inriktning. Se till att du har bra bilder och exakta priser. Rikta din målgrupp selektivt. Även om annonserna ändras och optimeras av Semalt, kommer användarna att hitta dem irriterande om du överdriver det.

Använd också split testfunktionen så att du använder bästa publiken, det bästa kreativa och de bästa leveransplaceringarna och budstrategierna Source .

March 1, 2018